Zajímavé (a nepoškozující) vylepšení akustických kytar
Pravidla fóra
Re: Zajímavé (a nepoškozující) vylepšení akustických kytar
Díkec. Zajímavý odkaz. Fantastické tremolo a krom toho jsem ještě neviděl kytaru, která má krk na 17. pražci 2x tak širší jak na prvním.
EDIT:
19. pražci, neumím počítat
EDIT:
19. pražci, neumím počítat
Ještě si všimněte další zvláštnosti - zřejmě pro dosažení co nejpřesnějšího ladění má kytara pražce dělené na kousky individuálně pod každou strunou. Něco takového jsem ještě neviděl. Myslím, že tato úprava může dobře fungovat, ale jen při používání jen jednoho druhu a typu strun.
- ...EDGE...
Hm. Urcite neni problem v tom, ze jsi sem vlitnul s tim, ze ti nevyhovuje tvoje kytara a potrebujes z ni s rozpoctem 15 korun udelat nejlepsi nastroj na svete. Urcite neni problem v tom, ze kazdeho, kdo se snazil ti neco inteligentne a efektivne poradit, jsi serval jak psa...Diogenes píše:A víš co je největší legrace, Hendreku?
Že v tomhle několikastránkovém topiku místní experti bazírují na slovíčkách (právě kvůli nim jsem několikrát měnil název vlákna), ale kromě jednoho jediného hodnotného a praktického příspěvku od slovenského kytaristy neporadil nikdo. Ty spekulativní, emočné nevyladěné a příspěvky mimo mísu mi tedy nijak nepomohly.
Moderátorum to evidentně nevadí a tak to alespoň můžem pojmout jako psychologickou studii o schopnosti pochopit položenou otázku a udržet danou myšlenku v průběhu diskuse.
A když někdo řekne, že je to rukama, tak mu závidí iPhone. Z iPadu ti můžu taky napsat
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
A právě proto se to tu řeší už skoro 2 roky - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/h ... 38972.htmlgaucho píše:Tohle vypadá zajímavě:
Jojo, díky, jsem tu relativně krátce a všechny rubriky a vlákna jsem ještě neprošel.
Bez sarkasmu a nuancí, Armrest /aspoň pro mě/ nic neřeší - nepotřebuju ho, od mých klasicko-nylonových letcherreda píše:Jo, opravdu si myslím, že ve smyslu "zlepšení zvuku kytary" je to bezvýznamná hovadina, promiň. "Důkaz" s přikládáním ruky na desku je úplný nesmysl, přesně jak napsal Čavli. Jinak se mi pickg. na kytarách nelíbí, takže z tohoto důvodu sundání zcela chápu.Tonda píše:Tady by ses teprv vyřádil, psychosomatiku:cherreda píše:... Už to vypadalo zase na nějakou esoteriku .... samozřejmě spíš estetická záležitost, vliv na celkový zvuk kytary je v řádu psychosomatických nuancí. Lze akceptovat fakt, že změnu k lepšímu vnímá jen šťastný majitel, který ji po pracném sundání pickguardu slyšet chce...
http://www.acousticguitarforum.com/foru ... p?t=157924
.. borec slyší (není si, pravda, úplně jistý) vylepšení zvuku po sloupnutí ochranné fólie na pickguardu
Tady je sarkasmus na místě.
Jinak ale život s psychoakustickou mantrou na rtech musí být radostný a pohodlný. Když něco neslyším, nebo to nepasuje do mých mentálních stereotypů, tak tímhle zaklínadlem všechny zlé duchy spolehlivě zaženu
Ba co víc, působím skoro až vědecky.. kampak s dojmama a halucinacema.
btw to sundání nijak pracný není, jen se nesmí zbrkle ... takže "autosugesce jako odměna za dřinu", no když myslíš..
Každopádně se o tom nechci "hádat do krve" , za to to nestojí (a navíc toto téma sám "zakladatel" totálně odstřelil. ).
Tudíž vstřícně a bez sarkasmu: pokud řešíš podobné nuance, tak zkus už zmiňovaný Armrest. Myslím, že vliv na zvuk bude o něco citelnější.
(1972-1978) jsem nikdy nepokládal pravou ruku na ozvučnou desku - jen na hranu.. Fakt nechápu, jak to někdo dělá jinak..
Čavli píše pí**vinu - vůbec nejde o váhu nebo tlak, ale o stupeň zatlumení desky. Solidně zalepenej pickguard klidně může vážit míň než dlaň..a znehybní jí mnohem víc.
Jako tady - tohle je úplně na hlavu jakože nestačí J-200 obrovskej pickguard, ale dáme tam rovnou 2:
.. no u Dylana to nevadí, to není kytarista ...(ani zpěvák )
A aby to každej opravdu pochopil- tohle je úplnej úlet - Elvis Presley Leather Covered Martin:
tady fakt záleží na kvalitě použitýho dřeva.... (teda pokud to Elvis nesundá )
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 13.08.2015 5:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Cenzura nevhodného výraziva.
