Kytary Harley Benton

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytary Harley Benton

Příspěvek od Abu »

Pawlik píše: 10.07.2024 15:06 Tak TE-52 už je doma,
Krkový snímač by mohl být silnější (možná sundat ten designový kryt?)
To jsem udelal a pridala to hlavne vysky (dle ocekavani), porovnaval jsem si nahravky cisteho zvuku aby to bylo trosku objektivni. :wink:
Hraju výhradně na šrot.
affordano

Příspěvek od affordano »

Alternátor píše: 10.07.2024 12:51 Minulý týden mi dorazila SC-500 BK a jsem docela mile překvapený. ............ Pokud se časem nezkroutí krk nebo neseschne hmatník a nezačnou vylézat pražce, tak za ty peníze prakticky nebude co vytknout.
Blahopřeji, podle mě mají ty pětistovky skvělý poměr cena/výkon. Měl jsem už tři a kromě jedné s vyosenou kobylou (což bylo ale zohledněno v ceně a ještě i v dodatečné slevě) hrály všechny konzistentně dobře, potřeba úprav byla minimální, maximálně vyvoskovat snímače, pokud je tedy člověk chtěl používat v kapele. Krk se ani po letech nekroutil a pražce zůstávaly tam, kde měly. Je tedy fakt, že ta úplně nejstarší měla krk celkově do ruky lépe padnoucí a konce pražců lépe začištěné, je možné, že kvalita jde s roky mírně dolů, ale ani jedna nebyla vůbec průšvih, právě naopak. A překvapivě i ta lípa mi zněla na LP velmi libozvučně.
torst

Příspěvek od torst »

www.prozeny.cz: „Naše dítě má staré rodiče a může z toho mít pekelný stresy!“ Zora Jandová v 9. dílu podcastu Kauza menopauza
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hendrek píše: 8.07.2024 19:23 IMG_20240708_142641.jpg
Tak si říkám, kde udělalo čínské CNC nebo čínský soudruh chybu. Tohleto jde nicméně za kontrolou kvality. Už jsem zažádal o výměnu, protože ani po dvou pivech se ta křivá kobylka nesrovnala.
Jinak přepravní balík přijel dost obouchaný a i na vnitřním ochranném polystyrenu v krabici kytary bylo vidět, jak se cestou prověřila její bytelná konstrukce. Tele je naštěstí odolné jak kráva. Perfektně ladila hned po vytažení. Ještě poreferuji, až mi ji vymění (pokud mi ji vymění, v což doufám).
Tak nakonec vratka peněz, neměli už kytaru, co by mi místo ní poslali. Škoda, jinak vypadala fajně.
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Vybíral jsem cenově dostupnou westernovou kytaru pro tátu s požadavkem na širší krk. Nejvíce mu vyhovuje šíře nuláku 48-50mm. Doposud má upraveného Ovationa 12strun na šestku. Na Ovationu je zase problém s klouzáním z nohy. Asi by pomohla nějaká protiskluzová podložka nebo nějaký rest. Ale chtěl však mít ještě jednu kytaru s tím, že Ovationa vrátím zpět na 12strun. Nesedí mu velké tělo Dreadnought. Zjistil jsem, že v kategorii do 10tis je výběr hodně omezený. Narazil jsem na HB CLG-48CE, která přesně splnila zadání. Dnes jsem objednal, tak pak přidám referenci.
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... p3EALw_wcB
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Kytara včera dorazila (objednáno v pondělí, doručeno ve čtvrtek). Pražce pěkně zaleštěné bez otřepů, kostěné sedlo (to na webu ani neuváděli), lemovka začištěná bez vad. Krk bez deformací, hezky dopasovaný k tělu. Lak bez vad. Jemné nuance jsem zaznamenal ve fret levelingu ve vyšších polohách při přeměřování, ale nic co by způsobovalo drnčení. Dohmat mírně zvýšený, hlavně u ořechu (nic tragického), to je věc osobních preferencí. Takže jsem pouze mírně snížil sedlo, drážky v ořechu a přitáhnul výztuhu. Opravdu jen jemné doladění ke snížení strun. Struny v pohodě, žádný převozní shity. Materiál pěkný bez kazů, zpracování odpovídající spíše vyšším cenovým kategoriím. Zvukově bez výhrad, vyvážený sound. Celkově za ty prachy spokojenost.
20240801_135422.jpg
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
affordano

Příspěvek od affordano »

Gratulace k dobrému výběru - tak ať taťkovi skvěle hraje!!!
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

HB TE-52 NA, všimněte si, prosím, ergonomického a designově originálního řešení držáku na Amplug :D
Pokud je díra v lubu, připadá mi pozice amplugu dost nešťastná, špatně se mi tam ovládá...
Takhle stačila krabička od bitů (pro audiofily: opravdu nevím, jaký má vliv na zvuk to, jestli tam byly původně křižáky nebo torxy), původní kablík od kytary (typ "vyzkoušej a zahoď") zkrácený na délku, Jack samice a izolepa :D
Té maskáčové bundy pod tím si nevšímejte, ta nemá s designem nic společného :) používám ji jako montérky a zrovna visela po ruce, jelikož mě dopoledne chytla přeháňka.
Přílohy
Resizer_17226884105641.png
Warwick Streamer pětka /Trace Elliot Transit B /TE Elf /B&C speakers 10CLA64
Blues/boogie/zydeco/reggae/funk. Prostě pohoda jazz.
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Tak co, všichni jste utratili peníze za dovolenou? Žádné nové přírůstky?
Mě začíná opět chytat gas, a znovu vážně uvažuju o tom nejlevnějším teleti... Ať si to bude krumpl jaký chce, začínám mít chuť pořídit si kytaru v Nashville ladění... A to levné tele mi připadá jako ideální platforma. Akorát si budu muset ještě počkat, vypadá to, že hned tak nebudou.
Bakchos

