živé vystoupení s počítačem
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: živé vystoupení s počítačem
Všechno by mělo být vždy u výrobce SW na webu. Aspoň to tak mají snad všechny seriózní firmy....
P.
P.
Z Cakewalku by Bandlab, zmizel VSTi - TTS 1, ten se přiřazoval automaticky, při otevření MIDI souboru a sloužil jako zvuková banka pro klasických šestnáct midi stop. Vyčetl jsem, že ho do Cakewalku už nedávají vzhledem k nějakým problémům s jeho licencí. Vzhledem k tomu že používám externí zvukový modul, neřešil jsem to. Třeba tu někdo poradí nějakou náhradu ve formě nějakého soundfontu, nebo jiné řešení.cid píše: ↑30.09.2024 16:02 Zdravím, mám problém s free Cakewalkem by Bandlab, není to „hořák“, mám to pro zábavu, hraju hlavně akustiku, ale když jsem potřeboval jednoduché editace midi, udělal to v pohodě. Nic nevytvářím, jednoduše edituji příležitostně "hotovky".
Je to 14 dní, co jsem po letech uvedl své staré PC do továrního nastavení (citelně ožilo). Odinstalovaly se nějaké programy, to jsem si opravil, ale nedaří se mně uvést DAW do provozu. Tváří se že přehrává midi, ale do bedýnek nic nejde, zřejmě budu mít někde chybu, na to snad přijdu, ale mám zašedlou nabídku exportu do audia?! Dlouho jsem s ním nedělal, občas mě vyzval k potvrzení registrace a byl klid. Staré nastavení nefunguje a potřebuji vědět, zda nenastavili nějaká omezení, abych se nehonil za chimérou a nedělal si ostudu jako tady před léty, když jsem nakonec zjistil, že jsem dostal od kamaráda nějakou demoverzi Cakewalku 9.
Neinstaloval jste někdo v nedávné době Cakewalk by Bandlab?
Nevím to určitě, ale mám dojem, že v nastavení výstupu zvukové Realtec, když jsem vybíral Audio output, nebylo v hranaté závorce (WaveRT), jistý si nejsem…a mám zašedlou nabídku "No buses". Má to být snad sběrnice a někde jsem v nastavení na to narazil, ale jsem už z toho zblblý.
Moc tomu nerozumím, bude to možná blbost, ale nemusí, už se s tím babrám tři dny a čtyřikrát jsem ho přeinstalovával.
Dík za případné reakce, snad to pochopím, ale bez záruky, jsem prostý kytarista, „play boy“.
O tomto jsem slyšel, ano. Nicméně jsem právě provedl update Cakewalku a TTS tam je. Že by ho tam zase vrátili???
Při update se ti nesmaže, ale pokud uděláš reinstalaci PC, znovu ho stáhneš, nainstaluješ, už tam nebude. Nevím jak to mají ošetřeno, mě ho smazal Registry Repair, při čištění registrů, a to na dvou počítačích, kde mám Cakewalk. Na ten popud jsem našel tu informaci o problému s licencí.
Cakewalka jsem předevčírem odinstaloval a dva dny nebudu mít čas u toho ležet. Jenom zopakuji, že jsem ho používal sporadicky a jenom nejjednodušší funkce. Mám tomu rozumět tak, že když mně udělal CW z pravěkého midisouboru automaticky poslouchatelnou věc, že to už nepůjde?
Ta nabídka při nastavování se změnila, to je fakt, to jsem i psal, ale nenapadlo mně si to ofotit, to TTS tam myslím bylo.
Průběžně děkuji za Vaše Reakce.
Ta nabídka při nastavování se změnila, to je fakt, to jsem i psal, ale nenapadlo mně si to ofotit, to TTS tam myslím bylo.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zjevně by to zastoupil jakýkoli multitimbrální VSTi, na první dobrou by to mohl být třeba Halion Sonic SE nebo Sampletank, případně se prokousat výběrem například zde:
https://www.kvraudio.com/plugins/samplers/free
P.
https://www.kvraudio.com/plugins/samplers/free
P.
Ano, rozumíš tomu dobře, už to nepůjde. Zde je odkaz s vysvětlením, a návod jak problém vyřešit, ale nezkoušel jsem, nemám to ověřeno.cid píše: ↑3.10.2024 9:25 Cakewalka jsem předevčírem odinstaloval a dva dny nebudu mít čas u toho ležet. Jenom zopakuji, že jsem ho používal sporadicky a jenom nejjednodušší funkce. Mám tomu rozumět tak, že když mně udělal CW z pravěkého midisouboru automaticky poslouchatelnou věc, že to už nepůjde?
https://www.reddit.com/r/Cakewalk/comme ... etup_tts1/
jj, tohle bych zkusil, to by mohlo teoreticky fungovat
Tak jsem stáhnul zazipovaný balíček v odkazu, rozbalil do adresáře C:\Program Files\Cakewalk\Shared DXi\, ve kterém je i složka Groove player (to jenom, zda jsem něco špatně nepochopil) a pořád mě CWB po spuštění nabízí Realtec HD (WaveRT), kde předtím byl asi TTS a při načítání mám stejný problém, jako ostatní dva diskutující v odkazu - Couldnt get it to work. It says 29 plugins updated but 0 new, 0 removed and 0 errors
Napadlo mne, když CWB neuvidí Realtek, jestli nezačne hledat a třeba nepřepíše nějaký příkazový řádek, vzniklý při instalaci? Tyhle úvahy jsou ale o dva levely výše, než jsou moje ne-znalosti uživatele.
