Ahoj, chtěla bych požádat o pomoc s nahráváním vokálů do Audacity. Vybavení zvukovka- Scarlett 2i2 3gen
Mikrofon- Rode NT1-A
Jde o to že o když by mělo být vše zapojeno tak jak má to znamená kabel z mikrofonu jde do zvukovky a zvukovka je zapojena do počítače. Tak když nahrávám svůj hlas tak je to v monu. Všude by mělo být nastaveno stereo ale neustále se nahrává jen Mono. Když jsem přepla na mikrofon počítače tak se nahrávalo normálně stereo ale jakmile to vrátím na zvukovku nahrává se zase jen mono. Je to moje první vybavení a poradny nahrávání takže buďte na mě prosím hodný Předem moc moc děkuji za rady.
Jsme hodný - jeden kanál = MONO. A pro doplnění: i ta nahrávka z mikrofonu počítače je MONO (jen se stejná zvuková informace nahrála dvakrát, takže se vlastně dělala zbytečná věc).
Takže vše je korektní. Na nahrávce z jednoho mikrofonu nikdy nemůže být nic stereofonního
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro 13+14, WaveLab Pro 12
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Splňuje minimální požadavky, má balanced výstup, má usb-c a midi rozhraní, má externí napájení, takže není problém ji provozovat s mobilním zařízením. Ale přijde mi docela drahá, velká a těžká. Rád bych něco víc mobilního. Nepřehlédl jsem něco?
Splňuje minimální požadavky, má balanced výstup, má usb-c a midi rozhraní, má externí napájení, takže není problém ji provozovat s mobilním zařízením. Ale přijde mi docela drahá, velká a těžká. Rád bych něco víc mobilního. Nepřehlédl jsem něco?
- 24-bit / 96 kHz
- Stereo line output: 2x 6.3 mm jack, balanced
- Compatible with Mac, PC, iOS and Android
- USB-C port for audio stream and power supply
- Separate USB-C port for power supply for mobile recording
- Battery operation possible: 2x type AA
Juu - to je príma prcek!! ale pořád se pohybujeme okolo 3k.
Petr13: tebou zmiňované věci "nepotřebuji..." jsou ale všude a "v základu". Tj. dneska se už - třeba i co se těch vstupů týče - nic takového nedělá, to bylo tak 15+ let zpátky. ESI myslím dělala nějakou 4 vstupou zvukovku jen s TRS vstupy, asi toho bylo tehdy více. Ale ty doby jsou myslím už dávno pryč. Navíc by to neumělo (nejspíš) mluvit s mobilním zařízením pochopitelně.....
P.
ESI dělá ještě třeba tohle: UGM192 ale neznám tvůj use case, tak vlastně nemám moc co radit. Jenom hážu do placu linky (není to tak dávno, jsem taky řešil "mobilní" zvukovku a nakonec vybral iRig Quattro - už asi ani nepamatuju, čím zvítězila nad Zoom AMS-44).
Juuu - tak ESI to zhruba tak nějak dělá furt....ale teda by mě zajímalo, jak maj ošetřený, kdyby náhodou někdo při zapnutým Phantomu tam začal strkat/vyndavat kabel.... Ale jinak je to teda milej prcek akorát tam není deklarováno, že by si to rozumělo s mobilním cajkem.....
P.
Paráda, ta se mi líbí, ale bohužel nemá midi vstup a to já potřebuju, protože tablet má jen jeden usb konektor a když k němu připojím zvukovku, potřebuji klávesy připojit ke zvukovce.
pavlii píše: ↑15.10.2024 20:22
Juuu - tak ESI to zhruba tak nějak dělá furt....ale teda by mě zajímalo, jak maj ošetřený, kdyby náhodou někdo při zapnutým Phantomu tam začal strkat/vyndavat kabel.... Ale jinak je to teda milej prcek akorát tam není deklarováno, že by si to rozumělo s mobilním cajkem.....
P.
Ta ESI se mi nelíbí, protože pro napájení používá microusb B pro napájení. Nevím jak vy, ale já s tímto konektorem mám jen ty nejhorší zkušenosti. Těch tabletů, mobilů, čteček a externích usb mechanik co na něj už dojelo. A bohužel, zrovna včera se mi ulomil i ve Flow 8. Výborný mixer, ale já věděl, že ten konektor bude průšvih, choval jsem se k tomu co nejopatrněji a stejně upadnul. Staršně mě to štve, kvůli ušetřenému dolaru dávají výrobci na své zařízení takové shity místo pořádného napájecího konektoru. Navíc tenhle nebyl ani kvalitně připájený. Takže ten mixer je celý OK, jen ho nejde napájet.
Naposledy upravil(a) Petr13 dne 17.10.2024 13:53, celkem upraveno 1 x.
pavlii píše: ↑17.10.2024 13:24
Aha, no tak to je peklo. A jako souhlas, ten konektor je velice subtilní....
P.
Hlavně má krátké nožižky, takže v tom plošňáku nikdy dlouho nevydrží, zvlášť když je v něm kabel zapojený stále a tím ho stále mechanicky namáhá. Štěsti v neštěstí je, že Flow 8 je celé sešroubované a snadno rozebiratelné, takže ho zkusím opravit. Aspoň mám důvod si objednat horkovzdušnou pistoli. Přiletuji si ten konektor zpátky. Ale přemýšlím, jak ho tam lépe upevnit. Říkám si lepidlo, ale to už pak bude těžce opravitelné, když odejde sám konektor.