Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
Pravidla fóra
Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
100 h???? Jako padesát dnů po sobě dvě hodiny?:-) Hustý...zvlášť vzhledem k tomu, že neřešíš žádnej složitej problém. Přitom ale není jasný, na co se vlastně ptáš:
Zvuk má jít ze sluchátek nebo z akt. monitorů nebo z obojího zároveň?
HX stomp má sloužit jako vstupní zařízení/zvukovka pro nahrávání?
Na co potřebuješ Native? Zvuk budeš přece tvořit přímo v tom HX stomp, ne?
Hx stomp slouží jako zvuková karta, není problém k němu připojit aktivní monitory i sluchátka. Native nepotřebuješ, zvuk vzniká přímo v HX stompu s tím, že jej ovládáš přes HX Edit (ten netvoří zvuk, je to jen PC editor).
Native je VST plugin, kterej přímo obsahuje amp simulace, efekty a všechno naprosto stejně jako velkej Helix. K jeho provoz nepotřebuješ a Stomp, ani jiný Line6 produkt, stačí ti zvuková karta, která dopraví zvuk kytary do počítače a ten zvuk kytary se "upraví" až v tomto pluginu
Hx stomp slouží jako zvuková karta, není problém k němu připojit aktivní monitory i sluchátka. Native nepotřebuješ, zvuk vzniká přímo v HX stompu s tím, že jej ovládáš přes HX Edit (ten netvoří zvuk, je to jen PC editor).
Native je VST plugin, kterej přímo obsahuje amp simulace, efekty a všechno naprosto stejně jako velkej Helix. K jeho provoz nepotřebuješ a Stomp, ani jiný Line6 produkt, stačí ti zvuková karta, která dopraví zvuk kytary do počítače a ten zvuk kytary se "upraví" až v tomto pluginu
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Zas tak složité to zas až tak není. Je potřeba zvuková karta s vysokimpedančním ( HI-Z ) vstupem pro kytaru, odposlechové monitory, DAW a samozřejmě nějaé ty kabely. Když budeš hrát přes PC tak HELIX stomp nebudeš potřebovat, protože použiješ plug-in HelixNative. Tak jak je to na tom videu. Samozřejmě připojíš Helix HW když si budeš chtí přenést nějaký preset z HW Helixe do PC nebo obráceně. Ale to se spíš už dostáváme do tématu Kytara a PC viewtopic.php?t=10403
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
V první řadě díky za vyčerpávající odpověď.Placka píše: ↑13.04.2023 9:20 100 h???? Jako padesát dnů po sobě dvě hodiny?:-) Hustý...zvlášť vzhledem k tomu, že neřešíš žádnej složitej problém. Přitom ale není jasný, na co se vlastně ptáš:
Několikrát jsem se k tomu vracel, ale nikdy jsem si nebyl úplně přesnej, co všechno budu potřebovat. Pokusím se nějak srozumitelně upřesnit.
HX Stomp kvůli tomu, abych mohl mít třeba 2, 3 soundy a přepnout je nohou bez toho aniž bych musel být přímo u PC, a nemusel se v půlce songu sklánět a překlikávat.
Jedná se mi tedy o nahrazení komba HXem.
Pak ještě řeším, abych dostal "ven" zvuk z monitorů, případně jestli bude lepší klasickej kytarovej reprobox. (Možnost přepnutí výstupu do sluchátek tedy beru jako jasnou věc)
Zároveň jsem nevěděl, jestli budu potřebovat další ještě zvukovou kartu, nebo plně poslouží jako interface samotnej Stomp.
A abych se dostal k samotnému meritu ohledně zvuku - Pokud samotný zvuk modeluje už HX Stomp, v HX Edit jsem schopen vytvořit stejnej zvuk, jako je na videu v původním příspevku a poslat ho do výstupu? (HX Native tedy slouží tedy vlastně jako Stomp i Edit zároveň, ale může jet i přes 3rd party zvukovou kartu) - Jen se ptám, že jsem to pochopil správně.
Ahoj,
oprašuju el. kytaru a potrebuju vyresit aparat na domaci cviceni. Prolitl jsem forum, zkusenosti, recenze a nejak se mi ustalil vyber na nekolika variantach.
JOYO DC-15S - male 15W modelingove kombo (https://kytary.cz/joyo-dc-15s/HN223126/ ... rce=Search)
Libi se mi cisty zvuk, dostatek rozumnych efektu, moznost to vzit i ven
JOYO JAM BUDDY - https://kytary.cz/joyo-jam-buddy-or/HN189136/ mozna ideal na domaci cviceni (?)
