Konzervatoř?

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
mannequin

Konzervatoř?

Příspěvek od mannequin »

Ahoj, jsem tu nová a chtěla bych znát váš názor a třeba i zkušenosti. Chtěla bych studovat zpěv, nejlépe jazzový na Ježkově konzervatoři v Praze. Jsem na gymplu ve druháku, takže bych šla znovu na střední. Ale pořád nějak váhám, protože nevím, jak to přesně je, když chodíte podruhé na střední, jestli musíte chodit třeba na angličtinu a češtinu. Taky si moc nevěřím na zkoušky. Chodím na zpěv a věřím, že by mě učitelka dobře připravila, ale přijímačky jsou asi hodně těžké. Tak vás chci poprosit o rady a zkušenosti s touto školou, popř. o tipy na školu jinou. Díky moc :)
Ondrakuk

Re: Konzervatoř?

Příspěvek od Ondrakuk »

Tak to mám asi stejnou otázku jako kolegyně :-D akorát já jsem ještě na ZŠ :wink:
Omlouvám se za případné chybičky :-D
Mr.Freeman

Příspěvek od Mr.Freeman »

Zdar, na ježkárnu nechodím, ale byl jsem tam na dni otevřených dveřích.
Rozhodně doporučuju využít dveří a zajít tam, učitelka zpěvu co si mě proklepla si bere každýho zvlášť individuálně a každýmu něco řekne a poradí. - Byla tam nějáká ukrajinka nebo kdo, takovej přízvuk měla.
Doporučuju si tam zajít, zdá se mi, že ta škola je spíš na pop než jazz.
Přímačky určitě zkus a uvidíš, každopádně sem zastáncem toho, že je malé % toho že by tě zpěv měl živit a tak není problém studovat konzervu při vysoké škole.

Na svého učitele jsem také vsadil, že mě připraví. Ale bohužel naopak, totálně sem byl za debila asi proto, že můj učitel mě učí operu a to je trochu mimo mísu. Každopádně můj názor je jasnej, vůbec mě to nenadchlo, spíš naopak. Takže sem tam přihlášku ani nedával.
Příjmačky asi nebudou těžký, jde více méně o talent, který v sobě máš. Těžký bude se tam prodrat, protože berou málo lidí v ohledu na to, kolik se tam hlásí.

Co se týče maturity, tak ti mat. předměty na předchozí SŠ mohou uznat a nemusíš na ně docházet.
Požadavek na uznání se odevzádá hned po přijetí uchazeče.
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
mannequin

Příspěvek od mannequin »

Tak mám ještě čas, sice ne moc, ale mám :) já uvidím, protože se mi zdá, že spousta zpěváků nemá vystudovaný zpěv, ale proslavili se i tak. A jakou děláš školu? Moc díky za rady. :)
Ondrakuk

Příspěvek od Ondrakuk »

Já též zpívám operu. a nevím proč bych tam měl jít za debila když to mají v nabídnce : klasický zpěv
Omlouvám se za případné chybičky :-D
Mr.Freeman

Ondrakuk píše:Já též zpívám operu. a nevím proč bych tam měl jít za debila když to mají v nabídnce : klasický zpěv
bavíme se pokud vím o konzervatoři jaroslava ježka... - tam nemají operu v nabídce nýbrž
■Populární a jazzový zpěv - ale můj názor je, že je to z větší části Populár než jazz.. a to má dle mě hodně daleko do opery.

Co se týče uplatnění tak to je mazec, dneska nemá (podle mě) cenu chodit studovat konzervu, protože vám to je tak na maximálně učení do hudebky nebo případně do filharmonie, ale šance je asi taková, jako když dostanete kancelářskou práci v dnešní době.. - takže pokud ti zrovna někdo nedrží fleka v hudebce, tak nemáš šanci.. , musíš mít v sobě něco originálního lišící se od ostatních a v kapele nepotřebuješ žádnej certifikát, když budeš dost dobrej, tak tě budou chtít všude. Např.: Kamil Střihavka.
mannequin

Příspěvek od mannequin »

To je pravda no... Pořád hledám nějakej obor, kterej by mě bavil a zároveň by byl užitečnej a měl budoucnost :/
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Konservatoř (pokud tě rodiče nebo ty sama sebe během studia uživí/š) není vůbec zbytečná škola. Hlavní je to, že se mimo techniky, kterou se snad tam nějak naučíš, dostaneš do toho prostředí a budeš z něj mít spoustu kontaktů. V podstatě je možné, že si během konservy vytvoříš dvě tři party, které si začnou po klubech vydělávat, a rozjedeš se jak fretka.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
kmoch123
Rádce

Příspěvek od kmoch123 »

