Alesis DM10 - problém
Pravidla fóra
Alesis DM10 - problém
Zdravím, mám před sebou pro mě těžko řešitelný problém. Z ničeho nic mi během hraní přestal hrát basový pad, opravdu nevím, co s tím. Zkoušel jsem, jestli to není kabelem - nebylo, tak jsem to celé rozebral a našel jsem tam dva malé kabely, modrý a červený přičemž ten červený byl přetrhnutý. Takže je to logický nejspíš tím kabílkem, ale stejně nevím, co s tím. Pro jistotu přikládám obrázky:
http://postimg.org/image/r75vl5olf/
http://postimg.org/image/rdo61zn43/
Díky za rady
http://postimg.org/image/r75vl5olf/
http://postimg.org/image/rdo61zn43/
Díky za rady
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkční basový pad na Alesis DM10 Studio
No jestli víš, kde má ten červený druhý konec, tak zapájet a jedeme dál
P.
P.
Nejspíš někde v tý díře, kde končí ten modrej (:D), ale nebude lehký se tam dostat. Nakonec jsem zjistil, že maj Kytary.cz záruku tři roky a ne dva, jak jsem původně myslel...
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Z fotek je zřejmé že piezosnímač drží a káblíky z něj jsou v pohodě..... druhým koncem ten káblík končí logicky na konektoru ze kterého se prostě urval ..... konektor musí jít vyndat tedy nebude složité to za pár minut sletovat a hrát!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Jasné jak psala Monča, vyndat konektor a napájet zpět! Stalo se mi to několikrát! Jen rada pokud nemáš bicí v záruce napájej si tam silnější kabely. Nebudou se ukopávat!
Díky moc, nakonec jsem zjistil, že záruka u kytar je ne dva, ale tři roky, takže jsem jim to tam odnesl a teď čekám, až to opraví...
Alesis DM10 - problém
Čau,
mám el. bicí Alesis DM10 studio kit a zaznamenal jsem takový nepříjemný problém.
-Když hraju, některé údery mi modul nebere, tuďíž je neslyším ve sluchátkách. Hlavně když hraju kopák, hajtka, snare. Nejvíc to nebere snare a kopák. Je to dost otravné a nedá se s tím moc hrát.
Nevíte někdo o nějakém fixu? FW mám nejnovější.
Díky předem
mám el. bicí Alesis DM10 studio kit a zaznamenal jsem takový nepříjemný problém.
-Když hraju, některé údery mi modul nebere, tuďíž je neslyším ve sluchátkách. Hlavně když hraju kopák, hajtka, snare. Nejvíc to nebere snare a kopák. Je to dost otravné a nedá se s tím moc hrát.
Nevíte někdo o nějakém fixu? FW mám nejnovější.
Díky předem
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 23.04.2014 7:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledat, díky.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledat, díky.
Díky za přesunutí, ale toto není můj případ. Kopák mi hraje v pohodě, ale pokud připojím hajtku, nebo crash, tak je tichý. Resp. ta hajtka nebo crash ten kopák jakoby blokuje. Jen jsem přišel na jednu věc. Aby ten kopák nezanikal při hajtce/crashi, musím do něj opravdu moc šlápnout, ale s tím se hrát nedá.
Na netu jsem nic takového nenašel, tak to zkouším tady u odborníků
-
- Nový uživatel
Nefunkční (?) modul Alesis DM10
Dobrý den,
DM10 jsem včera normálně vypnul a dnes nejde zapnout, display se rozsvítí, rychle mrká ,není na něm nic a modul brumí do sluchátek. Odpojil jsem všechno , ale situace přetrvává, na pokus o reset do továrního nastavení nereaguje.
Jedině snad reklamace...
Děkuji
DM10 jsem včera normálně vypnul a dnes nejde zapnout, display se rozsvítí, rychle mrká ,není na něm nic a modul brumí do sluchátek. Odpojil jsem všechno , ale situace přetrvává, na pokus o reset do továrního nastavení nereaguje.
