Peavey bandit 112 sheffield
Pravidla fóra
-
Re: Peavey bandit 112 sheffield
Ještě přemejšlím, že bych si trochu zhutnil a přiostřil lead kanál Bandita nějakým efekt. (distortion) pedálem...můj horkej favorit je Boss MT-2...asi ho koupím a zkusím to, jak se to bude chovat a jestli mi to bude vyhovovat...počítám, že pak asi budu muset přikoupit ještě nějaký nois-gate pedál...jako i bez pedálů hraje bandit suprově, ale asi se mi chce trochu experimentovat...

MT-2 ne, to je metalová pila, určitě se nehodí na přikrmení. Raději TC electronic Dark matter a pod. MT-2 je už v základu divně nastavenej, má takové nosové středy, které EQ neodřízneš. Snad ta nová verze Widara už to má odladěný. Ale znova - k Lead kanálu se tohle nehodí.
https://hudebnibazar.cz/joyo-maximum-ov ... /ID423726/
https://hudebnibazar.cz/danelectro-fab- ... /ID413919/
https://hudebnibazar.cz/joyo-maximum-ov ... /ID423726/
https://hudebnibazar.cz/danelectro-fab- ... /ID413919/
The wind of change, Blows straight into the face of time, Like a stormwind that will ring
The freedom bell for peace of mind. (Wind of Change, Scorpions)
-
Torste díky za cenné rady z praxe...tak mě tak napadlo...doma mám klon Mosky silver horse overdrive...ten by mohl bejt taky celkem pro můj účel použitelnej...co myslíš?
https://youtu.be/6fboFzbuJIg
https://youtu.be/6fboFzbuJIg
rádo se stalo. Mosky - jasně, klasický OD, nic víc asi nevymyslíš.
The wind of change, Blows straight into the face of time, Like a stormwind that will ring
Tak jsem se konečně dokopal a udělal ten switch s reverzní signalizací. Baterku jsem přichyt jen oboustrannou páskou, tak snad se neuvolní.
dnes otestováno na zkoušce. Funguje bezvadně, akorát jsou switche blíž k sobě, takže jsem občas sepnul oba, to se musí ohlídat.
-
Ahoj Všem. Je super, že díky tomuto fóru si člověk dokáže například překuchat footswitch k obrazu svému, aniž by měl nějaký hlubší znalosti elektrotechniky (můj případ). V podstatě jsem ani netušil, že je to celkem jednoduchý. Torstovo úprava je už trochu víc "spešl", ale povedlo se a věřím, že z toho máš Torste radost...
.Jinak můj Footswitch s LED funguje taky parádně. Jen ještě prohodím ty drátky na jackovi, aby spínač 1 přepínal kanály na kombu a 2 zapínal/vypínal efektovou smyčku. Když už se v tom budu hrabat, tak ještě vyměním LED pro smyčku za zelenou, abych to měl ještě barevně rozlišený...díky všem za vaše rady...

-
Tak nevím, jestli by se naše kapela neměla jmenovat spíš "mokrý banditi"...nebo tak něco...

Pěkný, gratuluji. Bude i třetí? Který hraje líp?
My jsme teď nahráli matroš na nové demo. Bral jsem Bandita SM57 i linkou, ale zvukově je lepší ta linka + impuls. Přeci jen, je to zvuk 4×12 !
My jsme teď nahráli matroš na nové demo. Bral jsem Bandita SM57 i linkou, ale zvukově je lepší ta linka + impuls. Přeci jen, je to zvuk 4×12 !
-
To Torst:
Třetí nebude, páč máme v kapele jen dvě kytary...
...jinak hrajou překvapivě stejně, jen jednomu trochu chrastí poťáky, ale to se vychytá...alespoň si v kapele nezávidíme kdo má lepší cajk, protože máme teď samo sebou oba ten nejlepší!...jinak s tím nahráváním, dneska už jsou takový možnosti až mi to připomnělo jeden názor už nevím kdo to řek...bylo to nějak takhle...hmm tak CD se vám povedlo, zvuk je to pěknej, ale teď bych si vás rád poslech naživo...tak asi tak...
Třetí nebude, páč máme v kapele jen dvě kytary...