Důvod: Cenzura nevhodného výraziva.
I´m wheels... movin´wheels
Váha hraje při kmitání roli zcela zásadní. Navíc se projeví další aspekty ...Tonda píše: Čavli píše pí**vinu - vůbec nejde o váhu nebo tlak, ale o stupeň zatlumení desky. Solidně zalepenej pickguard klidně může vážit míň než dlaň..a znehybní jí mnohem víc.
pickard (lehký) - kmitá s deskou, v podstatě jen tlumí (změní pružnost desky a poměry v soustavě) ...
ruka (těžká) s deskou nevibruje, a úplně rozbije poměry pružné soustavy - vše funguje úplně jinak
Zkus si dát na strunu na oktávu malou zátěž (uzlík z niti) - bude pořád normálně hrát, možná trochu jinak, pak tam dej něco relativně těžkého ( rybářské olůvko ) - vyleze ti z toho flažolet, a pak to dej mimo harmonickou ... vše se chová úplně jinak ...
Deska kytary není ideální fyzikální model na který jdou jednoduše aplikovat teorie ...
Je nehomogenní, má žebra atd.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
nebudu kvuli tomu zakladat nove tema a do nulťáku z mamuta se to moc nehodí....
prave jsem dodrnkal testík tří různých bridge pins, rozdíly posudte sami
https://soundcloud.com/hyenik/sets/bridge-pins
italsky virtuoz se do toho obul daleko zodpovedneji....
prave jsem dodrnkal testík tří různých bridge pins, rozdíly posudte sami
https://soundcloud.com/hyenik/sets/bridge-pins
italsky virtuoz se do toho obul daleko zodpovedneji....
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
POWER PINS 2.0
Dal jsem na kytaru Power Pins.
https://bigrockmfg.com/
Zcela na rovinu - ne kvůli nějakému vylepšení zvuku, ale kvůli pohodlnější výměně strun s bonusem eliminace drnčení případně blbě "zakolíčkovaných" strun (jo, možná jsem levej, ale to se mi fakt občas stává , tedy - stávalo ).
Tento důvod to splnilo dle očekávání a tedy doporučuju.
Co se týká zvuku bez/s PowerPins - pokud nějaká změna zvuku proběhla, nevšiml jsem si, poněvadž jsem samozřejmě natáhl nové struny, které oproti starým hrajou sakra jinak a tedy poznám leda prd.
Nicméně nějaký rozdíl mezi H na klasickém kolíčku a E na PowerPinu nevnímám.
PS: Pro Háčko jsem do kobylky PowerPin nedal ze dvou důvodů - neprotáhl bych jím tlustou strunu (0.70) a mimoto se prodávají jenom v sadě pro šestky.
Kdo by řešil vliv na zvuk, zkuste poslechnout třeba tohle:
https://bigrockmfg.com/
Zcela na rovinu - ne kvůli nějakému vylepšení zvuku, ale kvůli pohodlnější výměně strun s bonusem eliminace drnčení případně blbě "zakolíčkovaných" strun (jo, možná jsem levej, ale to se mi fakt občas stává , tedy - stávalo ).
Tento důvod to splnilo dle očekávání a tedy doporučuju.
Co se týká zvuku bez/s PowerPins - pokud nějaká změna zvuku proběhla, nevšiml jsem si, poněvadž jsem samozřejmě natáhl nové struny, které oproti starým hrajou sakra jinak a tedy poznám leda prd.
Nicméně nějaký rozdíl mezi H na klasickém kolíčku a E na PowerPinu nevnímám.
PS: Pro Háčko jsem do kobylky PowerPin nedal ze dvou důvodů - neprotáhl bych jím tlustou strunu (0.70) a mimoto se prodávají jenom v sadě pro šestky.
Kdo by řešil vliv na zvuk, zkuste poslechnout třeba tohle:
| Cruel YT | Cruel sptf
Asi se sem úplně nehodí ale zajímá mě čistě technicky, jaký je rozdíl mezi levorukou a pravorukou kytarou. S ohledem na možné otočení. na pohled drážky pro struny v ořechu u hlavy, to je jasný. Drážka pro sedlo ve španěle pohoda, u drátů by se dalo asi taky přefrézovat a nějak vymezit poloha sedla. A další rozdíly jsou? třeba poloha žeber uvnitř těla a případný vliv na zvuk? Nebo cokoliv dalšího? Případně nějaké zkušenosti?
Žebra jsou pokud vím obráceně. Do čeho se to pouštíš?
