Sluchátka nebo in-ear proti bicím
Pravidla fóra
Sluchátka nebo in-ear proti bicím
Ahoj. Nase zkusebna ma spatne zvukove vlastnosti a ja (klavesy) potrebuji maximalne odizolovat od bicich. Nejen kvuli kvalite poslechu ale i ochrane sluchu. Aktualne mam Shure SE215, ale neni to dostatecne. Pohravam si i se sluchatky pres usi s ANC. Nevim, zda jina in-ear sluchatka maji nejakou o poznani lepsi kvalitu v pasivnim potlaceni okolniho hluku nebo existuje jine reseni? Samozrejme ted neberu v potaz jiny prostor atd. Jde me o sluchatka/odposlech. Diky
Re: Sluchátka nebo in-ear proti bicím
Přes sluchatka hluchatka (muslove chranice sluchu)?
G LPJ T DC B BS - L6 HXs - GK 400RB - SD NY 121 (B&C 12HPl64) (:
V naší hudební bublině používáme toto: https://vi.aliexpress.com/item/40001697 ... pt=glo2vnm
Jsou super a za pusu. Mnohem lepší, než ty Shure, ty jsem měl taky.
Jsou super a za pusu. Mnohem lepší, než ty Shure, ty jsem měl taky.
Vazne? Lepsi na pasivni izolaci i zvuk nez Shure? To me zaskocilo, Čína za 8 kil? Ale tak proc ne. Diky za tip, to by za vyzkouseni mohlo stat.
Narozdíl od Shure jsou součástí balení 3 nebo 4 (teď nevím) různé velikosti špuntů. Pokud ti to sedne, není co řešit.
Shure SE215 je slabotka prodávaná pod známou značkou...
Jinak výrobce KZ spoustu dalších typů, dá se experimentovat s malým rizikem.
Shure SE215 je slabotka prodávaná pod známou značkou...
Jinak výrobce KZ spoustu dalších typů, dá se experimentovat s malým rizikem.
Diky. To je fakt zajimavy. Jinak Shure ma soucast baleni 3 typy penovych a 3 typy klasickych spuntu, vybrat se da, ale porad nevim zda jsou na trhu lepe tesnici odposlechy. KZ je samozrejme levny experiment, ktery za zkousku stoji. Uz jsem zkousel i uzavrena sluchatka s ANC (Airpods Max), ale nejak si s tema bicima neumeji dobre poradit. Asi tim, ze to neni konstantni “hluk”, ale razove zvuky (a jeste na spodkach). Jinak ANC tam funguje i s pripojenym kabelem. Spis zjistuji, jak to resite vy a jake jsou tady zkusenosti. Chci mit v usich primarne to, co si nastavim:-)
Sluchátka jsou strašně individuální věc... já jsem jedny odkoupil od bubenice, které neseděly - pro mě byly úplně ideální (bohužel jsem si je rozbil). Je to proces najít si něco, co člověku sedí. Výhoda KZ je, že jsou levný a mají spoustu typů, tak se dá experimentovat.
Kolegove, tak jsem vyzkousel Shure SE215, dobre me sedej, ale zvuk zadnej vodvaz. Koupil jsem dva modely KZ, jeden zde doporucovany a druhy jejich nejvyssi rada. Zvuk podle me super, ale do usi je proste poradne nedostanu. Dokoupil jsem ruzne penove koncovky, vyzkousel kde co, ale nesedi me. Po chvili se zacnou uvolnovat a slysim rambajs kolem a rozhodi me to. Porad je musim cpat do usi:-(
Tak ja nevim, mam snad hrat se sluchatkama pres usi? (airpods Max). To funguje dobre ale tak nejak me to prijde trapny mit na usich velka sluchatka. Dostal jsem se do kouta:-(
Tak ja nevim, mam snad hrat se sluchatkama pres usi? (airpods Max). To funguje dobre ale tak nejak me to prijde trapny mit na usich velka sluchatka. Dostal jsem se do kouta:-(
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
na tom nejni nic trapnýho, má je kdejakej bicmen vůbec bych se nerozpakoval - účel světí prostředky.
P.
P.
Je to blbý no, tvar ucha se dost liší. Dají se udělat odlitky na míru, ale je to samozřejmě drahý.
Já jsem nedávno hrál na e-bicí a byly u toho nějaký úplně nejobyčejnější consumer sluchátka. Vypadaly hrozně levně a seděly mi úplně nejvíc, co jsem kdy měl v uchu... Takže možná nevzdat to a zkoušet...
Já jsem nedávno hrál na e-bicí a byly u toho nějaký úplně nejobyčejnější consumer sluchátka. Vypadaly hrozně levně a seděly mi úplně nejvíc, co jsem kdy měl v uchu... Takže možná nevzdat to a zkoušet...
Souhlas, je:-) Mě jde taky o to si pořádně vychutnat kvalitní zvuk. Já jsem na to trochu pes a když už si k tomu sednu, tak chci mít 100% prožitek z kvality hudby. A pak mě taky přijde líto, když mohu hrát na Nord Stage 3 + Nord lead A1, abych ten špičkovej zvuk poslouchal přes nějakou "kaši" a totálně tím degradoval požitek. Jenže zkoušet kupovat sluchátka za 5tis+ a pak je prodávat za půlku je trochu blbý:-) Ale jasný, musím to nějak pořešit, chtěl jsem se tu jenom "vyplakat":-)
Na basáckém fóru si jeden týpek dělal custom odlitky z nějaké hmoty z alíka: https://baskytara.com/post442556.html#p442556
G LPJ T DC B BS - L6 HXs - GK 400RB - SD NY 121 (B&C 12HPl64) (: