Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
José

Re: Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů

Příspěvek od José »

A nemá někdo zkušenost s https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... active.htm? Ten by mne, jako člověka, co nemá rád piezáky, v tvé situaci lákal k vyzkoušení asi nejvíc.
Co máš za to kombo?
Hills Next HNB5n - BSS AR133 - JHS p’n’p - Echolette M120 - Soundelirium NY 121 (B&C 12HPl64)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

slušný(?) preamp za hubičku
https://www.sonicake.com/products/a-factory

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

malá ukázka vědy a výzkumu v praxi...
pro Salz BAR jsme zvolili Schatten HFN passiv https://www.thomann.de/cz/schatten_desi ... 447015.htm
Snímač bude jenom "pro jistotu" a případné doplnění mikrofonního zvuku ve studiu, neplanuju ji tahat po prknech co znamenaji prd
chtel jsem co nejjednodussi konstrukci, instalaci bez napajeni a nepremrstenou cenu
se Schattenem mam dobre zkusenosti a vpodstate jedina dalsi varianta prichazel v uvahu K&K pure mini https://www.thomann.de/cz/kk_pure_mini_ ... n_mini.htm
Po dlouhych tydnech cekani konecne dorazil a základna nesedela na Falcatte bracing :)
9ykp9pZ.jpeg
David kontaktoval Schatten jestli muze snimac upravit a misto trochu "clumsy" zakladny z 3D tiskarny vyrobil lehčí a znělejší z rezonančního smrku
0003BD49-4C05-4A45-862B-BFD6B04D2AB1.jpg
Zvuková změna je dobře slyšitelná i na demo záznamu z mobilu...

himself

Příspěvek od himself »

Prosim pekne jak je to s tou instalacoi zdarma v kytarach.cz? Predpokladam, ze si musite u nich koupit i ozvuceni i kytaru...
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 15.09.2024 9:47 Prosim pekne jak je to s tou instalacoi zdarma v kytarach.cz? Predpokladam, ze si musite u nich koupit i ozvuceni i kytaru...
Jak to mají nastaveno u jiných značek nevím, ale u Furcha to funguje tak, že koupíš kytaru, koupíš snímač a nainstalují ti to zdarma.
himself

Příspěvek od himself »

Díky, tak holt musím jinde (což je asi logické).
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Prskyn píše: 16.09.2024 12:17
himself píše: 15.09.2024 9:47 Prosim pekne jak je to s tou instalacoi zdarma v kytarach.cz? Predpokladam, ze si musite u nich koupit i ozvuceni i kytaru...
Jak to mají nastaveno u jiných značek nevím, ale u Furcha to funguje tak, že koupíš kytaru, koupíš snímač a nainstalují ti to zdarma.
Já měl u Humla i snímač zdarma,a shodou okolností můj oblíbený L.R.Baggss EAS. Už to moc nesleduju, ale akce se víckrát opakovala, a byla i u jiných dealerů Furch.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

Nikde se tu ještě nemluvilo o novém Hifi Duet? Nic jsem nenašel...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

IR novinka od 3Sigma, tváří se cool, editor, plugin super
akorat první ukázka capo na 12.prazci, WTF to jako fakt?
druhá ukázka elektrika, třetí nylonka, čtvrtá kontrabas..... jako kdyby nam ten kvalitní ZAKLADNI zvuk tak trochu tajili :))))))))

LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Přemýšlel jsem kam to dát. Baví se tam o snímačích i o PB tak snad nebudu moc vedle. https://m.youtube.com/watch?v=R19egkC5QsM
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

hyenik píše: 12.10.2024 10:59 IR novinka od 3Sigma, tváří se cool, editor, plugin super
akorat první ukázka capo na 12.prazci, WTF to jako fakt?
druhá ukázka elektrika, třetí nylonka, čtvrtá kontrabas..... jako kdyby nam ten kvalitní ZAKLADNI zvuk tak trochu tajili :))))))))
Na začátku je chvíli kytara normálně.
Vypadá to parádně jednoduše - a jestli mají vychytané fázování, tak je to luxus pro dementy, palec hore.
Mají to zadarmo k vyzkoušení, žádný tlak na nákup, sympatické a ostatně za $20??? To je nějaká charita? 8)
Tužka
Nový uživatel

Dotaz absolutniho amatéra

Příspěvek od Tužka »

Dobrý den, jsem absolutně nepolíbený problematikou a proto vás žádám o velkou trpělivost.
Chtěl bych prosím poradit, jak jednoduše, znovu píšu jednoduše, tak , abych to pochopil, ozvučit akustickou kytaru.
Jsem už starší ročník a rádi sedáváme spolu se sousedy na zahradě a zpíváme za doprovodu kytary. Preferuji vybrnkávání a zvuk kytary na velké ploše zaniká, zvláště, když zpívá více lidí. Dokáže mi někdo amatérský poradit, jak kytaru ozvučit?
Předem moc díky.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokud nemáš žádnou výbavu na ozvučení, budeš potřebovat kombo (pro akustické kytary nebo aktivní reprobednu). Dále je třeba sejmout nějak zvuk a tady je možností více. Počínaje prostým mikrofonem, přes magnetický snímač do ozvučnice kytary, po piezo snímač pod kobylku. První dvě možnosti jsou v podstatě bez zásahu do kytary. Plus příslušenství podle zvolené metody zvučení (mikrofonní stojan, kabel...).
Já bych zvolil magnetický snímač, vzhledem k tomu, že to chceš co nejjednodušší (za předpokladu, že nemáš nylonové struny).
Čavli

Příspěvek od Čavli »

