http://www.oudcafe.com/stringing_and_tuning.htm
A celkově dost informací...
Největší problém, kromě intonace...teď mám s výměnou strun. Dole u kobylky je to v pohodě, to je jako na španělce. Horší to je, ale nahoře ty "houslové" kolíky budou potřebovat určitě nějaký typ uzlu. Bohužel to jak to tam mám navázáno já...to raději nebudu popisovat, je vidět že na tenhle nástroj měl můj kamarád do počtu a struny tam nechal navázány nejspíše ještě originální: Z historie tenhle nástroj patřil jedné bohaté turkini, která mu ho vlastně věnovala, původně měl jít na konzervatoř. Což je super zpráva, protože je to tím pádem použitelný nástroj. Teď jen vyřešit ty struny. Kamarád neporadí, protože není dostupný. Takže zbýváte vy...

Jinak pro kytaristu to podle mně nebude zas až takový porod, ba naopak to bude skvělý intonační tréning. Šíleně se mi tady líbí ty možnosti výrazu. Stejně tak barva zvuku je dech beroucí. Když sem tam povede zahrát nějaká melodie, tak jsem jí zamýšlel...je to nádhera. Stejně tak možnosti čtvrttónů jsou hodně zajímavé.
A abych nezapomněl koupil jsem si tady i Saz...a to je jiná, kytarista se na něm naučí téměř hned...

Uhhh teď to jen všechno odvést domů!!!