Co s tím - Vaše IP byla blokována, protože je obsažena v blacklistu

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Co s tím - Vaše IP byla blokována, protože je obsažena v blacklistu

Příspěvek od Hendrek »

Zdarec.
V poslední době se množí dotazy uživatelů, které postihne taková škaredá nepěkná věc.
Při pokusu o odeslání příspěvku se jim ukáže hlášení ve znění cca "Vaše IP xx.xx.xxx.xx byla blokována, protože je obsažena v blacklistu!" Dále je pak uveden link, kde je možnost zobrazit podrobnější info.
Já se s tím doma potýkám rovněž již pár měsíců.
Je to podle mého názoru způsobeno tím, že phpBB fórum pro ochranu proti spamu kontroluje IP uživatelů a porovnává jej s externí celosvětovou blacklist databází. Tuto skutečnost nemám možnost nijak v nastavení fóra změnit, alespoň jsem na to zatím nepřišel.
Pokud vám pak váš internetový provider přiděluje dynamickou IP, je možné, že použil takovou, která byla předtím již zařazena na blacklist.

Jaké jsou tedy zatím možnosti, jak se s tím vypořádat:
1) pokud máte VPN, použijte ji
2) pokud nemáte VPN, zkuste použít browser Opera, který v nastavení umožňuje aktivovat jeho zabudovanou free VPN.
3) pokud máte možnost, použijte datové připojení přes mobilního operátora (které pro vás rovněž vytváří VPN)

Téma budu aktualizovat, pokud přijdu na další možnosti řešení tohoto problému.
Trevor
Odborník

Re: Co s tím - Vaše IP byla blokována, protože je obsažena v blacklistu

Příspěvek od Trevor »

Jakmile se mi to to stalo, zavolal jsem providerovi aby mi adresu zmenil,nebo s tim neco udelal, rekl jsem mu databazy a ip, on pozadal o vyjmuti adresy z databaze,zatim to funguje...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Díky za info. Takže je to zatím 4. varianta, která funguje. Možná ta nejlepší, vyřeší se příčina, ne následek.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Pátá možnost je napsat správci blacklistu, aby záznam vymazal.
Trocha informací: https://whois.smartweb.cz/blacklist/kontrola/
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Čobolák Senica(SK)

Příspěvek od Čobolák Senica(SK) »

Len taký pocit, ale ak nemáte pevnú IP tak Vám ju pri prihlásení modemu do siete vždy pridelí provider.
Takže by som za najjednoduchšie považoval vypnutie modemu na 5-10min. Po zapnutí by mal provider znovu prideliť IP, avšak pochybujem že by to bola tá istá.
Mne sa táto chýba zatiaľ neprejavila, ani na iných fórach, tak to neviem overiť.
Ak niekto skúsi, nech dá vedieť.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

To je ale skutecne pocit ;) Troufam si naopak tvrdit, ze vypnuti modemu vetsine lidi nepomuze, mimojine i proto, ze nemale mnozstvi lidi ani zadny modem nema. Navic, pridelit muze pokazde tu stejnou, koneckoncu, typicky DHCP server takove veci dela. Druhou veci je, ze vetsina lidi nema stejne verejnou IP, takze je uplne jedno, jestli dostavaj jednu nebo druhou - z venku za NATem jsou videt stejne jako zbytek zakazniku daneho providera.

Reseni jsou prakticky 3:
1) Udelat treba nejaky whitelist na foru pro lidi, kteri maji dostatek prispevku a splnuji podminky, aby se na ne neaplikoval blacklist. Tipl bych, ze by neco takoveho mohl zvladnout uz samotny blacklistovaci plugin
2) Pokusit se odblokovat svoji IP u provozovatele blacklistu - pokud je ale clovek za NATem s nejakym spamujicim prasetem, tak to ma leda tak na par hodin
3) Pouzivat proxy
Hodně budem někde...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

4) VPN, jak už jsem psal. Opera prohlížeč to má v sobě zdarma, stačí si to zapnout v nastavení.
RenataSaz
Nový uživatel

Příspěvek od RenataSaz »

Tak co mam delat,nejsem technicky typ.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Asi nic, když příspěvek umíš poslat. Další příspěvek čeká na schválení, jsi nováček.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Mi se to dnes stalo poprvé na tomto fóru. Skočil jsem do tohoto tématu, popřemýšlel.. a funguje to.
Jsem momentálně mimo běžnou WiFi civilizaci, takže jedu z tabletu přes hotspot z telefonu. Stačilo vypnout hotspot, pro jistotu restartovat telefon a znovu zapnout.
V každém případě díky za radu.
Nejraději Warwick Streamer pětka přes Trace Elliot Elf do bedny s B&C speakers 10CLA64. Bez krabiček a mršidel. V jednoduchosti je síla, zvlášťe je-li gain pořádně nakrmený :twisted: Pouze bezpražec většinou přes chorus.
Blues/boogie/zydeco/reggae/funk. Prostě pohoda jazz.
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „HudebníFórum.cz“