Nebo multak ZOOM G1X Four M a k tomu propojit nejake domaci repro/sluchatka.
https://kytary.cz/zoom-g1x-four-m/HN200 ... te&kw=zoom
Pres komp hrat (asi?) nechci. Prijde mi pohodlnejsi mit extra zarizeni a moznost ho treba i nekam prevest.
Proc potrebuju radu od vas. Hlavni problém, ze doma cvicit = cvičit v paneláku. Mám trošku obavy, že těch 15W. aby to hrálo, bude dost vadit sousedům.
Takže bych přešel na sluchátka a to mi už zas příjde zbytečené a možná by byl lepší mulťák + sluchátka.
Dáte mi prosím radu? Dá se těch 15W provozovat v bytovce?
Diky moc
oprašuju el. kytaru a potrebuju vyresit aparat na domaci cviceni. Prolitl jsem forum, zkusenosti, recenze a nejak se mi ustalil vyber na nekolika variantach.
JOYO DC-15S - male 15W modelingove kombo (https://kytary.cz/joyo-dc-15s/HN223126/ ... rce=Search)
Libi se mi cisty zvuk, dostatek rozumnych efektu, moznost to vzit i ven
JOYO JAM BUDDY - https://kytary.cz/joyo-jam-buddy-or/HN189136/ mozna ideal na domaci cviceni (?)
Nebo multak ZOOM G1X Four M a k tomu propojit nejake domaci repro/sluchatka.
https://kytary.cz/zoom-g1x-four-m/HN200 ... te&kw=zoom
Pres komp hrat (asi?) nechci. Prijde mi pohodlnejsi mit extra zarizeni a moznost ho treba i nekam prevest.
Proc potrebuju radu od vas. Hlavni problém, ze doma cvicit = cvičit v paneláku. Mám trošku obavy, že těch 15W. aby to hrálo, bude dost vadit sousedům.
Takže bych přešel na sluchátka a to mi už zas příjde zbytečené a možná by byl lepší mulťák + sluchátka.
Dáte mi prosím radu? Dá se těch 15W provozovat v bytovce?

Diky moc
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Na doma bych jako dobrého universála doporučil Boss Katana. Umí přepínat mezi režimy výkonu, má efekty, hraje slušně i s elektroakustickou kytarou.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Provozuju Katanu 50 v paneláku. V režimu 0,5W nedávám Master nikdy dál než na 11h. Volume v sekci Amp na 12-14h, korekce spíše kolem 15h. Kanály Lead nebo Brown.
Líbí se mi ten Jam Buddy. Kdysi jsem po něm šilhal. Vše v jednom, malé, kompaktní, jednoduše nastavitelné, žádná laboratoř. Pak samozřejmě ZOOM + třeba PC bedýnky. Ale už musíš tahat další kabeláž, další síť 220 a td. Otrava. Katana se určitě na poticho nastavit nechá, ale je to s klackem na komára. Velké těžké, spotřeba proudu a td. Jedině, kdybych to převážel mezi zkušebnou a domovem, že bych měl jedno bednu na 2 účely. Ale i tak - váha a rozměr a vozit to! Raději ještě přikoupim Jam Buddy.
The wind of change, Blows straight into the face of time, Like a stormwind that will ring
The freedom bell for peace of mind. (Wind of Change, Scorpions)
Aktuálně řeším to samé pro jednu slečnu. Malý tranzistor/modeling s jednoduchým ovládáním a přepínáním čistého a zkresleného. Já jsem si osobně kdysi kupoval Fender Mustang 1. To kombo hraje slušně i potichu, ale problém je apka na PC, která už snad není dnes oficiálně ke stažení a s novějšími windows už docela blbě funguje.
Aktuálně mám pár favoritů:
Boss LX Cube:
výhody - Opravdu malé, hlasitost ideální na cvičení, provoz i na baterie, zvukově v dané kategorii dost slušné, konektivita.
nevýhody - Opět aplikace, která otvírá další možnosti, ale bůhví jak dlouho bude funkční. Přepínání footswitchem není dokonalé u každého amp zvuku jdou přepínat pouze "memory"
Joyo JackMan II:
výhody - Malý zesilovač, žádné zbytečné prvky, dva samostatné kanály, efektová smyčka, footswitch, zvuk ok.
nevýhody - Nutnost sehnat rozumný box.
