Korg PA700 - problémy všeho druhu

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Korg PA700 - problémy všeho druhu

Příspěvek od rotten77 »

ŠÁDEKPETR píše: 5.08.2024 18:26 Ahoj kluci.
Můžete mi doporučit nějaký dobrý FREE konvertor na převod souborů WAV do formátu MP3 v kvalitě CD? Chci hudební soubory WAV vytvořené na syntezátoru KORG Pa700 uložit na USB flešku a v počítači je převést na soubory MP3. Díky za pomoc. Petr
Na Windows používám FFmpeg, případně přehrávač Foobar2000 (který používá LAME), na MacOS mám nastavenou nějakou automatizaci, nevím, co konkrétně se tam používá.
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Ahoj kluci.
Jsem moc rád, že mi pomáháte. Jenže jsem zjistil, že se špatně vyjadřuji a moje příspěvky jsou moc složité a nepřehledné. Řeším spoustu věcí najednou. Moc vás zatěžuji. Proto, jestli to uvítáte, začneme hezky od začátku s čistým stolem a budeme společně sestavovat moje nové hudební studio... Má výbava je, syntezátor KORG Pa700, Notebook HP a DAW Cubase Pro 13, ale ještě si musím koupit novou zvukovku (audio interface - říká se tak zvukovce?) Budeme pokračovat potom KORGem. To je zatím vše a moc díky za pomoc. Petr
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nene, takhle to nefunguje a ani nemůže a nebude. Přesněji - z mého pohledu. Ale držím palce.

P.

home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Napiš jeden dotaz, s čím potřebuješ poradit, a na ten ti bude odpovězeno, jinak se v tom ztrácíme všichni, hlavně když vymyslíš nějaká podivna řešení jako přenos záznamu z nástroje na flashce a podobně, to je od začátku špatně. Takhle se to nedělá, je to jako drbat se na levém uchu pravou přes hlavu. Jak chceš nástroj a studio používat?
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Nechcem byť zlý, ale nebolo by lepšie si najskôr naštudovať základnú problematiku, až potom sa púšťať do "stavby štúdia"? V dnešnej dobe je tých materiálov plný internet (už aj v českom jazyku).
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Můj syntezátor KORG Pa700 má na zadním panelu 2 vstupy a 2 výstupy (AUDIO INPUTS a AUDIO OUTPUTS). Chci se zeptat, jestli je mám považovat za LINE IN a OUT nebo AUX IN a OUT nebo je mám považovat za něco úplně jiného? Na tom KORGu totiž žádné LINE IN a OUT ani AUX IN a OUT označené zdířky nejsou.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Audio out považuj za linkový signál nesymetrický.
Audio in je univerzál, který díky gain potenciometru přijímá signal z mikrofonu, nástroje, nebo kdoví čeho všeho. Zdroj zvuku a tedy vhodnou impedanci vstupu je třeba nastavit v menu kláves, viz. manuál, defaultně je nastaven na mikrofon (TS kabelem).

Kdyby ses mrknul do manuálu, najdeš to tam na několika místech, nejdetailněji vzadu ve specifikacích:

Audio Inputs Line (Left/Right): 1/4” jacks, +20dBm, 12 kOhm
Mic/Guitar (Left): 1/4” jack, with Gain control (0 — +40dB)
12 kOhm (Mic) / 500 kOhm (Guitar)

Audio Outputs Left/Right, 1/4” jack, +21dBm, 0.003% THD+N@+18dBm

Silně doporučuji přečíst si manuál, kde VŠE je. Zapojení vstupu a výstupů v kapitolách viz. níže.

Part VIII
491 Audio In/Out, Voice and Guitar Processor
493 Connecting the audio outputs and setting the final effects
493 Connecting the audio outputs
494 Programming the master effects
499 Connecting the audio inputs
499 Connecting a line audio device, a microphone, a guitar
501 Setting the routing and mixing the effects
atd.

PS: samozřejmě mám na mysli originální manuál v angličtině, který má přes tisíc stránek. Google translate v případě potřeby musí stačit.
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Co byste kluci řekli informaci z návodu ke KORGu, která zní následovně. Většinu MIDI vlastností Pa700 můžete využít v počítači pod Windows nebo Mac, i bez dalšího speciálního software. Ovšem pro plné a jednoduché využití všech MIDI vlastností předpokládáme nainstalování KORG USB MIDI
ovladače, speciálního software, který najdete stránkách (www.korg.com).

Víte co se mi stalo? Mám 2 notebooky. První má Win10 a druhý má Win 11. Když jsem KORG poprvé instaloval do notebooku s Win10, počítač jej rozpoznal, nainstaloval a oznámil, že KORG je nainstalovaný a připravený k použití. U druhého notebooku se mi to bohužel nestalo. Jak je uvedeno v příručce, není pro tvorbu na KORGu potřeba další speciální software. Já mám Cubase Pro 13. Chci se mu vyhnout, protože jsem si ukrojil moc velké sousto, které nezvládám. Požadovaný ovladač jsem do KORGu nainstaloval, připojil USB kabelem do notebooku, ale stále mi notebook nehlásí, že KORG je rozpoznán. Můžete mi nějak poradit, co s tím? Zkusím Cubase odinstalovat. Také mne napadlo, že jsem asi nainstaloval ovladač KORGu a ne MIDI ovladač. Zkusím se na to zaměřit.
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Už se to rýsuje. Našel jsem ke stažení operační systém pro KORG Pa700. Nevýhoda je, že KORG mám u mamky a dojíždím k ní pouze jedenkrát za 3 týdny měsíčně na návštěvu z nemocnice, kde jsem dlouhodobě léčený. Uvidíme, jestli mi to s tím ovladačem ke KORGu vyjde.
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Ahoj kluci.
Můžete mi doporučit vhodné audio rozhraní do 4000,- Kč, které bude přesně pasovat na můj KORG Pa700? Chci jej rovnou zapojit, abych nemusel nic dalšího nastavovat. KORG má 2x AUDIO IN a 2x AUDIO OUT. Díky za pomoc. Petr
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Zkus své problémy řešit tady: https://chatgpt.com
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Mám syntezátor KORG Pa700 s vyměnitelnou vnitřní Micro SD kartou a vyměnitelnou externí USB Fash pamětí. Lze v KORGu tu vnitřní Micro SD kartu naformátovat?
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Co ti řekli tady? https://chatgpt.com/
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“