Kdo to řek?
zhodnotte-nase-nahravky-studio-a-record ... 26#p805626
Máš pravdu, že se tím popře charakter aparátu, a hraje to pak jako Peavey připojenej k exter. boxu. (na druhou stranu - takovej výstup na PV existuje, tak proč ho nepoužít a a externí box nesejmout ...)
Ale jinak u nás ta editační smršť nehrozí. Nahráli jsme "live" všechny nástroje. Teda samozřejmě chyby stříhám a opravuji ...
Ale bude to zase syrové demo.
2 Banditi v kapele - to je dobrý pro zdvojenej metal, kompaktní zvuk. U nás má 2. kytarista CZ Marshalla a dost jedovatej ostrej zvuk. Což je v našem případě výhoda, nehrajeme stejně, zvuk i party se liší a neslévají.
zhodnotte-nase-nahravky-studio-a-record ... 26#p805626
Máš pravdu, že se tím popře charakter aparátu, a hraje to pak jako Peavey připojenej k exter. boxu. (na druhou stranu - takovej výstup na PV existuje, tak proč ho nepoužít a a externí box nesejmout ...)
Ale jinak u nás ta editační smršť nehrozí. Nahráli jsme "live" všechny nástroje. Teda samozřejmě chyby stříhám a opravuji ...

2 Banditi v kapele - to je dobrý pro zdvojenej metal, kompaktní zvuk. U nás má 2. kytarista CZ Marshalla a dost jedovatej ostrej zvuk. Což je v našem případě výhoda, nehrajeme stejně, zvuk i party se liší a neslévají.
Je na HB !
Red Stripe asi nemá v sobě Sheffield, ale i tak mi to nedá nepostovat nové Segebornovo video:
Silverstripe s Sheffieldem je na HB, bohužel Slovensko:
https://hudebnibazar.cz/peavey-bandit-1 ... /ID583503/
Díky za tip! Delší dobu jsem na nic od Johana nekoukal. Mrknu večer.Fořt píše: ↑23.04.2024 12:59 Red Stripe asi nemá v sobě Sheffield, ale i tak mi to nedá nepostovat nové Segebornovo video:
Ale už teď je mi jasný, že mu to bude znít stejně dobře jako všechno.

- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji uživateli tlouki, který mne inspiroval k opravě potenciometrů - pročištění pomocí TAD DeoxIT F5 FaderLube.
Už jsem byl smířen, že budou poťáky navěky škvrčet a v některých polohách nehrát vůbec, oprava se zdála komplikovaná z důvodů nedostupnosti některých speciálních potenciometrů.
Zesilovač v bedně drží shora na 4 šroubech, ty stačilo odšroubovat, odpojit reprák a spring reverb, a zesilovač vysunout.
Po aplikaci přípravku přesně dle návodu po škvrčení ani stopa, až jsem na to zíral s otevřenou pusou, jak dobře to zafungovalo.
Bandita se znovu narodil. PS: Peavey Bandit 112 Sheffield právě na bazaru z Prahy za 5900 Kč, berte to někdo, poťáky si opravíte kdyžtak
: https://hudebnibazar.cz/vintage-usa-pea ... /ID610424/
Už jsem byl smířen, že budou poťáky navěky škvrčet a v některých polohách nehrát vůbec, oprava se zdála komplikovaná z důvodů nedostupnosti některých speciálních potenciometrů.
Zesilovač v bedně drží shora na 4 šroubech, ty stačilo odšroubovat, odpojit reprák a spring reverb, a zesilovač vysunout.
Po aplikaci přípravku přesně dle návodu po škvrčení ani stopa, až jsem na to zíral s otevřenou pusou, jak dobře to zafungovalo.
Bandita se znovu narodil. PS: Peavey Bandit 112 Sheffield právě na bazaru z Prahy za 5900 Kč, berte to někdo, poťáky si opravíte kdyžtak

To je dobrá zpráva. Já kolenovrt koupil (hlavně kvůli dostupnosti) něco podobného polského, myslím Kontakt PR, a funguje taky zázračně. Asi jeho mazací účinek nebude takový dlouhodobý jako u F5. Oproti jen prolití IPA nebo jakýmikoli jinými kontaktoly je to velký pokrok, nic horšího bych už nepoužil. Příště se plácnu přes kapsu a koupím originál.
HA! Díky oběma. Vyzkouším to na ShredMastera, u kterého mi nějaký běžný přípravek taky moc dobře nezafungoval.
Jinak teda Bandit je u mě taky v pořadí "nezbytných" nákupů.
Jinak teda Bandit je u mě taky v pořadí "nezbytných" nákupů.

Tak jsem se k tomu dokopal. Tedy jsem zakoupil Kontakt PR a všechny poťáky fungují bezvadně, takže ShredMaster vstal z mrtvých.

Takovej tip: není potřeba tam toho lejt moc, ono to pak vyteče kolem a lepí se na to prach. Takže propláchnout se to dá čistou IPA, a Kontakt PR dát jen troška. Na tu plastovou trubičku, co k tomu dávají, jsem nasadil injekční jehlu ohnutou do pravého úhlu nebo do háčku, a tou se krásně trefím do dírky nebo štěrbiny v poťáku, i kdyby to bylo vzhůru nohama nebo někde blbě přístupné.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ano, tou plastovou trubičkou tam toho přípravku i při jemném stisknutí vytryskne poměrně dost.