Orange Crush 20:
výhody - Jednoduchost, footswitch, vzhled - minimálně to bude pěknej kus nábytku.
nevýhody - Nemá efektovou smyčku.
? - otázka jak to hraje, slyšel jsem Crush 60C a dost mě překvapilo jak dobře to hraje. Obávám se že Crush 20 na tom bude výrazně hůř, ale třeba se mýlím.
Aktuálně mám pár favoritů:
Boss LX Cube:
výhody - Opravdu malé, hlasitost ideální na cvičení, provoz i na baterie, zvukově v dané kategorii dost slušné, konektivita.
nevýhody - Opět aplikace, která otvírá další možnosti, ale bůhví jak dlouho bude funkční. Přepínání footswitchem není dokonalé u každého amp zvuku jdou přepínat pouze "memory"
Joyo JackMan II:
výhody - Malý zesilovač, žádné zbytečné prvky, dva samostatné kanály, efektová smyčka, footswitch, zvuk ok.
nevýhody - Nutnost sehnat rozumný box.
Orange Crush 20:
výhody - Jednoduchost, footswitch, vzhled - minimálně to bude pěknej kus nábytku.
nevýhody - Nemá efektovou smyčku.
? - otázka jak to hraje, slyšel jsem Crush 60C a dost mě překvapilo jak dobře to hraje. Obávám se že Crush 20 na tom bude výrazně hůř, ale třeba se mýlím.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Diky vsem za ochotu a za rady. Nakonec se mi nejvic snad i pozdavala ta Katana.
Nicmene dneska jsem zkousel v PC Guitar Rig a to asi rozhodlo. V ramci dobrych sousedskych vztahu investuji spis do kvalitnich sluchatek.
Nejak si nedokazou vykourenou elektriku v panelaku uzit a bezstarostne do toho rezat
Jeste jednou diky vsem za rady.
Nicmene dneska jsem zkousel v PC Guitar Rig a to asi rozhodlo. V ramci dobrych sousedskych vztahu investuji spis do kvalitnich sluchatek.
Nejak si nedokazou vykourenou elektriku v panelaku uzit a bezstarostne do toho rezat

Jeste jednou diky vsem za rady.
No sluchátka jsou řešení, ale za mě tedy je výrazně lepší tichý combo, než sluchátka.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Na cvičení v paneláku doporučuju Boss JS 10, ideální zařízení se spoustou pomocníků při cvičení( výřezy skladeb, zpomalení přehrávání, nahrávání atd...)spousta efektů, rytmů, simulací, jednoduchá ladička, USB rozhraní, dva samostatné kanály, prostě vše v jednom.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Primlouvam se za sluchatka, doma je pouzivam na cviceni uz asi 30 let. V posledni dobe Bayery DT-770.
Jakykolik kombo jsem musel dat vzdycky tak nahlas, ze to v byte bylo neunosne a je jedno jestli to byl 15W lampovy Laney nebo malicky modelingovy Mustang Mini.
Jakykolik kombo jsem musel dat vzdycky tak nahlas, ze to v byte bylo neunosne a je jedno jestli to byl 15W lampovy Laney nebo malicky modelingovy Mustang Mini.
Hraju výhradně na šrot.
porad dokola,
tak potichu aby to nes*ralo sousedy nehraje nic
kdo si zvykne na sluchatka, tak vyhrává
kvalita a hlasitost zvuku (samozrejme s IR) je nesrovnatelná s jakýmkoli prdítkem nebo zaškrceným aparátem
tak potichu aby to nes*ralo sousedy nehraje nic
kdo si zvykne na sluchatka, tak vyhrává
kvalita a hlasitost zvuku (samozrejme s IR) je nesrovnatelná s jakýmkoli prdítkem nebo zaškrceným aparátem
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Souhlas. To zvyknutí na sluchátka bude klíčové.

Taky je dobré definovat(a nezaměňovat), jestli jde skutečně "pouze" o cvičení nebo si chce člověk zvuk vychutnat a hraje vlastně pro potěchu zvukem/akustickým tlakem. Reprák pak potichu dobře hrát nebude, nemůže, a chce to spíš rodinný barák na provozování koníčku v místě bydliště.

