Ahoj.
Potřebuju zapojit direct out z basové hlavy HA3500 do mixpultu behringer xenyx 1622.
Problém je , že v mixu už mám obsazené všechny 4 pozice pro mikrofony (XLR vstupy).
Basová hlava má direct out v XLR konektoru.
Tak mě napadlo, jestli můžu použít obyčejnou redukci z XLR na Jack TS a nezapojit tu hlavu do mikrofonového vstupu, ale do linky v mixpultu
Nejsem si právě jistý, aby to nějak tu hlavu nepoškodilo, protože ty logicky ta redukce může jeden z těch tří pinu v XLR zkratovat o jiný pin (v lepším případě nebude jen zapojený).
Co myslíte?
Basová hlava - výstup DI a použití redukce
Pravidla fóra
Re: Basová hlava - výstup DI a použití redukce
skoro určitě jí to nepoškodí a vždycky můžeš použít kabel XLR-TRS a mixpult už si to přebere.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo. A jen doplním, že DO by měl mít signál linkové úrovně, takže do mikrofonního vstupu ne-e. Nejde o poškození, ale o velice snadné přebuzení. Takže ano - v daném případě je nejsprávnější cesta XLR -> TRS a linkový vstup.
P.
P.
Nedávno jsem právě zkoušel zapojit z HA3500 DI out (XLR) -> behringer mikrofonový vstup (XLR) a přebuzené to nebylo vůbec.pavlii píše: 22.08.2024 9:33 Jo. A jen doplním, že DO by měl mít signál linkové úrovně, takže do mikrofonního vstupu ne-e. Nejde o poškození, ale o velice snadné přebuzení. Takže ano - v daném případě je nejsprávnější cesta XLR -> TRS a linkový vstup.
P.
Právě naopak sem ještě musel nastavit gain na vstupu toho daného channelu na mixu na cca na půlku.
Jen doplním, že v mém případě se nejedná o TRS, ale o TS, takže určitě redukce zkratuje cold nebo hot do gnd.
Tak nějak moc nerozumím, proč ve většině případů může být zkratován signál do země (hot nebo cold o gnd, nebo u kytary signál do země), ale u koncových stupnu zesilovače by zkrat byl konec
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi se to nedá globalizovat (proto jsem to psal tak, jak jsem to psal) a vždy jde o konkrétní specifikaci.bucenec píše: 22.08.2024 10:15 Nedávno jsem právě zkoušel zapojit z HA3500 DI out (XLR) -> behringer mikrofonový vstup (XLR) a přebuzené to nebylo vůbec.
Právě naopak sem ještě musel nastavit gain na vstupu toho daného channelu na mixu na cca na půlku.
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tady si dovolím nesouhlasit. Nejsprávnější je normálně XLR-XLR. DI boxy nebo hlavy mají přece schválně třípinový XLR výstup, aby se to XLR-XLR kabelem zapojilo do XLR vstupu mixpultu. Proč by tam jinak byl XLR konektor namísto jacka? To zvládne správně propojit i někdo, kdo neví co dělá, narozdíl od méně častého kabelu XLR-TRS (už vidím klasiku, jak to někdo prdne do stereo jacku a nic mu z toho pak nepoleze). Samozřejmě se gain na vstupu mixpultu nastaví tak, aby neclipoval. Mám zkušenost, že gain cca na půlce je přibližně optimální a hlasitost nástroje se cca blíží hlasitosti stejně nastaveného mikrofonu (byť mikrofony v závislosti na sensitivitě mívají šírší rozpětí nastavení gainu na mixu).pavlii píše: 22.08.2024 9:33 Jo. A jen doplním, že DO by měl mít signál linkové úrovně, takže do mikrofonního vstupu ne-e. Nejde o poškození, ale o velice snadné přebuzení. Takže ano - v daném případě je nejsprávnější cesta XLR -> TRS a linkový vstup.
P.
Jinak souhlas se vším výše.Manuál HA3500 píše: Direct Out jack - Use this electronically balanced XLR jack to route signal from
the Model 3500/5500 to a professional mixing console or as a tap to a main PA
system via a mic input on the console.
Signál se proti zemi zkratuje úplně běžně, takže v případě XLR-TS se zkratuje 3 pin na 1. U lampového koncáku jde o úplně jiné úrovně napětí a proudů, logicky, takže problém je jak nulová zátěž tak hlavně nekonečná zátěž (odpojení repra u lampového konce -> trafo kaput).
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2Hendrek - ahaaha, příště nebudu vám kytaristům fušovat do řemesla
ale díííky za korekci. Pardon tedy za mystifikaci z mé strany.
P.
P.
Supr, díky všem za vysvětlení