Zpěvník na tablet / telefon / počítač
Pravidla fóra
Re: Zpěvník na tablet / telefon / počítač
Já používám Hovorkův zpěvník, ale výhradně jen jako aplikaci na svůj obsah. Nic neimportuju z netu, stejně je v tom spoustu nesmyslů, co potom kopíruje jeden od druhého.
Používám HTML tagy takže mám třeba takovou šablonu, kde jsem si zpřehlednil v hlavičce název, tóninu, capo a tempo. Mám uděláno několik playlistů, některá skladba tam je 2x, protože jí třeba hraju sám jinak než s kapelou, kde jí třeba zpívá kolega a v jiné tónině, nebo mám jen jinak capo, když hrajou 2 kytary apod.
Výhrady k tomu jsou, ale je to v podstatě určeno k něčemu jinému, a je to použitelné.
Používám HTML tagy takže mám třeba takovou šablonu, kde jsem si zpřehlednil v hlavičce název, tóninu, capo a tempo. Mám uděláno několik playlistů, některá skladba tam je 2x, protože jí třeba hraju sám jinak než s kapelou, kde jí třeba zpívá kolega a v jiné tónině, nebo mám jen jinak capo, když hrajou 2 kytary apod.
Výhrady k tomu jsou, ale je to v podstatě určeno k něčemu jinému, a je to použitelné.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Používám už několik let apku Onsong,máme to v kapele všichni v ipadech a je to skvělé,snadno se to edituje,při změně toniny se automaticky přepíšou všechny akordy,nechá se do toho barevně psát apod.
https://www.youtube.com/@onsongapp
https://www.youtube.com/@onsongapp
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA, BOSS GX 100, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA, BOSS GX 100, sound KV2 Audio,
307B je doma, můžu potvrdit, že drží skvěle jak na desce stolu, tak na mikrofonním stojanu. Do drážek padne na těsno tablet i se Spigen Tough Armor obalem. Rameno spíš kratší, ale mě vyhovuje. Ještě jednou děkuji za tip.Čavli píše: ↑5.11.2023 23:4212mm, ten druhý 16mm. Druhý ale pasuje jen do cca 10,4", 12" se mi tam už nevejde.jbiker píše: ↑5.11.2023 19:04Mohl bys mi změřit tenhle rozměr, prosím tě?Čavli píše: ↑3.11.2023 9:40 … na 12"
https://imusicdata.cz/hercules-dg-307b- ... gwEALw_wcB
Oba ty Herculy jdou upnout za okraj většiny stolů.
IMG_0012.jpeg
Výhoda toho většího je i to, ža jde tablet posouvat nahuru a dolů (dáš tablet výš nebo níž když nejde posunou celý držák), což se někdy hodí - musíš se ale vyhnout tlačítkům. Ale na druhopu stranu tablet bez pouzdra (šprcka vzadu) má tendenci klouzat dolů, až se zastaví o tlačítka. Já tam mám tablet někdy nastojato (zpěv), a druhej naležato (Mixing Station)
IMG20231105233321.jpg
Jo, jo, ten rozsah čelistí je spíš na tenčí desky, ale zase drží na takové té ergo desce se zkosenou plastovou hranou. Asi ještě pořídím nějakou skládací stolní foto trojnožku. Závit tam na to je.
Jak je apka onsong složitá? Někde jsem četl, že si to borec pořídil, zaplatil za to nemalé prachy a nemohl se s tím domluvit... Pořídil bych na iPad, ale nechci dopadnout stejně!
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Já si vše dělám podle sebe, v Hovorkově zpěvníku, takže používám jen aplikaci. Mám udělanou jednoduchou šablonu v HTML (barevně, Capo, tónina, tempo), slova třeba jen kde zpívám druhý hlas, někdy zase jen akordy, někdy text s akordy komplet, poznámky, sóla apod. Potom mám různé playlisty, takže každý song je na několika playlistech atd. Vše se synchronizuje přes účet Google, můžu tak psát i do zpěvníků zbytku kapely apod.
Je s tím práce, ale časem máte vše podle sebe. Zpěvníky na internetu jsou paskvil, a opsané jeden od druhého, takže stejné chyby bývají ve skoro ve všech.