V mém případě se jedná pouze o cvičítko pro člověka, který se učí dva týdny na kytaru. Motat jí hlavu s irkama a nastavením se mi fakt nechtělo. To třeba až časem.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi dva roky používám Two Notes Torpedo C.A.B. M+. Před měsícem mě ale přestalo bavit ladit si zvuk přes aplikaci (přímo na pedálu to jde taky, ale to fakt dělat nechceš) a taky jsem chtěl trochu víc "crunch" zvuk. Torpedo byl původně jen simulátor beden (IR) a clean preamp přidali později. Je to dobrá "platforma" pro krabičky, ale na mě prostě moc clean. Vytáhnout na něm gain znamená trochu víc šumu a ten zvuk není zase tak dobrej.
Takže jsem začal hledat náhradu, potřeboval jsem, aby uměl navíc všechno, co "potřebuju" a ostatní podobné krabičky nemají (nebo mají jen něco) - XLR výstup, sluchátkový výstup, ideálně FX smyčka a samozřejmě ovládání přímo na panelu (staré dobré kroucení poťákama).
A co čert nechtěl, zrovna vyšla nová verze DSM & Humboldt Simplifier MKII.
Hned, jak jsem ho zapojil a uslyšel první tóny, tak to bylo přesně to, co jsem hledal. Musel jsem teda trochu stáhnout reverb. Z továrny přišlo nastavení "Fender" a do sluchátek na mě rovnou vyskočil "ten můj zvuk"
Ještě jsem pořádně nezkoušel všechna nastavení a zvuky, ale i kdyby ostatní nastavení stály za prd, tak "ten svůj zvuk" už mám.
Takže jsem začal hledat náhradu, potřeboval jsem, aby uměl navíc všechno, co "potřebuju" a ostatní podobné krabičky nemají (nebo mají jen něco) - XLR výstup, sluchátkový výstup, ideálně FX smyčka a samozřejmě ovládání přímo na panelu (staré dobré kroucení poťákama).
A co čert nechtěl, zrovna vyšla nová verze DSM & Humboldt Simplifier MKII.
Hned, jak jsem ho zapojil a uslyšel první tóny, tak to bylo přesně to, co jsem hledal. Musel jsem teda trochu stáhnout reverb. Z továrny přišlo nastavení "Fender" a do sluchátek na mě rovnou vyskočil "ten můj zvuk"

Ještě jsem pořádně nezkoušel všechna nastavení a zvuky, ale i kdyby ostatní nastavení stály za prd, tak "ten svůj zvuk" už mám.
Hraju na kytary a mašinky
Všechny metody jsou možné a zvukově i dokonalé. Pro mé cvičení a jamování (většinou s podkladem z compu) mám jediný požadavek: Nejmenší nebo nulovou práci s připojováním krabic, zapojováním adaptérů do 230 a pod. Prostě hned hrát, žádné ohýbání nebo dřepy. Lenost? Stáří? Takže buď vše v compu, kytara do zvukovky, nějaká SW simulace (POD Farm, ReValver, kvalitu neřešim), nebo externí mulťák, ale aby byl připojen k USB, která ho jednak napájí a přes Edit SW nastavuje (ZOOMy).
A ještě pákostroj, který mi zavěsí kytaru na rameno a podá trsátko !
A ještě pákostroj, který mi zavěsí kytaru na rameno a podá trsátko !
The wind of change, Blows straight into the face of time, Like a stormwind that will ring
Nedávno jsem tu vznášel dotaz na kombo na cvičení v paneláku a nakonec po zvažování jsem to celé odpískal, že bude stačit mulťák a sluchátka.
Ale pak mi to stejně nedalo, hledal jsem a nakonec zkusmo koupil Nux mighty lite bt, že kdyžtak vrátím. Ale nechám si ho, naprostá spokojenost.
Překvapivě dost schopný - provoz na baterie nebo adaptér. Přepínání presetů (podbarvená dioda - jinou barvu pro každý preset), bluetooth, aux in, vystup USB-C pro nahravání, jack na sluchátka, bubeník a jamování s tracky. Po připojení do PC nebo pres APP v mobilu možnost doupravit presety, uložit jejich nastavení atd.
Hlasitost do paneláku až až, hraju tak na třetinu.
Za 2100 peněz jsem fakt dost spokojený.
Ale pak mi to stejně nedalo, hledal jsem a nakonec zkusmo koupil Nux mighty lite bt, že kdyžtak vrátím. Ale nechám si ho, naprostá spokojenost.
Překvapivě dost schopný - provoz na baterie nebo adaptér. Přepínání presetů (podbarvená dioda - jinou barvu pro každý preset), bluetooth, aux in, vystup USB-C pro nahravání, jack na sluchátka, bubeník a jamování s tracky. Po připojení do PC nebo pres APP v mobilu možnost doupravit presety, uložit jejich nastavení atd.