Plán "B", podívám se co nastínil "pavlii", ale počkám na případné reakce a prolezu YT.
Napadlo mne, když CWB neuvidí Realtek, jestli nezačne hledat a třeba nepřepíše nějaký příkazový řádek, vzniklý při instalaci? Tyhle úvahy jsou ale o dva levely výše, než jsou moje ne-znalosti uživatele.
Plán "B", podívám se co nastínil "pavlii", ale počkám na případné reakce a prolezu YT.
Koukám k sobě a ano, mám ve složce C:\Program Files\Cakewalk\Shared DXi\ složku TTS-1.
Pak na tom fóru taky radili jít do Plugin Manageru a podívat se, jestli tam není deaktivovaný. To by bylo logické, ale moc jednoduché Ale zkusil bych. Protože stejným způsobem je defaultně zakázaný docela dobrý VocalStrip (nechápu, proč).
Pokud to zakázali nějak uvnitř, tak asi smůla.
Ten odkaz, co poslal pavlii je teroreticky OK, ale tam je smíchané všechno možné... Spíš bych googlil "general midi vst instrument". Obávám se ale, že tady bude problém, pokud to má být zdarma. Jinak za peníze třeba Halion. Ten by každopádně zněl o hodně líp, než ten TTS-1.
Pak na tom fóru taky radili jít do Plugin Manageru a podívat se, jestli tam není deaktivovaný. To by bylo logické, ale moc jednoduché Ale zkusil bych. Protože stejným způsobem je defaultně zakázaný docela dobrý VocalStrip (nechápu, proč).
Pokud to zakázali nějak uvnitř, tak asi smůla.
Ten odkaz, co poslal pavlii je teroreticky OK, ale tam je smíchané všechno možné... Spíš bych googlil "general midi vst instrument". Obávám se ale, že tady bude problém, pokud to má být zdarma. Jinak za peníze třeba Halion. Ten by každopádně zněl o hodně líp, než ten TTS-1.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, je tam všechno možné (přesněji: samplery), ale zase nejde dělat všechno za uživatele, ne? jen ať se tím prokouše. Nebo zkusit ty dvě konkrétní věci (Halion Sonic by mohl postačit minimálně na vyzkoušení v té SE verzi, tj. zdarma).
P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 5.10.2024 10:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava překlepu. :-)
Důvod: Oprava překlepu. :-)
Podíval jsem se už odpoledne krátce na YT na "Heligon" a tudy né přátelé, slepá ulička,
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No však taky Heligon bude obsahovat pravděpodobně jen zvuk jednoho nástroje, čili ano - slepá ulička pro kohokoli, kdo potřebuje více různých zvuků nástrojů
Pokud se jedná (zjevně) o překlep, tak jen tak pro špás - proč by Halion Sonic (SE) měl být slepá ulička?
P.
Pokud se jedná (zjevně) o překlep, tak jen tak pro špás - proč by Halion Sonic (SE) měl být slepá ulička?
P.
Asi před rokem jsem pořídil BOSE SounLink Flex (malé PA mám), někdy k TV jako soundbar a do auta co chci poslouchat a bez reklam. Když jsme to zkoušeli venku na zahrádce před hospodou a v hospodě, tak mně "spadla čelist", na ty rozměry hraje neskutečně, což jsem netušil. A co napadne muzikanta?! Vejde se to do futrálu ke kytaře, nebo do kapsy, "udělat" si z midi k akustice podehrávky do mobilu, po bluetooth krmit Flexe a brnkat do toho na akustiku, když se sejde parta. Doma to funguje parádně a na jednoduché úpravy "hotových" midi, potřebuji DAW.
Tak CWB šlape a "všecko dělá". postylion a vasekh mě nasměrovali (vřelý dík) a já jsem tam TTS-1 nějak natlačil, ale trvalo to. Na detaily si nevzpomínám, čistil jsem u toho houby (hřiby rostou fest, ostatní zatím ne), popíjel vínko a se stoupající hladinou alkoholu mě napadaly experimenty. Nějak se to chytlo a "hračka je opravená"
Tak CWB šlape a "všecko dělá". postylion a vasekh mě nasměrovali (vřelý dík) a já jsem tam TTS-1 nějak natlačil, ale trvalo to. Na detaily si nevzpomínám, čistil jsem u toho houby (hřiby rostou fest, ostatní zatím ne), popíjel vínko a se stoupající hladinou alkoholu mě napadaly experimenty. Nějak se to chytlo a "hračka je opravená"
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Supa!
P.
P.