V případě, že bys chtěl snímat kytaru mikrofonem, a nebo na mikrofon zpívat, je třeba pohlídat, aby kombo mělo mikrofonní vstup, ideálně 2 kanály (kytara + zpěv).
Aktivní bedny nemají často žádné korekce, to bych asi doporučil z nějakým mixem a to už je víc peněz, víc kabelů a více nastavení.
Pokud chceš kabely minimalizovat nebo není možnost 230V, jsou komba co hrají i z baterií. Potom stačí kombo a jeden kabel (snímač v kytaře samozřejmě), zapneš a hraješ.
Bateriové komba mají nižší výkon kvůli spotřebě, ale na zahradu to bude myslím stačit.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
starypard

Příspěvek od starypard »

Nu, také poradím :-) .... jest kytara LAG Tramontane HyVibe, která má vlastní ozvučení (sebe sama) i s efekty :-) Looper a echo či chorus a reverb udělají bordelu ostošest. Kytara se nejen nabíjí USB kabelem z mobilu, ale i tu hudbu z mobilu přehrává!!!!! :-) Bluetooth samozřejmostí.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zásadní info chybí - jaký je rozpočet?
Jestli je zadáním hra na zahradě s přáteli, není nutné do toho vrážet příliš mnoho peněz ani pořizovat šílenou kytaru jako je uvedena v příspěvku výše. Nároky na kvalitu také nemusí být zrovna velké. Nebo se pletu?
Za mne by vyhověl i malinký osobní monitor "the box MA5", který mám doma pro ozvučení elektronických bicích a to udělá randálu až na půdu. Korekce basy/středy/výšky to má, vstupů několik (i pro nástroj i pro mikrofon), zabudovaný efekt echo. K tomu magnetický snímač Harley Benton Truetone SH-20.
Navíc nejde o ozvučení, ale jen přizvučení, když k tomu budou ostatní zpívat čistě akusticky.
A bude vyřešeno za cca 4,5 tisíc.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Já vím, zme si to budu muset vyřešit sám, ale přesto: Akusticky hodně dobrý nástroj, dostat toho co nejvíc "mezi lidi" v kompaktním řešení. Po sáhodlouhém pátrání:

1) K&K Trinity Pro Mini (Pure pecky + mikrofonek)

Pure mám v dalších 2 kytarách, spokojenost velká ( měl jsem i v mandolíně). V kytaře pouze snímáni, žádný pytel s baterkou a p. Recenze veskrze kladné ve smyslu dalšího vylepšení Pure Mini vnitřním mikrofonem. Proti: Bylo by třeba vyměnit externí preamp. Můj aktuální K&K Pure XLR nedá mikrofonní kanál. Stereo kabel mezi kytarou a preampem. Ne-úplně triviální instalace, u nás mi to nikdo profi neudělá (možná Zajíček v Kolíně, ale to by bylo na 5 let v pořadníku). Takže samo domo.

2) Anthem SL

Geneze: Anthem StagePro - Ani náhodou - do lubu řeže kvůli drátařině leda barbar. (Full) Anthem - Příčí se mi nalepit na ozvučnou desku cosi, zvící velikostí čtvrtku pizzy. Takže zbývá SL verze. Ovládání omezenějších funkcí špejlí do jitrnic a pytlík s baterkou v kytaře bych asi dal. Pro: Dle ukázek asi nadprůměrná reprodukce zvuku nástroje, momentálně v akci (OK, pětikilo mě nevytrhne), všechno "onboard" - netřeba tahat po kapsách preamp (?), montáž zdarma a (předpokládám) zachování plné záruky na nástroj. Proti: Na pár ukázkách je slyšet celkem zřetelný piezo kvák. Podle některých recenzí je pořád třeba výstup z kytary prohnat přes preamp. Nejlépe Venue (dalších 8k ani náhodou).

3) LR Baggs Hifi Duet

Podle všeho top, ale uvedení na trh se odkládá, opět 1/4 pizzy pod sound boardem (možná 1/8 :wink:) a cena 14900 Kč, to se asi někdo po**al!

Vypadá to na Trinity, ale uvítal bych názory znalých. Dík. J.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Na tom Anthemu je sice ovládání dost velké (rozhodně mnohem menší než čtvrt pizzy) a ještě k tomu neleží na ozvučné desce zevnitř celou plochou ale jen tak čtvrtinou (zbytek se desky nedotýká) a v místě kde to zvuku nic moc neubere, tak tady bych problém neviděl. Jinak jsem strašně rád že už pár let hraju na externí mikrofon (v sedě) a za tři tisíce mám ozvučené všechny kytary, banjo, rezofoniky a nemusím řešit baterie, hnusný piezo zvuk.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Ta pizza byla samozřejmě nadsázka. Nejlepší cajk, co jsem měl, byla kombinace K&K pecek pod kobylou s externím Bayer kondíkem na husím krku pod zpěvovým mikrofonem, Headway preamp a malý mix od Yamahy, ale ta mobilita byla tragická a navíc jsem poměrně neposedný, takže jsem měl nervy nejen z vlastní produkce, ale z toho, abych se udržel v dosahu toho kondu.

K těm nahoře jsem měl na seznamu ještě tenhle elmag s mikrofonem: https://www.thomann.de/cz/seymour_dunca ... D&reload=1

Zvukově chváleno velmi, ale mnoho uživatelů si stěžuje, že uchycení do "ďoury" je fórové a po čase řeší nějaké více-méně flikované náhradní uchycení. A to by můj strojařský duch nedal, kor za ty peníze. :wink: ... k tomu komplikovaná výměna baterie.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“