Jedině snad reklamace...
Děkuji
Re: Alesis DM10 - problém
kolemjedouci píše:Jedině snad reklamace..
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Ahoj,
Moc prosím o radu. Mám el. bicí Medeli DD512 - už jsou poměrně staré cca 8 let a dnes mi přestal hrát kopák. Ostatní pady a činely fungují. Měl jsem s tím už trochu problém v minulosti, že mi to chvíli vypadávalo a potom zase normálně to hrálo, ale nyní už to vůbec nehraje. Nevíte kde může být problém ? Dá se to případně nějak manuálně opravit nebo je je potřeba výměna ?
Moc děkuji.
Moc prosím o radu. Mám el. bicí Medeli DD512 - už jsou poměrně staré cca 8 let a dnes mi přestal hrát kopák. Ostatní pady a činely fungují. Měl jsem s tím už trochu problém v minulosti, že mi to chvíli vypadávalo a potom zase normálně to hrálo, ale nyní už to vůbec nehraje. Nevíte kde může být problém ? Dá se to případně nějak manuálně opravit nebo je je potřeba výměna ?
Moc děkuji.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je potřeba zjistit příčinu; zapojením jakéhokoli jiného padu do vstupu pro pad od kopáku se celkem jednoduše zjistí, jestli je chyba v samotném padu nebo v rámci modulu (ať už jednoduchý problém "upadlého kontaktu" v konektoru v modulu nebo něco složitějšího, ale opět jen v modulu).
Analogicky zapojení padu kopáku do jiného vstupu se to ověří stejně
P.
Analogicky zapojení padu kopáku do jiného vstupu se to ověří stejně
P.
včera jsem zjistil, že je problém v padu. Ten červený drátek tam zřejmě vypadl od té blány a nedrží tam. Budu to tam muset pájkou znovu přidělat protože, když jsem to zkoušel pouze zalepit páskou tak to kontakt nechytalo. Pouze když jsem to tam silněji přitlačil.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Šikula ty!!
P.
P.
-
- Nový uživatel
Zdravím, mám ten samý problém. Jednotlivě mi hraje vše a když současně udeřím např. Hi-hat se snare, tak nehraje hajtka, když kopák s činelem tak nehraje kopák. Nechápu kde je problém.MulishA píše: ↑14.05.2014 17:44 Díky za přesunutí, ale toto není můj případ. Kopák mi hraje v pohodě, ale pokud připojím hajtku, nebo crash, tak je tichý. Resp. ta hajtka nebo crash ten kopák jakoby blokuje. Jen jsem přišel na jednu věc. Aby ten kopák nezanikal při hajtce/crashi, musím do něj opravdu moc šlápnout, ale s tím se hrát nedá.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zvláštní - chování je shodné pro libovolnou bicí sadu vybranou v modulu?
P.
P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 13.09.2024 10:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava překlepu.
Důvod: Oprava překlepu.
-
- Nový uživatel
Factory reset jsi zkoušel ?
Přijdeš ale o všechna uživatelská nastavení, pokud jsi je používal.RESETTING THE MODULE TO FACTORY DEFAULTS
If you ever need to return the module to its original default factory settings, press and hold the EXIT and
STORE buttons simultaneously while turning it on.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo. tímhle bych skoro určitě začal, protože to vypadá na nějaký kalibrační prob či kýho čerta. Po obnovení továrního nastavení se uvidí.
Pokud by problém přetrvával dál, viděl bych to na prověření servisem. Předpokládám, že je jedno, jaké pady se kam připojí - jde o to vyloučit případný problém už na straně vstupu, tj. padu.
P.
Pokud by problém přetrvával dál, viděl bych to na prověření servisem. Předpokládám, že je jedno, jaké pady se kam připojí - jde o to vyloučit případný problém už na straně vstupu, tj. padu.
P.