Jak zapnout zvuk na millenium mps-850

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Vit Chalupa

Re: Jak zapnout zvuk na millenium mps-850

Příspěvek od Vit Chalupa »

Takže abych to ještě dovysvětlil:

1) Koupil jsem bicí za nějakých 15 tis. (to už samotné není málo a už se mi nechce moc vyhazovat další peníze)
2) Máme doma blutooth reprák a funguje celkem dobře + sluchátka (uzavřena) ale synovi se radši cvičí s bedýnkou
3) Chtěl jsem to zapojit, aby to fungovalo, a nekupovat k tomu dalších X kabelů, redukcí, popř. i jiných zařízení a repráků (viz bod 1)
4) Máme pár kabelů se symetrickým jackem "samcem" na obou koncích 3,5 - ty jsem chtěl využít
5) koupil jsem redukci 3,5-6,5 a funguje to - nicméně pouze na díře "phones" na panelu bicích (na reprobedýnce zapojeno do díry "AUX" - 3,5 díra)
6) Kdybych propojil přes L/MONO kabelem nesymetrickým, jak mi radil Hendrek (tj. ten který má na jedné straně samce 3,5 a na druhé 6,5) - JAKÝ BY BYL ROZDÍL oproti bodu 5)??? Reprak má ještě druhý vstup 6,3 (pro mikrofon)

7) Ted to funguje, má to krásný zvuk (i z toho obyčejného blutooth repraku), nicméně bydlíme v paneláku, tak si žádné diskotéky nemůžem dovolit (to bych rvnou šel do akustických bicích, ale bohužel, to by nás vystěhovali)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jasný, hlavně, že to funguje. My už tu jen teoretizujeme, proč to nefunguje, když se to zapojí do L/MONO výstupu. Odpověď je, že se L/MONO nesmí propojit symetricky (stereo kabelem, který na to používáte) se stereo vstupem, což způsobí odečtení pravého od levého kanálu a je tedy ticho, protože v té bedýnce se předpokládám stereo vstup převádí na mono. Kdyby se to propojilo nesymetricky, fázově otočený signál by se už na výstupu z bicích uzemnil na nulu a tedy by se na konci kabelu v bedýnce nemohl odečíst a hrálo by to.
Také kdyby se koupila MONO redukce, měl by se v ní druhý fázově otočený kanál z L/MONO uzemnit a bylo by to pak stejné, jako propojení mono kabelem. Ale asi máte stereo redukci. No a propojení standardním nástrojovým nesymetrickým TS jack/jack 6,3mm kabelem z L/MONO na mikrofonní vstup by mohlo fungovat také, za předpokladu, že by se rozumně nastavily hlasitosti. Tož tak.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hendrek píše: 18.07.2024 12:41 Z té jedné, tedy mono bedýnky, to ničemu nevadí. Aspoň jsem pochopil že je to nějaká blutut bedýnka.
Reprák mám obyčejný prenosny bluetooth s mikrofonem
Ajo safra :-D

P.

home recording: Cubase Pro 13+14, WaveLab Pro 12
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Vít: v zásadě NIKDY nekoupíš nástroj s tou bižuterií okolo. Takže bod "3" úplně vyškrtni ze svých předpokladů, které se týkají minimálně této (=hudba/zvuk) činnosti. :-) to je axiom. Postupem času pak buď máš té bižuterie drobný přebytek, takže nákupy neřešíš, nebo to máš všechno přesně na počet, takže po vyzkoušení pomocí jiného kabelu (například) koupíš další (za předpokladu, že chceš mít zapojené všechno).

Vítej ve světě zvukařů a zvukové techniky :-)

Jo a nezapomenout na nastudování všech těch základů, máme tady príma F.A.Q. a hromadu dalších článků například ;-)

Tak ať to hraje!

P.

Vit Chalupa

No já měl i strach zda takovým zkoušením co a jak bude fungovat, nemohu nějak něco poškodit (vyzkratovat??) To snad nehrozí nebo ANO??
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, ano, pokud by se to zapojilo do mikrofonního vstupu, je riziko. Pro toho, kdo ví, co dělá, ne, ale proto jsem tuto možnost uváděl vždy se zdůrazněním, že je třeba ohlídat hlasitost na výstupu z bicích. To je jedno, už to hraje ;)
Vit Chalupa

Zdravím, no je pravda, že syn s tím není spokojen, z bluetooth bedýnky nejsou skoro slyšet činely....to by do nich musel mlátit co nejvíc...
Asi to bude tou obyčejnou bedýnkou že?
Anebo zkusit zapojit do bedýnky do mikrofonního vstupu?
Nebo nějaké nastavení činelů? Ty křídlové matky nahoře na činelech jsou utaženy na plno, neměly by být trošku povoleny?

Popř. mohli byste doporučit nějaké vhodné bedny k těmto bicím? Sluchátka syn nechce...i když si myslím, že by byly lepší...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ano, matky trochu povolit určitě. Činel musí chodit trochu volně. Pozor na zónu snímání u hi-hat, ta není po celém obvodu, ale jen v části, kde je na činelu více rýh.
Já používám malou aktivní bednu the box MA5. I přes malý rozměr a výkon to udělá rámusu až na půdu k nelibosti sousedů. Pro lepší akustický zážitek ale preferuji hru do sluchátek Superlux HD-681.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Hra na sluchátka má hromadu výhod a o žádné nevýhodě nevím (snad jedině pocení?).
Určitě bych doporučoval vyzkoušet.
Vit Chalupa

A můžete mi poradit nějaký tip na ten nesymetrický kabel, kterým propojím bulutooth bedýnku s L/MONO output? Děkuji
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Zřejmě by to mohl být tento: https://kytary.cz/bespeco-uli300/HN221440/

Na bicím modulu zapojit do obou výstupů (L a R|), na druhém je 3,5mm jack, který půjde do vstupu na BT repro (AUX vstup, jak čtu výše).

P.

José

Příspěvek od José »

Já měl pocit, že plán byl testování mikrofonního vstupu bt bedny, či? Na což by se hodilo vědět co to je zač.
Aux in byl už krmen z headphone outu a nejsou slyšet činely. Ale tak nějak nevím, jestli to vyústí v něco smysluplného. (Mic vstup bych čekal s defaultním ořezem na basech a mizerným preampem zaměřený na karaoke s nejlevněší dynamikou)
A přidám se k ostatním - zaměřil bych se spíš na výběr co nejpohodlnějších sluchátek - jestli to teda má hrát nějak vyrovnaně a zároveň nestát další dardu za slušné bedny.
Hills Next HNB5n - BSS AR133 - JHS p’n’p - Echolette M120 - Soundelirium NY 121 (B&C 12HPl64)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mikrofonní vstup na BT repro bych moc netrápil, dost snadno se tím výstupním signálem z bicího modulu bude umět přebudit Ale jako zkusit se to samozřejmě může, akorát já bych to za stávající úrovně znalostí majitele opravdu nedoporučoval.

P.

Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“