Hlasitost do paneláku až až, hraju tak na třetinu.
Za 2100 peněz jsem fakt dost spokojený.
Na cvičení v paneláku používám Line 6 Spider V30 MKII za 2,5 tisíce z bazaru, většinu času jedu na upravený preset Soldano a naprostá pohoda (jakože jinak Line 6 obecně moc nemusím). Tohle kombo se povedlo, umí to milion zvuků, efektů, podklady, zvukovku, má integrovanou slušnou ladičku (veledůležitý to atribut), atd., stačí kabel do kytary a tradá.... Na kapelové hraní mám Katanu 100, ta jde na cvičení taky krásně použít při zkrocení na 0,5W, je to už ale halt trochu větší krabice a bacha, nemá ladičku....
Přepíšu to pro jistotu i sem.
Máte někdo zkušenosti, jaké jsou rozdíly u cvičítka Vox Amplug mezi generacemi, 2 a 3? Kromě otočného jacku mezi verzemi 1 a 2?
Na basu mám V2 Bass, k plné spokojenosti, na kytaru jsem měl V1 AC-30 , skvělá bohužel jsem o ní před časem někde přišel... Extrémně mi ta potvůrka seděla, uvažuji o ní znovu, jenže V1 už není, V2 nebo 3 jsou (ovšem obávám se, že V2 už doprodej) a protože ta V1 mi připadala fakt dobrá, pocitově "živější" než různé modelingy, rád bych něco co nejpodobnějšího. Tak si říkám co tam mohli (kromě té krabičky) změnit, protože jak praví Murphy: Veškeré změny jsou vždy k horšímu...
Tak edit a doplnění po měsíci:
Koupil jsem Amplug 2 Blues. Spokojenost. 3 kanály (clean, crunch a lead, většinou hraju na crunch), z efektů (reverb, delay, chorus) používám kratší reverb. Ten je pro mě naprosto zásadní, nějak si nedovedu představit ho na kytaře nemít. Právě proto jsem před časem kupoval jako combo Laney 12R, sice by mi stačilo klidně i slabší, ale ty jsou všechny bohužel bez reverbu. Pokud mohu porovnat pocitově rozdíly mezi cvičením přes Amplug a Zoom G1ON, tak jednoznačně vítězí Amplug. Sice umí jen pár věcí, ale umí je fakt dobře. Zoom je na tom (dle mého skromného názoru) přesně opačně.
Máte někdo zkušenosti, jaké jsou rozdíly u cvičítka Vox Amplug mezi generacemi, 2 a 3? Kromě otočného jacku mezi verzemi 1 a 2?
Na basu mám V2 Bass, k plné spokojenosti, na kytaru jsem měl V1 AC-30 , skvělá bohužel jsem o ní před časem někde přišel... Extrémně mi ta potvůrka seděla, uvažuji o ní znovu, jenže V1 už není, V2 nebo 3 jsou (ovšem obávám se, že V2 už doprodej) a protože ta V1 mi připadala fakt dobrá, pocitově "živější" než různé modelingy, rád bych něco co nejpodobnějšího. Tak si říkám co tam mohli (kromě té krabičky) změnit, protože jak praví Murphy: Veškeré změny jsou vždy k horšímu...
Tak edit a doplnění po měsíci:
Koupil jsem Amplug 2 Blues. Spokojenost. 3 kanály (clean, crunch a lead, většinou hraju na crunch), z efektů (reverb, delay, chorus) používám kratší reverb. Ten je pro mě naprosto zásadní, nějak si nedovedu představit ho na kytaře nemít. Právě proto jsem před časem kupoval jako combo Laney 12R, sice by mi stačilo klidně i slabší, ale ty jsou všechny bohužel bez reverbu. Pokud mohu porovnat pocitově rozdíly mezi cvičením přes Amplug a Zoom G1ON, tak jednoznačně vítězí Amplug. Sice umí jen pár věcí, ale umí je fakt dobře. Zoom je na tom (dle mého skromného názoru) přesně opačně.
Warwick Streamer pětka /Trace Elliot Transit B /TE Elf /B&C speakers 10CLA64
Neházejte pedalboard do vody, paddleboard je něco úplně jiného!
Blues/boogie/zydeco/reggae/funk. Prostě pohoda jazz.
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Neházejte pedalboard do vody, paddleboard je něco úplně jiného!
Blues/boogie/zydeco/reggae/funk. Prostě pohoda jazz.
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.