Ibanez WH10 v3 spínač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Pivinek

Ibanez WH10 v3 spínač

Příspěvek od Pivinek »

Zdravím, ve zkratce, lupe mi(skrz aparát) v kvakadle Wh10 při zapnutí a vypnutí, zkoušel jsem jiný aparát, jinou destinaci kvůli elektrice i baterii místo zdroje…Nic nepomohlo, mám podezření na špatný spínač. Někdo nějaký nápad nebo zkušenost ? Popřípadě jestli by někdo nevěděl jaký a kde mám sehnat nový ten spínač? Moc díky
volfi

Re: Ibanez WH10 v3 spínač

Příspěvek od volfi »

https://www.banzaimusic.com/ibanez-foot ... c7005.html

píšou sice wh10v2, ale mohlo by to být stejné. Budeš se muset podívat dovnitř jak vypadá. Jinak buď je to vlastnost switche od výroby, nebo už je léty opotřebován, těžko říct. Jiný switch podobných rozměrů asi těžko seženeš.

Pak je ještě jedna možnost a to G-Lab wah pad. Je to podložka pod kvákadlo: https://www.all4sound.cz/p/g-lab-true-b ... gKJzfD_BwE
Kvákadlo necháš trvale zapnutý, klidně dej níž switch, aby si ho nemohl omylem vypnout. Podložka snímá tlak a jakmile položíš nohu na kvákadlo, tak ti ho wah pad aktivuje.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Fořt

Příspěvek od Fořt »

volfi píše: 8.01.2024 6:36 https://www.banzaimusic.com/ibanez-foot ... c7005.html

píšou sice wh10v2, ale mohlo by to být stejné. Budeš se muset podívat dovnitř jak vypadá. Jinak buď je to vlastnost switche od výroby, nebo už je léty opotřebován, těžko říct. Jiný switch podobných rozměrů asi těžko seženeš.

Pak je ještě jedna možnost a to G-Lab wah pad. Je to podložka pod kvákadlo: https://www.all4sound.cz/p/g-lab-true-b ... gKJzfD_BwE
Kvákadlo necháš trvale zapnutý, klidně dej níž switch, aby si ho nemohl omylem vypnout. Podložka snímá tlak a jakmile položíš nohu na kvákadlo, tak ti ho wah pad aktivuje.
Dobrá rada? Ten G-Lab wah pad je sice šikovná věc, ale dražší než nový Ibanez WH10V3. Wah Pad jsem měl, s úmyslem zapínat s wah současně i boost v jeho smyčce. Bohužel boost ve smyčce wah padu způsoboval při sepnutí krátké písknutí.
Pivinek

Příspěvek od Pivinek »

Díky, ten G-Lab vypadá zajímavě, ale nejdřív zkusím ten spínač, asi to teda rozdělám, vyčistim a mrknu jestli je tam tenhle nebo jiný a uvidíme…Trošku doufám, že by to vyčištění mohlo pomoci 😀
Pivinek

Příspěvek od Pivinek »

Po vyčištění už tam ty lupance nejsou, tak snad se to tím vyřešilo :)
Pivinek

Příspěvek od Pivinek »

Zdravím, tak lupance jsou zpět, ale asi to nebude spínačem. Pořídil jsem v mezičase přepínací lištu, takže mám kvákadlo pořád zapnuté a když ho zařadím do signálu, tak se tam zase ten pazvuk objeví...tak jsem trochu bezradný, někdo nějaký nápad ? Vrátilo se to víceméně po chvíli od vyčištění, ale nebyl vůbec čas se v tom vrtat, doufal jsem, že se to vyřeší teď tou lištou, ale bohužel.

(ještě teda poznatek, jestli to nemůže mít co dočinění s konektory, protože oproti ostatním pedálům tam jdou jacky docela blbě zastrčit)
volfi

Příspěvek od volfi »

Čim jsi to čistil? Ono to chce vyčistit a zároveň namazat.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Pivinek

Příspěvek od Pivinek »

volfi píše: 29.10.2024 8:49 Čim jsi to čistil? Ono to chce vyčistit a zároveň namazat.
Čistil jsem jen ten spínač, protože byl docela zanesenej, isopropylem na uchošťouru. Na chvíli to bylo ok, ale nevím jestli to vlastně pomohlo, protože někdy ty lupance nejsou tak výrazný (no je to trochu zoufalství, protože jsem doufal, že ta lišta mě toho vyvaruje). Tak já to klidně znova rozdělám, vyčistím...čím to mám teda pak máznout ?
volfi

Příspěvek od volfi »

Ideálně nějakým lepším kontaktolem. Ty dobré bývají dvoustupňové až tří stupňové jako třeba kontakt 60, kontakt WL a kontakt 61. Nebo "úžasný" Deoxit D5 + S5.
Pro příklad kontakt 60 rozpouští oxidaci a bordely, ale je poměrně agresivní, následně se opláchne kontatem WL, což je IPA a potom se zakonzervuje kontaktem 61.
https://dratek.cz/arduino/121462-cistic ... BFEALw_wcB
Pivinek

Příspěvek od Pivinek »

Díky moc, mrknu jestli něco nemáme v práci v dílně :D Wah už je z pedalboardu venku, tak to přes víkend zkusím udělat pořádně.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“