Příspěvek od Bakchos »

nozaki píše: 11.12.2023 10:52
Bakchos píše: 17.11.2023 12:01 Ahojte,

ma prosim vas niekto skusenosti s tymto modelom? https://www.thomann.de/intl/harley_bent ... _60_ow.htm
Mám tohohle jazzmastera asi 3 roky doma.Za ty peníze neskutečná pecka. Prošlo mně rukama spousta kytar, kromě toho že jsem hrál v kapelách jsem i prodával asi 7 let v hudebninách.Zpracování je naprosto super, nelezou nikde pražce po 3 letech. Kytara drží naladěná. Podle mého názoru je tahle vintage série srovnatelná s řadou classic vibe od Squieru. Nejvíc mně připomíná model jazzmaster J Mascis. Ten měl možná o fous lepší snímače. Mám ted´ze stejné série objednané i tele tak jsem zvědav jestli to bude taky super jako ten jazzmaster JA-60.
Dakujem za spatnu vazbu. Nech vam robi gitara radost aj nadalej.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já četl, že děkuješ za špatnou vazbu. Už už jsem chtěl psát o té kytaře ohnivou obhajobu :D.
Má ji synovec v Lake Placid Blue barvě něco přes rok. Neskutečně dobrá kytara za ty prachy.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Hendrek píše: 6.10.2024 14:42 Má ji synovec v Lake Placid Blue barvě něco přes rok. Neskutečně dobrá kytara za ty prachy.
S postupujícím podzimem mě zase chytá gas... Uvažuju o té samé, ale líbí se mi burst. Já mám vůbec všechny nástroje buďto v naturalu nebo v burstu. Asi nějaká úchylka.
Edit: ale ještě uvidíme. Buďto tuhle, nebo nejlevnější tele. Rád bych nějaký nástroj hodil do Nashville ladění, toho telete, které jsem koupil v létě, je na to škoda... A jestli tahle potvůrka bude hrát dobře, tak buďto právě to levnější tele... Nebo se ukáže, že nejhorší je můj stávající Strat. A pak by šel do Nashville ten, a musel bych holt do dalšího Strata.
Jako basák také ovšem gasím. Ale tam vím přesně, co chci a to levné nebude, takže to přijde na řadu až v letní sezóně, kdy vydělávám násobek proti ostatním ročním dobám.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Mám ji taky v hledáčku, mám tele HB a les paula EPI a tak uvažuju o něčem s P90, samozřejmě se neumím zatím rozhodonout pro barvu, líbí se mi sunburst i bílá ale tele je bílé, les paul sunburst tak možná něco s těch "crazy" barev ať je sranda :-) Další možnost HB les paul gold top s P90 ale tam jsou noname snímače a měnit se mi to nechce.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
filo01

Příspěvek od filo01 »

Nezkoušel jste někdo HB ST-Modern Plus nebo novější ST-Modern? Chci si pořídit HSS a váhám mezi těmahle dvěma a Jet JS-4x0, případně JS-600, ty mají na Kytarách.
Yamaha 311H, Ibanez AZES40, iLoud, NuX Mighty Plug Pro, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22
volfi

Příspěvek od volfi »

Pro místní kutily... Pustil jsem se do druhého upgradu Fusiona II, po období zkoušení různých pasivů jsem se stejně vrátil k EMG. Problém u fusiona je ten, že má poměrně malé kapsy pro snímače a je potřeba je rozšířit. Rozšířil jsem je poměrně jednoduše novým plochým pilníkem, stačili cca. 2mm. Nakonec jsem ještě zakoupil rámečky pro snímače, bo se mi to tak asi líbí více. Ikdyž jsem nevyužil quick connect a vše přiletoval abych ušetřil místo, tak v šachtě pro elektroniku zbývá místo pouze pro jednu 9v baterii. Takže můj oblíbený 18v mod budu muset řešit jinak. Pravděpodobně pomocí dvou 23A baterii (24v mod).
IMG_6019.jpg
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
affordano

Příspěvek od affordano »

Hmmm, tak to je veliká krása. Coby občasný kutil nevalné šikovnosti tvoje dílo dokážu ocenit. Ať ti Fusion dělá samou radost!!!
torst

Příspěvek od torst »

kdysi jsem vyšmiglovával ten lak v kapse pod krkem, aby šlo dřevo na dřevo. Ale po pravdě, už bych netvrdil, že to přineslo slyšitelné zlepšení.
www.prozeny.cz: „Naše dítě má staré rodiče a může z toho mít pekelný stresy!“ Zora Jandová v 9. dílu podcastu Kauza menopauza
affordano

Příspěvek od affordano »

Vnitřní uspokojení ale určitě. Všichni máme svoje (hudební) démony, občas mě v noci napadne nějaký "clever hack" a nemám klid, dokud ho neuvedu ve skutečnost. A že to občas jsou nápady....
torst

Příspěvek od torst »

nicméně čuňárna to je. Kvalitní kytary mají tyhle plochy čisté.
affordano

Příspěvek od affordano »

Kvalitní kytary se jmenují Les Paul a tento problém neřeší :wink: .
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“