snímače Michal Tůma

Seznam výrobců a opravářů efektů, snímačů a dalšího hardware
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: snímače Michal Tůma

Příspěvek od Abu »

ASmith píše: 13.05.2019 21:57 Nemáte někdo u krku na stratu SV1 hot? Přemýšlím jaký vybrat snímač s vyšším výstupem na kulatá sóla s větším zkreslením, ale zároveň se singl (čistým) zvukem a tenhle docela zaujal...
Mam u krku kobylkovej SV1. Zkousel jsem tam i krkovej SV1, rozdil tam byl, ale ne nejak extremni. Nevim co ta Hot verze, ale ta moje varianta ma porad vyrazne singlovy cinkavy charakter, nejsem si jistej jestli to je to prave na kulata sola s velkym zkreslenim. Navic brum... mozna bych premyslel o nejake noisless variante? Na zkresleny zvuk by ten lehky ubytek "singlovosti" nemusel snad vadit.

Jinak samozrejme s MT snimacema velka spokojenost.
Hraju výhradně na šrot.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Abych pravdu řekl, nějak nevím od čeho se při hledání odpíchnout. Hraju především metal, takže u kobylky budu instalovat RM distrotion rails. Zároveň je samozřejmě potřeba i něco na čistý rád zvuk a ten je dle mého vkusu nejlepší na krkovém singlu. Další věc je že pěkný zkreslený a kulatý zvuk humbuckeru u krku taky nejde nahradit a zas rozeplý humbucker nezní nikdy tak pěkně jako singl, alespoň jsem nikdy takový (v rozumné cenové hladině) neslyšel. Jediná kompromisní varianta je dát na krk taky rail humbucker něco jako VV rails/magic rails RM a zkusit holt rozepnout a nebo na čistý zvuk použít středový singl, ale co si budeme povídat, to není prostě úplně ono... Možná chci nemožné :D
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
krade

Příspěvek od krade »

Je tady prosim vás někdo, kdo zkoušel Tůmovy P94 (p90 velikost HB)? Mám starý SG s humbuckery od T. Shaw a možná bych jemně zaexperimentoval...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Splawn Competition, ESH HG 50/2 Mk II, Marshall JTM 45 plexi, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Tuhle konstrukci P90 v menší krabičce měl Michal osazenou na jasanové kytaře u krku loni v KytaráchCZ na Festiwallu. Hráli tam na to lidi dva dny, tak si to pamatuji. Mimochodem zkoušel i Rotten 77.
Používá jednoduše jiný tvar cívky, aby se do těchto rozměrů vešel. Drát i magnety jsou stejné, chová se to
jako standardní P90. Za mě to hraje skvěle a určitě bych se to nebál dát i ke kobyle.
krade

Příspěvek od krade »

Snad to nebude dlouho trvat a budu mit tele s tuma pickups, tak uvidim, jaky budou. Pokud me to oslovi, pujdu i do do P94 na moje sg ke kobyle...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Splawn Competition, ESH HG 50/2 Mk II, Marshall JTM 45 plexi, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
krade

Příspěvek od krade »

A jak jsi spokokenej? Nevim, jestli pro me ma cenu menit skoro 40 let stary uz skoro vintage snimace, na druhou stranu jsem slysel na jeho snimace jen chvalu...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jsou dobrý,
ale snimace bych měnil jenom kdyz jsi s původníma nespokojený.
torst

Příspěvek od torst »

Měl jsem od M.T.poor alnico singly na stratu. Hrály opravdu trochu lépe, než tovární keramiky z číny. O chlup jasnější výšky. Tak jsem je prodal někomu, kdo to ocení a dal tam zpět stock plečky...
We are the Champions!
krade

Příspěvek od krade »

během pár týdnů bych měl mít doma novou kytaru s tůma p-ups, tak už se hrozně těšim. snad to bude ještě lepší než moje mim tele se s-duncan u kobyly...
torst

Příspěvek od torst »

Tůma i Duncan jsou echt kvalita. Nevím, jestli bych dokázal rozlišit horší/lepší. Každopádně dobrej kauf !
We are the Champions!
krade

Příspěvek od krade »

mám telecastera s tůmovou sadou tv2 a vůbec to nebudu okecávat...jsou to naprosto super snímače. nejlepší, co jsem měl možnost slyšet a určitě lepší /a s těmi jsem byl dost spokojenej/ než seymour duncan...jsem nadšen
volfi

Příspěvek od volfi »

Mám nějaký ten týden single coily od Tůmy a i když mi moc single coil stratů neprošlo rukama, tak jsou to pro moje ucho rozhodně nejlepší singly, co jsem slyšel. Zpracování například oproti duncanu, taky vypadá o level výš.
No a jelikož postupně začínáme opět hrát, tak dávám aparáty, kytary a efekty dohromady. Došel jsem ke třem kytarám, které by se tak nějak měly doplňovat. LP, HSS strat, ST. Máte někdo vyzkoušený Tůmovi High Output snímače? A případně je srovnával s Duncanama nebo ještě lépe s BKP?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Zrovna jsem dotestoval Michalovy novy noiselessy a jsem teda uplne nadsenej. Jsou to asi nejlepsi noiselessy (rozumnej nejblize singlum), co jsem za roky slysel.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Kinx píše: 10.11.2023 16:33 Zrovna jsem dotestoval Michalovy novy noiselessy a jsem teda uplne nadsenej. Jsou to asi nejlepsi noiselessy (rozumnej nejblize singlum), co jsem za roky slysel.
super, taky se mi libily 👍
volfi

Příspěvek od volfi »

Ví se kdy budou noislessy v prodeji?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

myslim, ze uz probehlo nejaky stanoveni ceny a na dotaz urcite budou.
jinak ukazky zde

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

konecne hotovy upgrade barytonky Aria (Tuma widerange HB + alnico SC)

Odpovědět

Zpět na „Efekty, snímače, hardware“