U zvukovky Presonus se nezpřístupnil DAW software

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Tom@sz

U zvukovky Presonus se nezpřístupnil DAW software

Příspěvek od Tom@sz »

Ahoj, prosím tuto komunitu o pomoc, zakoupil jsem studiový set Presonus Audiobox USB 96 25th Anniversary (zvukovka, sluchatka, mikrofon a DAW software). Založil jsem si účet a hardware řádně zaregistroval s tím že se mi zpřístupní výše zmiňovaný DAW. Zpřístupnilo se mnohé (samplebank, plug-ins, aj.) ale Studio One Artist 6 které má být součástí tam prostě není :( neslyšeli jste pls o tomto problému, či jej přímo neřešili? Jsem v kontaktu s prodejcem i s technickou podporou společnosti v LA ale nijak mi to nepomohlo. Pročítám fóra, googlím a asi měsíc se s tím peru ale nikam jsem se nepohnul. Používám MacBook Pro, M1, 16GB RÁM, Sonoma14.4.1, 2020

Popřípadě Děkuji.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: U zvukovky Presonus se nezpřístupnil DAW software

Příspěvek od pavlii »

Mno - a co na to manuál nebo dokument popisující aktivity okolo licence na SO Artist? Co na to prodejce?

Já mám link a Product Key normálně v My Presonus > Orders > Studio One 3 Prime. Vyšší verze jako "odměna" nebyla. Takže podle tvých informací bych tam očekával položku Studio One 6 Artist (zřejmě).

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 17.05.2024 13:04, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.

home recording: Cubase Pro 13+14, WaveLab Pro 12
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Tom@sz

Příspěvek od Tom@sz »

Ahoj, děkuji za odpověď, manuály CZ i EN jsem prostudoval jako první. Všichni dokola tvrdí to samé. Začínám si myslet že více než Prime nebo 30ti denní DEMO z toho nevytřískám ☹️ jenže tyhle verze podle mě stahnu FREE i bez zakoupení té sady 🙂 jde mi o to že si ten Artist stejně za 2,5k koupím ale nerad bych poté zjistil že tam celou dobu byl. Mno nevím kudy dál.
torst

Příspěvek od torst »

Kamarád měl tentýž problém. Koupil si zvukárnu Presonus, sice bazarově, ale měl k ní přístupová hesla a předchozí majitel je nevyužil. A to Studio "ONE" (free) prostě nemohl stahnout, jen placené vyšší verze. Tak jsem mu hodil na úložiště své starší Studio One, kdysi stažené a moudře zazálohované.
Bolševik metalu nepřál, o to víc jsme se v něm snažili. (Aleš Brichta, 2025)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tom: kde je psáno, že jsi zakoupením získal i licenci na Artist verzi?

P.

Tom@sz

Příspěvek od Tom@sz »

Každý prodejce to zmiňuje stejně, já to nabral konkrétně zde https://www.syntex.cz/presonus-audiobox ... mcQAvD_BwE

Kompletní studiový set obsahující všechny komponenty pro základní nahrávání a produkční činnost.

2-kanálová zvuková karta AudioBox USB 96 BLK
Studiový kondenzátový mikrofon PreSonus M7
Polootevřená sluchátka PreSonus HD7
DAW software Studio One Artist
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo, díky. Jak jsem dával pro srovnání můj MyPresonus účet, ty tam máš tedy jen Prime verzi ke stažení?

Co ti napsali z Presonusu?

P.

Tom@sz

Příspěvek od Tom@sz »

Co se týče softwaru tak tam byl k přístupnění pouze Ableton Live (lite version), jenže já očekával S1 Artist který je na krabici, v manuálu, na internetu prostě všude. S1 Demo nebo Prime si stáhneš nezávisle na té zvukovce to jsou Free verze. Možná ten ableton je myšlenej jako ten Daw k tomu po novému, radili mi vícekrát registrovat a deregisttovat tu zvukovku, tak jsem to parkrát provedl a už mě to nechce pustit že produkt je hodněkrát registrován a ať kontaktují support. Jevilo se mi to jako nejlepší volba ale uvažují že se na celej presonus vykaslu a pujdu do FL Studio. 🤷🏻🤷🏻🤷🏻
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hmm...budou mít bordel v systému, já takhle chvíli "dusil" Antelope a vydoloval jsem z nich i omluvných pár FX navíc (díky screenshotu jejich webovky a srovnání s obsahem mého Antelope účtu).

Je to na tobě, jako zákazník sis koupil produkt a máš na něj nárok. Partnerem by ti měl být prodejce (abys nemusel tlačit na pilu anglicky). V daném případě vidím jednoznačně chybu na straně výrobce (Presonus), měl by se k tomu postavit čelem.

Tak držím palce, ale FLS je zcela něco jiného než SO!! To jen tak na okraj......

P.

torst

Příspěvek od torst »

Pokud by bylo SO Prime stále k volnému stažení, bylo by vyhráno, ale při nejlepší vůli ho nikde nevidím.
https://shop.presonus.com/Studio-One/sorting/priceLow
Bolševik metalu nepřál, o to víc jsme se v něm snažili. (Aleš Brichta, 2025)
Tom@sz

Příspěvek od Tom@sz »

Hmm tak že bych to měl jako místo Artist? Teď netuším jaký uživatelský rozdíl tam přesně je. Ale prime mohl Artist třeba nahradit. Každopádně díky všem za snahu pomoct, cením.
Na nějakém US fóru jsem četl že jde migrovat z prime do artist tak možná takhle.
Tom@sz

Příspěvek od Tom@sz »

Zdravím, rád bych uzavřel tohle vlákno :) po vícero deregistrovaní a opětovném registrování se zvukovka blokla a bylo nutné napsat open tiket na jejich support a poslat fotky. Asi za dvě hodiny bylo hotovo. Na dálku mi to registrovali a umožnili stáhnout požadovaný S1 Artist. HAALEELUJAAAH. Trvalo to asi měsíc ale mám ho :) Nechť se všem daří.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Tom@sz píše: 21.05.2024 14:54 Zdravím, rád bych uzavřel tohle vlákno :) po vícero deregistrovaní a opětovném registrování se zvukovka blokla a bylo nutné napsat open tiket na jejich support a poslat fotky. Asi za dvě hodiny bylo hotovo. Na dálku mi to registrovali a umožnili stáhnout požadovaný S1 Artist. HAALEELUJAAAH. Trvalo to asi měsíc ale mám ho :) Nechť se všem daří.
Tak to je dost zajímavá poenta. :mrgreen: No hlavně, že už máš vše jak si chtěl, ať se daří.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Krásná anabáze - i proto mám tenhle koníček rád, každý úspěch se počítá!!! :-)

Dobře ty, Tome.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“