Ale nepouštím, jen jsem koukal na bazaru na levoruké kytary a tak mě napadlo, kolik by to stálo úsilí to otočit a co by to přineslo (pokazilo) na zvuku.
- fantomasxxx
Zvažuji nějak vyřešit a vylepšit jednu z akustik na fingerstyle s perkusivními prvky hraní. Celkem jsem hezky pokročil v rytmickém hraní, klepáním na rezonanční desku, kobylku a luby v kombinaci s fingerstyle hraním. Nejvíce ale bojuji s úderem jakože "kick", který dělám dlaní na vrchní část kobylky nebo desky, tak aby se dalo zároveň rozehrát struny a udeřit dlaní jako kick na stejnou dobu. Aby to opravdu vyznělo, dost se u toho ruka nadře. Na sucho to ještě celkem jde, ale při zapojení do aparátu mi to moc snímače neberou. Nejvíce a nejradši hraju na Taylora 414, který nemá vnitřní mirkofon, ale jen snímače, což ty kick údery téměř nebere. Nerad bych kytaru nějak rozvrtával a předělával, tak přemýšlím i o nějakém mechanickém řešení. Nějakou inspiraci jsem našel tady https://www.schlagwerk.com/de/produkte/31
Vše mi ale připadá, že je to ale použitelné max jako zvuk snare. Pokud bych šel cestou jiné elektroniky, asi bych to instaloval na jinou obyčejnější kytaru. Řešil to někdo z vás, co je nejlepší cesta pro zvýraznění kick úderu do kytary? Mechanické řešení? Anthem s mikrofonem? Piezo zespodu desky? Nebo kašlat na snímače a brát to zvenku jen mikrofonem? Ideálně bych upgradoval toho Taylora, protože mi zvukově vyhovuje na sucho i se stávající elektronikou ES první generace nejvíce z kytar co mám, ale vrtání dalšího výstupu nebo jiné nevratné zásahy předem zavrhuji.
Vše mi ale připadá, že je to ale použitelné max jako zvuk snare. Pokud bych šel cestou jiné elektroniky, asi bych to instaloval na jinou obyčejnější kytaru. Řešil to někdo z vás, co je nejlepší cesta pro zvýraznění kick úderu do kytary? Mechanické řešení? Anthem s mikrofonem? Piezo zespodu desky? Nebo kašlat na snímače a brát to zvenku jen mikrofonem? Ideálně bych upgradoval toho Taylora, protože mi zvukově vyhovuje na sucho i se stávající elektronikou ES první generace nejvíce z kytar co mám, ale vrtání dalšího výstupu nebo jiné nevratné zásahy předem zavrhuji.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Mike Dawes hraje na něco, co je pro tyhle účely vyladěné a myslím, že Ibanez taky relativně nedávno něco takového udělal. Tak bych se zkusil těmi kytarami inspirovat (případně si je vyzkoušet, jestli dělají opravdu to, co chceš).
- fantomasxxx
Ano Mike Dawes to umí skvěle. Ty Ibanezky vypadají, že to mají zmaknuté dobře, tak nějak by se mi to líbilo, alespoň dle videí:) Úplně nejlépe pro mě, kdyby néjaký ten kontaktní snímač šel dobastlit a napojit neinvazivně k preampu Taylora. To už bych asi ale chtěl moc. Další kytara teď rozhodně v plánu není. Řeším opravdu jen ten úder kick dlaní potažmo zápěstím, který je se stávajícím řešením slabota.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
nechces napojovat snimac do stejneho preampu
naopak chces aby mel samostatny vyvod a sel separatne efektovat (coz je naprosto nezbytne)
proto maji tihle borci 3-7 snimacu a tahaji ty megakabely, vetsinou na ty poklepy maji ten deskovy snimac,
https://medium.com/modern-acoustic-guit ... ff224eaf0f
Ted zrovna propaguje Alexandr Misko svuj signovany Baton Rouge, kde uz to ma resene multipin kablem
u neho jinak najdes spoustu inspirace, jak osadit kytaru cypovinama
naopak chces aby mel samostatny vyvod a sel separatne efektovat (coz je naprosto nezbytne)
proto maji tihle borci 3-7 snimacu a tahaji ty megakabely, vetsinou na ty poklepy maji ten deskovy snimac,
https://medium.com/modern-acoustic-guit ... ff224eaf0f
Ted zrovna propaguje Alexandr Misko svuj signovany Baton Rouge, kde uz to ma resene multipin kablem
u neho jinak najdes spoustu inspirace, jak osadit kytaru cypovinama
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
- fantomasxxx
Děkuji za info. Dobrá zásoba inspirace. Chápu, že samostatný výstup bude asi nutnost. Ještě to promyslím, jestli když už se do toho budu pouštět tak to zkusím ozvučit nějak vice komplexně.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320