Vlastně to znamená, že se vyrobí kytara za cca 30.000 (pokud bude dobrý materiál, konstrukce a okování) a 30.000 se dá za know-how a amortizaci dílny. Mi to přijde férové a v mé dílně by to asi proběhlo podobně, přestože vyrábím trošku něco jiného. Já takovou službu nemohu nabídnout, protože mám triviální know-how a výrobek, který je velmi dobře prodejný každý den prakticky všude. Proto si nemohu dovolit učit potenciální konkurenci. V tomto sektoru konkurence neexistuje, protože s ručně dělanými kytarami není skoro žádný trh. Jistě jich někdo prodá dvacet ročně, jiný jen dvě. Ale nápad, že si to kutilové a kytaristi budou vyrábět pro sebe sami (a ještě za to zaplatí učiteli), je fajn. Dokonce si myslím, že cvok, který nejen rád hraje na kytaru, cvok, který je ještě k tomu kutil a zkusí si kytaru vyrobit, si rád koupí kytaru od svého učitele, protože on to stejně umí líp. A normální kytarista má nejméně deset kytar, mnozí i mnohem víc. A střídá je a mění. Takže jde vlastně o nápad, jak rozšířit trh s kytarami o kytaristy-cvoky, kteří nejen utrácejí mrtě peněz za svého koníčka (hraní), ale i za svého koníčka - vrtání se ve dřevě.
Mi se to celé líbí.
Dokonce si myslím, že by se to mohlo chytit, a do roka, dvou, by byla taková nabídka v každém okrsku, dostupnost, dejme tomu, do 60 km.