Jak a čím vyleštit gytárku?
Pravidla fóra
tobě možnáqwer píše:pronto je nahodou super nesmi se to vsak prehanet... hezky odmastuje a pekne lesti
http://kytary.cz/dunlop-vosk-na-letttos ... 15:0:0:1:0
tohle použivam já mám to už asi pul roku možná dýl stačí tak 2x do měsice tim přejet kytaru a pohoda
Už nehraju, pouze poslouchám ...
to urcite ne, naneses ho na lak v tenky vrsve a pak to suchym hadrem rozlestis, ten Dunlop vosk je fakt super, pouzivam ho i na krk, ktery je voskovany(bez laku) a kdyz zacina drhnout, staci ho jen prejet hadrem s trochou vosku a je opet krasne sametove hladkyB.Mikey píše:A nedělá to třeba moc mazlavou vrstvu? Aby to nebylo třeba jako navoskovaný boty...
Re: Jak a čím vyleštit gytárku?
Ahojte, no já jsem teď byl u kytaráře a chtěl jsem si koupit nějaký přípravek na ošetření laku. K mému překvapení řekl, že všechny ty "originální" přípravky stojí za houby a jsou zbytečně drahé a ať si raději koupím přípravek Pronto se včelím voskem. Prý s tím čistí všechny kytary a je to lepší a hlavně o dost levnější než ty přípravky. Jediná věc, že prý to musí být to Pronto se včelím voskem. A já mu věřím, jelikož je to zkušený kytarář a ví o čem mluví. Zkusil jsem to a opravdu super, kytara se pěkně leskne, je hladká na dotek a pěkně voní!
Kytara: Squier Strat Affinity
Snímače: SSH Seymour Duncan SSL1 a TB-4
Kombo: VOX AV30
Snímače: SSH Seymour Duncan SSL1 a TB-4
Kombo: VOX AV30
záleží na laku. Zubní pasta a vlhký hadřík udělá i z matného laku lesklý
Tomu rikam promptni odpoved!
Mám LP Vintage, sunburst, pod lakem, ale lak je saténový, nelesklý. Dalo by se to něčím rozleštit? Dík.
Pověste ho, že byl jinej, že tu s náma dejchal stejnej vzduch, pověste ho, že by línej, a tak trochu dobrodruh. (M. Tučný, Pověste ho vejš)
Spíš ne. Ale můžeš zkusit vlněný kotouč a finišovací pastu, která tolik neřeže.
Lepší ale bude stříknout lesklým lakem a následně až vyleštit.
Lepší ale bude stříknout lesklým lakem a následně až vyleštit.
- fantomasxxx
Nějak extra lesk nečekej. V matném laku jsou přísady matovacich činidel, které rozptylují světlo a zabraňují odrazu (lesku). Částečně to rozleštit půjde, nejdříve bych to vzal hodně jemně smirekem 2000 az 3000 zrnitost, pak jak píše speed8 finiš pastu a rozleštit. Ale je to dle mého vcelku zbytečná práce.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Dík, myslel jsem si to.
Pověste ho, že byl jinej, že tu s náma dejchal stejnej vzduch, pověste ho, že by línej, a tak trochu dobrodruh. (M. Tučný, Pověste ho vejš)