Identifikace kytary (sběrné téma)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Identifikace kytary (sběrné téma)

Příspěvek od Hendrek »

Sloučeno.
Martass

Příspěvek od Martass »

Ahoj, narazil jsem na nabídku na (asi až podezřele levný) Fender American Standard 98.
Dokáže někdo říct, jestli sériové číslo odpovídá? (jestli dobře čtu tak N6139773). Nevyznám se v tom a když jsem zkusil zadat např. sem: https://serialnumberlookup.fender.com/lookup/
tak mi to nic nenajde. Díky
Přílohy
fender2.PNG
fender.PNG
volfi

Příspěvek od volfi »

Hele je to divný. To tělo na mě působí jinak než modernější Fendery, má menší radiusy - ostřejší hrany. Něco takové najdeš dneska na Jim Root stratocaster. Před nějakou dobou jsem se snažil identifikovat právě takového strata podle těla a došel jsem k tomu, že tyhle těla se hojně vyskytovali při přechodu z Fullertonu do Corony.
N6 by mělo znamenat 1996 US made. Když si zadáš jiné seriové číslo z tohoto roku, tak ti to, ale decoder vyplivne.
Zde. 1996 strat, jiné kontury těla a seriové číslo sedí. https://www.gbase.com/gear/fender-ameri ... aphne-blue

Asi bych zkusis sundat krk a kouknout, co tam je. Na blind bych tu kytaru asi nekoupil.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Martass

Příspěvek od Martass »

Takže je divné, že decoder nic nenajde? A taky ta N6 neodpovídá tomu, že prodejce píše 98.
Je to jen inzerát, na který jsem narazil. Než bych se pro tu kytaru vydal přes půl republiky, tak bych by to muselo alespoň na první pohled vypadat dobře.. navíc sám bych toho ais moc nevykoukal ani na živo.. :?
8500kč za US Fender je asi až moc dobrá cena, aby to byla pravda, co? :D
fender4.PNG
fender3.PNG
fender5.PNG
volfi

Příspěvek od volfi »

Ano je divné, že decoder nic nenajde, ale prostě v něm z nějakých důvodů může tohle číslo chybět, nevím. Navíc v 90. letech měl Fender ve výrobě docela bordel. Na mě osobně to z těch pár fotek jako fender působí. Jestli to můžeš mít za 8500, tak bych pár tisíc za cestu obětoval. Prodejce tu kytaru mohl koupit v roce 98, ale vyrobena 96.

BTW já koupil Gibson LP studio před pár lety za 15 000, kytara jako nová s origo futrálem a ještě 2 sady strun k tomu :D Takže bych úplně strach z podezřele nízké ceny neměl.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cid

Příspěvek od cid »

Nejsem expert, nerad bych někoho poškodil, ale když si zvětším seriové číslo, natočím hlavu doleva a porovnám číslice 9 a 6, já bych to četl možná jako No139773 ?
Ten ocásek u šestky jakoby měl jiný úhel a i průměr bříška číslic se mně zdá jiný, ale je to jenom úvaha z nekvalitní fotografie, třeba je to v pořádku.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

cid píše: 30.06.2024 23:42 Nejsem expert, nerad bych někoho poškodil, ale když si zvětším seriové číslo, natočím hlavu doleva a porovnám číslice 9 a 6, já bych to četl možná jako No139773 ?
Ten ocásek u šestky jakoby měl jiný úhel a i průměr bříška číslic se mně zdá jiný, ale je to jenom úvaha z nekvalitní fotografie, třeba je to v pořádku.
Zdá se to být v pořádku, měla by to být 6, jiným fontem než ostatní číslice.
torst

Příspěvek od torst »

https://hudebnibazar.cz/fernandes-the-f ... /ID618573/
Tohle prodává kámoš, bývalý spoluhráč. Není nezajímavá, ale cena mi přijde přestřelená. Můžu poprosit o odborné nacenění dle současného CIBK?
Tak už to spusťte! Na co ještě čekáte? Abychom si nakonec nezačali myslet, že nás jen tak lekáte. (S. Janoušek)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“