Je s tím práce, ale časem máte vše podle sebe. Zpěvníky na internetu jsou paskvil, a opsané jeden od druhého, takže stejné chyby bývají ve skoro ve všech.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Řeším teď to samé, chci v podstatě zdigitalizovat repertoár, který si hraju nebo se snažím naučit. Ten OnSong je asi nejlepší appka tohlodle typu, ale je prostě jen na iOS, což se mi tedy vůbec nehodí. A vlastně ani není drahá. Pro solo umělce $3+daň/měsíc, což je třeba na otestovaní úplně v pohodě. V pohodě to není, pokud ještě nemáš doma iPad. Na Android existuje celkem použitelná alternativa, která sice má zlomek funkcí OnSongu, ale jako digi zpěvník úplně stačí. Jmenuje se to SongbookPro. Úplně první post inzeruje Mango zpěvník, což je tedy bohulibá snaha, ale Songbook všechny jeho funkce pokrývá + něco navíc jako je import PDF, anotace, cloud sync, remote edit atd.
Marek Rejhon OM, Marek Rejhon 000, Taylor GS Mini Mahogany
iPad mám, používám teď tak, že v aplikaci poznámky vytvořím složky, každá představuje sadu písní. Do té složky naskenuju jako dokument z dřívějšího papírového zpěvníku daný počet písní. Písně ve složce přetahuju "svajpováním". iPad má cca 13" tudíž téměř velikost A4. Nepotřebuju s nikým sdílet...
Já jsem i po pár měsícich nadšený z forScore. Ale je to zase jen iOS/Mac. Třídění resp. příprava playlistu dle autora, nebo žánru - věc pár vteřin, doplňkové funkce na editaci pdf - poznámky do textu, barevné zvýraznění (super třeba pro verze/bridge/rec) úprava velikosti textu na maximální vyplnění obrazovky na 2-3 kliknutí (Crop), atd. Ještě potřebuji dořešit otáčení stránek bezdrátovým přepínačem. Máte někdo vyzkoušené ty levné jednotlačítkové BT přepínače z Ali? 2-2,5k se mi třeba za IK Multim. dávat nechce. Asi i zkusím dokoupit rozšíření na forScore PRO. Za 9.90 U$ na rok je tam mj. otáčení stránky gestem (hubou nebo nějakým pohybem hlavy, pokud to dobře chápu), nicméně, nejsem si jistý, si to sedne s mým poněkud neposedným projevem při hře a zpěvu.
Tak jsem koupil ten Songbook Pro (199,90), a jsem nadšenej. Opravdu vymakaná aplikace. Přetáhnu tam co mám v Hovorkovi.
On Hovorka a Mango je spíš takový "koncentrátor" různých online zpěvníků, zatímco tohle je aplikace aplikace pro hraní.
To: jbiker
Jaké BT přepínače myslíš? Ty fotospouště jsou šíleně poruchový. Pedálů je spousta, já ale hledám ovladač k nalepení na kytaru k patce krku. Nevíte o něčem?
On Hovorka a Mango je spíš takový "koncentrátor" různých online zpěvníků, zatímco tohle je aplikace aplikace pro hraní.
To: jbiker
Jaké BT přepínače myslíš? Ty fotospouště jsou šíleně poruchový. Pedálů je spousta, já ale hledám ovladač k nalepení na kytaru k patce krku. Nevíte o něčem?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Buď tenhle: https://www.aliexpress.com/item/1005004069520428.html
Nebo tenhle: https://www.aliexpress.com/item/1005006023376109.html
Ale myslím, že ten jednotlačítkový je jednodušší a přehlednější. Klik tam, dvojklik zpátky, víc funkcí ovládat netřeba, tudíž nepotřebuji lovit po paměti ze dvou čudlů pod stolem. Hlavně, aby to chodilo, jakkoliv to Číňan tvrdí, radši bych osobní zkušenost.
Nebo tenhle: https://www.aliexpress.com/item/1005006023376109.html
Ale myslím, že ten jednotlačítkový je jednodušší a přehlednější. Klik tam, dvojklik zpátky, víc funkcí ovládat netřeba, tudíž nepotřebuji lovit po paměti ze dvou čudlů pod stolem. Hlavně, aby to chodilo, jakkoliv to Číňan tvrdí, radši bych osobní zkušenost.
To Čavli: Lze do Songbooku dostat aj vlastní texty, které mám ve Wordu???
Jasný, Ctrl+C/V do toho editoru a tam si to pak dál upravíš.
Aktuálně mi tam chybí jen jedna funkce a to je možnost posouvat nazoomované PDF doleva a doprava. Všude doporučují pokud možno PDF vůbec nepoužívat, ale... Na iOS umí s PDF prý dobře zacházet Song One nebo ještě jeden prográmek, který jsem zapomněl...
Ctrl+C/V je jedna možnost, ale ...