Mr.Freeman píše:Co se týče uplatnění tak to je mazec, dneska nemá (podle mě) cenu chodit studovat konzervu, protože vám to je tak na maximálně učení do hudebky nebo případně do filharmonie, ale šance je asi taková, jako když dostanete kancelářskou práci v dnešní době.. - takže pokud ti zrovna někdo nedrží fleka v hudebce, tak nemáš šanci.. , musíš mít v sobě něco originálního lišící se od ostatních a v kapele nepotřebuješ žádnej certifikát, když budeš dost dobrej, tak tě budou chtít všude. Např.: Kamil Střihavka.
Tak to jsi s prominutím úplně mimo ve všem, co jsi napsal. Učit v hudebce a mít konkurenceschopné výstupy žáků je velmi náročná práce, a ne nějaká trafika pro absolventy konzervatoře. Navíc - pokud tomu tak není už teď - pro učení na hudebce bude třeba mít VŠ. Fleka na hudebce nemusí nikdo držet, protože v dnešní době krize hudebních škol si jen málo ředitelů lajzne zaměstnat někoho neschopného protekčně. Určitě hodně lidí namítne, že zná toho a toho, kdo nic neumí a učí a jaká je to hrůza - ale to se brzy změní, MŠMT dělá vše pro to, aby hudebky srazilo do zájmových kroužků a nejslabší v rámci zkvalitňování půjdou z kola ven, ať už jednotliví učitelé nebo celé hudebky.
Ve filharmonii se zpěvem nikdo neuživí, protože tam zpěváci nejsou. Ale i tak hrát ve filharmonii je, kromě sólové hry, to nejprestižnější místo, které může hráč na hudební nástroj získat, takže žádné "případně" do filharmonie. Divil by ses, jaké je ve filharmoniích sakra konkurenční prostředí a pokud sítem konkurzu náhodou projde slabý hráč, dlouho se neudrží. Samozřejmě standardem je dokončená VŠ v oboru hry na daný nástroj, a šance, že se hráč pouze s vystudovanou konzervatoří dostane do filharmonie, je naprosto minimální.
Pokud jsi tedy měl na mysli místo ve filharmonickém sboru (Praha/Brno), situace je obdobná jako u filharmonie. Talent, dobrý hlas, vzdělání, tvrdá dřina, konkurence - to jsou profesionální zpěváci.

S certifikátem do kapely máš možná pravdu, ale takových samokvašek jsou tisíce a tisíce, víc než absolventů škol hudebních směrů - a každý se něčím odlišuje. Jenže ti, kdo se hudbě věnují odmala, studují a obětují ji víc, než běžný člověk svému koníčku, dobře vědí, že je hodně povolaných, ale málo vyvolených. A u talentovaných hudebníků bez vzdělání to platí nejmíň dvojnásobně.
Pokud máte dotaz ohledně houslí nebo hry na housle, pošlete klidně SZ. Ohledně smyčcce samozřejmě taky :O)
Mr.Freeman

promiň nechápu tvůj příspěvek (kmoch123) co mi v něm vytýkáš ? určitě máš pravdu.. a i svůj příspěvěk jsem takhle mínil..
a i z tvého příspěvku je cítit, že dneska konzervatoř je nesmysl, protože jak jsem psal - někde se uchytit je potřeba být kvalitní a mít hlavně štěstí...
a promiň, ale nikde jsem nepsal, že se drží fleky pro učitele nekvalitní, to je přece jasné, že musí být kvalitní.... pokud máš potřebu něco sdělit tak sděl, ale necituj mě.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Proč by necitoval,když reaguje na tvůj konkrétní příspěvek :-) jinak konzerva určitě muže hodně dát,ale není to ani patent na všechno a ani záruka něčeho.Zaznělo to tady-je to hlavně o práci,pili,talentu,odříkání a spoustě jiných věci.Na rozdíl od samouku muže mít absolvovent konzervy výhodu v rozhledu,teorii,učitelskem dohledu a hlavně v těch kontaktech,to jako určitě!!

P.

home recording: Cubase Pro 13+14, WaveLab Pro 12
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Mr.Freeman

kmoch123 píše:Ve filharmonii se zpěvem nikdo neuživí, protože tam zpěváci nejsou. Ale i tak hrát ve filharmonii je, kromě sólové hry, to nejprestižnější místo, které může hráč na hudební nástroj získat, takže žádné "případně" do filharmonie. Divil by ses, jaké je ve filharmoniích sakra konkurenční prostředí a pokud sítem konkurzu náhodou projde slabý hráč, dlouho se neudrží. Samozřejmě standardem je dokončená VŠ v oboru hry na daný nástroj, a šance, že se hráč pouze s vystudovanou konzervatoří dostane do filharmonie, je naprosto minimální.
Pokud jsi tedy měl na mysli místo ve filharmonickém sboru (Praha/Brno), situace je obdobná jako u filharmonie. Talent, dobrý hlas, vzdělání, tvrdá dřina, konkurence - to jsou profesionální zpěváci.
Dobře, když už jsme u té citace, tak nevím kdo z nás dvou je na omylu.. , ty mluvíš o filharmonii ? byl jsi tam? já mám totiž informace, že do filharmonie se nikdo nehrne, protože z toho jsou směšný prachy.. a navíc ty termíny (hraní) jsou různé, tak si ani nemůžeš plánovat druhou práci k tomu... , pokud se pletu a mám špatnou informaci, tak se omlouvám a vyveď te mě z omylu.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Máš pravdu tak napůl, platy se různí od typu filharmonie, ale ve skrze je k tomu mít nutno ještě druhou práci. Stejné je to i časy některé mají ty termíny poměrně stále, ale jiné zase vytváří velkých chaos takže se to těžko kombinuje s prací.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Emuskaa
Nový uživatel

Konzervatoř

Příspěvek od Emuskaa »

Ahoj, dobrý den, chci studovat zpěv na konzervatoři v Brně nebo Kroměříži.
Dopředu se omlouvám jestli zde budou nějaké spisovné nebo pravopisné chyby.
Momentálně jsem v 7. Třídě ZŠ a chodím do 3. Ročníku zpěvu a nauky, 1.ročníku kytary a od příštího školního roku by mě měli přijmout na ZUŠ na klavír, pokud mě nepříjmou budu se učit sama, případně si najdu soukromého učitele.
1. :?: chtěla jsem se zeptat jestli mám šanci aby mě přijali na konzervatoř když budu teprve v 5. Ročníku zpěvu.
2. Co se vyučuje na konzervatoři v Brně a Kroměříži, hledala jsem na stránkách ale nikde to nebylo.

Budu ráda za odpověď, děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“