Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
tak tomu slozitemu EQ uz rozumim
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Velký PB: Wah - LS-2 (A: OD, B: Ch s ubraným level) - minismyčka s OD a Dl (na sóla) - Fl - Ph -Comp - Rv - TU-3.
ADI21 pro případné použití akustiky, teď slouží jen jako DI pro looper s nahranými flétnami do LZ - STH (a docela umí doladit zvuk smyčky). EQ zbyl z přestavby, možná záměna např. za OD nebo Comp v případě potřeby.
Malý PB asi netřeba komentovat, footswitch je pro Fender SuperChampXD.
Tak jsem po čase zas obnovil obývákový PB. Není tam nic extra. Znalci a další mí obdivovatelé, kteří sledují dlouhodobě mou tvorbu, nebudou překvapeni, je to moje klasika. Prostě hračičkování na téma OD, DS.
Pověste ho, že byl jinej, že tu s náma dejchal stejnej vzduch, pověste ho, že by línej, a tak trochu dobrodruh. (M. Tučný, Pověste ho vejš)
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Od posledně žádné větší změny, jen jsem vyměnil oktáver za lepší a místo looperu jsem dal reverb, protože looper stejně v pedalboardu nepotřebuju (a vlastně tam byl jenom aby tam nebylo prázdné místo). Taky jsem trochu zjednodušil pár věcí - MIDI pedál na přepínání presetů na RE-202 jsem nepoužíval. Na level buffer kašlu - ať každá kytara hraje jinak, nepotřebuju srovnávat hlasitosti aby všechny měly stejný výstup. Vyměnil jsem ladičku, protože TU-2 má buffer. Dost jsem v poslední době přemýšlel a ujasňoval si priority a tak nějak si myslím, že tohle bude na delší dobu beze změny.
Tentokrát tomu tvrzení dokonce i věřím
Tentokrát tomu tvrzení dokonce i věřím
Hraju na kytary a mašinky
Píšeš TU-2, máš TU-3. Buffer mají obě, o tom, který je transparentnější, se vedou spory. Já vyměnil TU-2 za TU-3, ale rozdíl neslyším. a ani rychlejší reakci či přesnější naladění. Tak snad aspoň viditelnost na slunci bude lepší, to TU-2 nedávala...
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
v neděli fotograf zachytil můj akustický koktejlboard
sklidili jsme docela pochvaly za zvuk i přípravený gear, nazvučení jsme byli za pár minut a hodinovou rezervu jsem tak po dlouhé době mohli věnovat nezávaznému plkání
sklidili jsme docela pochvaly za zvuk i přípravený gear, nazvučení jsme byli za pár minut a hodinovou rezervu jsem tak po dlouhé době mohli věnovat nezávaznému plkání
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Hledám inspiraci jak po novu vyřešit malej pedalboard s Quad cortex a dost mě zaujal tenhle oboustranej pedalboard:-)
https://unity.neuraldsp.com/t/what-kind ... 14?page=16
https://unity.neuraldsp.com/t/what-kind ... 14?page=16
Setupy se zesikem běží mimo můj zájem, ale jako skládačka je to fakt super
| Cruel YT | Cruel sptf
Pěkný. Ten zesík se ovládá a přepíná z Austrálie?
.... beru zpět. Lze i přes MIDI nebo externím F.S. Ale možný problém s chlazením. Má to ventilátor a v té kysně nebude moc odtah.
Litry neošidíš. Bude to menší, ale zase vyšší. Nechtělo by se mi šlapat na takový schod. Sorry, kazím radost, to jen k zamyšlení.
.... beru zpět. Lze i přes MIDI nebo externím F.S. Ale možný problém s chlazením. Má to ventilátor a v té kysně nebude moc odtah.
Litry neošidíš. Bude to menší, ale zase vyšší. Nechtělo by se mi šlapat na takový schod. Sorry, kazím radost, to jen k zamyšlení.
Pověste ho, že byl jinej, že tu s náma dejchal stejnej vzduch, pověste ho, že by línej, a tak trochu dobrodruh. (M. Tučný, Pověste ho vejš)
Všechno je to z hliníku, pdb má perforace, fuky tam jsou a ty věci by měly trochu tepla vydržet... to nedělal hňup.
| Cruel YT | Cruel sptf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
asi fajn, ale tady na ty vysoké pedalboardy potom našlapuješ jak hradní kůň
A ten expression...
A ten expression...
taky mě pedalboard se zesilovačem nezajímá, jen mě zaujal ten tetris, že zespodu svýho rigu máš další rig (bluamp) a jak je to vlastně precizně udělaný, flat konektory atd.
a exprešn v druhý řadě mi taky přijde jako uplnej fail, zvlášť když je velikostí "mini" a noha tak zákonitě vždycky přečuhuje...
Jj, někomu to asi nevadí, ale já ty vysoké taky nemám rád, souhlas. Proto furt žiju s nízkým pekáčem od MusicData, i když to v něm nejde tak pohledově učesat jako ty "duté".
Já to umístění chápu - na tědlech malých pedálech vždycky přečuhuje špička nohy, kdežto pata je skoro v normálu, tak tady haxnu prostě poslal vepředu čouhat do luftu, mimoto pedál je u kraje - nevidím jako velký ergo problém ťapkat o 10-12 cm dopředějc. No možná změním názor po další dekádě věku hm.
| Cruel YT | Cruel sptf
Těžko říct takhle z hlavy.
Na HF si většinou připadám jak v 9. třídě... ne že bych s tím měl problém.
| Cruel YT | Cruel sptf
Deváťáky jsme vždy chovali v úctě - já jsem rychlokvaška z 8.B... I tak již zralého věku, začínám ty miniťapky a minibordíky postupně opouštět. Podrážka č. 47 je prevít, obzvlášť když už na to moc nevidím... Takže radši zaberu trochu víc místa na pódiu, krabek už mám míň a spíš větších, zbylo místo i na objímku pro stojánek na laptop - to se jaksepatří hodí. Tu je malý evoluční přehled, namátkou:
Naposledy upravil(a) affordano dne 3.10.2024 15:08, celkem upraveno 1 x.
Pardon, nechtěl jsem to tu zamořit, ale vlastně jsem sem ještě žádnou fotku svého boardu nedával, tak aspoň pár ukázek proměn v čase - kolik krabiček vlastně člověk potřebuje, abych konečně dal pokoj a místo překopávání boardu občas cvičil?...
Klidně zamořuj, jen to je vtipné.
Pedalboardy... docela mě baví si to vymyslet, ale samotná černá práce už mě trošku otravuje - ale jasně, udělám to a pak jsem rád, že to je hotové a že to funguje - když si to čovek customizuje dobře, ušetří to nakonec dost času, protože zapneš a hraješ. Ve studiu to samé... poskládal a pozapojoval jsem si gear tak, abych nemusel furt lézt pod stolem po čtyřech, než vůbec začnu brnkat. Takže podle mě ta modelářská činnost (vláčky) smysl má.
Pedalboardy... docela mě baví si to vymyslet, ale samotná černá práce už mě trošku otravuje - ale jasně, udělám to a pak jsem rád, že to je hotové a že to funguje - když si to čovek customizuje dobře, ušetří to nakonec dost času, protože zapneš a hraješ. Ve studiu to samé... poskládal a pozapojoval jsem si gear tak, abych nemusel furt lézt pod stolem po čtyřech, než vůbec začnu brnkat. Takže podle mě ta modelářská činnost (vláčky) smysl má.
| Cruel YT | Cruel sptf