SongbookPro can import files in the following formats:
.txt
ChordPro (cho, crd, chordpro, chopro, chord, pro)
pdf
SongbookPro files (.sbp)
SongbookPro Backup files (.sbpbackup)
Onsong exports (.onsong, .onsongarchive, .archive, .backup)
.docx
SongbookPro can import files in the following formats:
.txt
ChordPro (cho, crd, chordpro, chopro, chord, pro)
SongbookPro files (.sbp)
SongbookPro Backup files (.sbpbackup)
Onsong exports (.onsong, .onsongarchive, .archive, .backup)
.docx
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Co mě tedy trochu děsí u Songbooku je nespolehlivý sync mezi zařízeními, u mě třeba pc-tablet. Už se mi podařilo pár písní záhadně zdvojit a prý to taky umí rozhodit celé set listy atd.
Zdvojování se mi dělalo i u Hovorky.
Jak se má system synchronizovat, když udělám změnu v jednom zařízení, a před sync jí udělám v druhém zařízení (mám 2 tablety a telefon). Podle mně zdvojí ten soubor, a zachová se správně, protože sloučit to nijak neumí. Playlisty se budou chovat myslím úplně stejně.
Tablety nemám pořád na netu (bez LTE mimo wifi, připojení k mixpultu apod.) Nejlepší je dělat sync manuálně, v songbooku jsou ty 2 dotyky prstem a mám vše pod kontrolou.
Jak se má system synchronizovat, když udělám změnu v jednom zařízení, a před sync jí udělám v druhém zařízení (mám 2 tablety a telefon). Podle mně zdvojí ten soubor, a zachová se správně, protože sloučit to nijak neumí. Playlisty se budou chovat myslím úplně stejně.
Tablety nemám pořád na netu (bez LTE mimo wifi, připojení k mixpultu apod.) Nejlepší je dělat sync manuálně, v songbooku jsou ty 2 dotyky prstem a mám vše pod kontrolou.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Viz ovládání gesty vs přepínač: Vyzkoušel jsem oboje v akci. Ovládání gesty k ničemu. Mrkání úplně, cukání koutkem trochu lepší, ale člověk vypadá jak idiot a není to 100%. Přepínač - koupil jsem tenhle:
Je ještě menší než vypadá na ilustračních fotkách, používám na listování v pdf, bez problému. Spárování BT v pohodě - iOS/iPad. 4 módy, já používán klik dopředu/dvojklik zpátky. Výdrž aku vyzkoušeno 6 hodin ve stand-by s občasným přepínání (ve ForScore playlistech lovím prstem, ve vícestránkových skladbách a zpěvníkách pedálem) a ještě by jel dál. Je to trochu hrachovina, uvidím jak dlouho vydrží. Nevýhodou by mohla být ta velikost - aby si ho člověk někam nechtíc neodkopnul. Ale za 250Kč i s dopravou, zatím super.- Fany
- Bandzone: https://bandzone.cz/kahuna
- Kontaktovat uživatele:
Skvělý online zpěvník je Supermusic.sk, mohu ho vřele doporučit
Bohužel již nelze přidávat nové akordy a taby, protože o web se zřejmě nikdo nestará...
Bohužel již nelze přidávat nové akordy a taby, protože o web se zřejmě nikdo nestará...
Kahuna
Přidám svoji trošku do mlýna.
BT přepínače, použitelné asi i pro stránkování/rolování, když to nechcete dělat nohou: https://flic.io/shop/flic-2-three-pack
Našel jsem to tady: https://forum.audiob.us/discussion/comm ... nt_1312085
S digitalizací zpěvníku (iPad) taky koketuju a můj favorit je zatím JustChords od Marka Pálky. Umí toho hodně a asi i něco, co jsem u výše zmíněných appek neviděl: Podpora MIDI in/out, audia a může běžet jako AUv3. Zkouším to v Loopy Pro, přechodem na akord v písničce se pošle MIDI zpráva do připojených aplikací, já třeba do iBassist. Dál lze přes MIDI řídit filly u bicích v jakémkoliv místě skladby, atp.
BT přepínače, použitelné asi i pro stránkování/rolování, když to nechcete dělat nohou: https://flic.io/shop/flic-2-three-pack
Našel jsem to tady: https://forum.audiob.us/discussion/comm ... nt_1312085
S digitalizací zpěvníku (iPad) taky koketuju a můj favorit je zatím JustChords od Marka Pálky. Umí toho hodně a asi i něco, co jsem u výše zmíněných appek neviděl: Podpora MIDI in/out, audia a může běžet jako AUv3. Zkouším to v Loopy Pro, přechodem na akord v písničce se pošle MIDI zpráva do připojených aplikací, já třeba do iBassist. Dál lze přes MIDI řídit filly u bicích v jakémkoliv místě skladby, atp.
Yamaha 311H, Parkwood H2, iLoud, NuX Mighty Plug Pro, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22