Jakou máte prosím zkušenost s mícháním Piezo snímače a nástrojového mikrofonu pro snímání houslí, nebo obecně?
Vím, že podobných kombinovaných snímačů pár existuje pro kytary a také, že některé el. housle Yamaha mají takové dvojité snímání.
Se samotným malým nástrojovým mikrofonem mám takový placatý a trochu plechivý zvuk, když bych přidal piezo znímač a měl dva signály, co mohu očekávat? Namíchám lepší zvuk? Doplňují se frekvence? Jaký je charakter takových dvou signálů?
Děkuji pěkně.
Piezo + mikrofon
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Piezo + mikrofon
Obecně ano - doplňují, ale pokud je charakteristika zvuku z mikrofonu taková, co popisuješ, tak za mě tady asi moc posun nebude. Obvykle je právě piezo charakter takový ostřejší a třeba já osobně jej používám jako doplněk (konkretizace, prezence) k mikrofonu, který naopak by měl vzít ten nástroj "plně".
No ale protože typicky na kytaru spíš použiju svůj oblíbený DPA4099, tak k němu už nic, ale fakt nic dalšího nepotřebuju!
P.
No ale protože typicky na kytaru spíš použiju svůj oblíbený DPA4099, tak k němu už nic, ale fakt nic dalšího nepotřebuju!
P.
Může to fungovat. Pracovat se s tím dá tak, že si vezmeš z pieza jen určitou složku. Typicky - výšky bývají u pieza hnusný, tak je částečně nebo úplně odřízneš a tato stopa pak přidává do zvuku tělo, který může u mikrofonu být slabší.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak. Každopádně tady dáváme jen bianco-tipy, protože jedeme jen každý podle své představy informace "...placatý a plechový zvuk...". Čili bez konkrétní ukázky js tohle pouze směs nápadů, kdy jeden každý může být víc nebo míň mimo....
P.
P.