Hughes & Kettner TubeMeister 36

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
franni

Hughes & Kettner TubeMeister 36

Příspěvek od franni »

Hezký den🍀
Včera jsme měli hraní a jíž od začátku hraní občas v písních mi vynechával apec. Vše svítilo,ale nelezlo z toho nic . Z ničeho nic to zas začalo hrát. Po 5ti hodinách hraní to zdechlo úplně,,zhaslo a čau páá.
Před týdnem nic po 4 hraních. Lampy jsem teda neměnil to je pravda. Mám hlavu cca 5-6 let + Covid což se jen zkoušelo. Na max to nikdy vyhulený nebylo,, hrál jsem max na 16w.
Ještě jsem samozřejmě nekoukal na pojistky.
Pokud někdo měl podobný problém s touto hlavou,,tak sem a děkuju.
Edit: pojistky jsou v pořádku,,ale zapnout to nejde...
volfi

Re: Hughes & Kettner TubeMeister 36

Příspěvek od volfi »

Mám kolem sebe několik tubemaisterů a se všema byl problém. Už 3x jsme řešili zničený koncový lampy poměrně dost předčasně. Ale vždycky šel zesilovač zapnout. Řekl bych že ten jejich automatickej bias není nic moc, ale je to pouze názor. Po výměně za nové s použitím auto biasu asi 2-3 roky klid.

U tebe se stal nějakej fatální problém. Takže hledání závady bude jednoduché. Nevím ci chceš slyšet protože ikdyby se tady někomu stalo ti samé, co tobě, tak ta závada nemusí být shodná.

Pokud nejsi s elektřinou kamarád, tak jedinej správnej postup je to odnést do servisu.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Petr Faiereisl

Příspěvek od Petr Faiereisl »

Ahoj, vynechávání apce může být způsobeno hromadou věcí - špatný kontakt v jacku, potenciometru či nějakém konektoru (je jich tam dost), vadná součástka, patice nebo lampa, vakl v boxu nebo propojovacím kabelu atd. atd. Navíc, po šesti letech to chce zcela určitě zkontrolovat (a nejspíš i vyměnit) lampy; v tomto ohledu je celkem jedno, jestli jsi hrál na poloviční výkon, nebo naplno, lampy odcházejí tak, jako tak už jen tím, že běží a obvykle vydrží hrát dobře cca 2-3 roky. Budeš-li chtít, stačí se ozvat: ESH Amplification, tel. 603887170 :)
torst

Příspěvek od torst »

Možná blbost, ale u mého tranzistoráku Laney (a slyšel jsem, že i u jiných značek) tohle způsobovala efektová smyčka, která bezdůvodně "mutovala". Pomůže zastrčení propojky jack-jack do Sendu a Returnu. Nezaručím výsledek, ale za pokus nic nedáš.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

Jestli to nejde zapnout, tak smyčka už nepomůže. Servis.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Kdyby jsi napsal odkud jsi, možná se ti ozve někdo z blízkého okolí,kdo opravuje,nebo udělá aspoň diagnostiku..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

José píše: 1.07.2024 7:08 Jestli to nejde zapnout, tak smyčka už nepomůže. Servis.
to jsem přehlíd. omluva.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
franni

Příspěvek od franni »

Jsem od Mladé Boleslavi... Mnichovo Hradiště...,,to mě nenapadlo....,,ale je fakt ,že mi ta závada je divná..., že se to to ani nerozvítí
franni

Příspěvek od franni »

Zdravím,,tak Lampy vyměněny,,bylo to lampama,,ty vyhodili pojistku na vstupu ze sítě...ale....hraje to měsíc a zas nějaký šotek. Za 6 let žádná porucha a teď zase něco..... Příběh,,kdyby náhodou někoho něco napadlo.
Hráli jsme teď v pátek skoro 4 hodiny a nic. V sobotu 5 hodin a na 10 vteřin vypadl zvuk. Tak jsem říkal basakovi ať mi mrkne na zadní stranu apecu jestli se tam něco děje. A dělo. Když přestal hrát rozsvítila se dioda "learn" u midi zástrčky,,pak přeblikla na diodu když to nemá zátěž a pak zas na 18w kde hraji. Jinak midi pedál nepoužívám,, používám od bose dvoukanálovou šlapku na čištej a Lead. Ve středu je zkouška,,tak zkusím přes ten midi jestli bude nějaká změna. Ještě mě napadla slabá 9 V baterka,, jestli to nedělá to ..kabely jsme měnili,,ty to nejsou.... díky kdyby... Já vím opravář,,ale kdyby měl někdo třeba postřeh,,dekuju
volfi

Příspěvek od volfi »

Odpověděl jsi si sám, dělá to něco, co by to dělat nemělo a ještě ti to indikuje problém kontrolkama. To že se rozsvítí Learn a 0W je prostě vada a s touto informací to předej do opravy.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“