Jaké digitální piáno pro začátečníka? (26 500kč)
Pravidla fóra
Re: Jaké digitální piáno pro začátečníka? (26 500kč)
Jeden osamocený příspěvek znamená že "klaviatura trpí na to že ..." ? To asi ne.
Pianoworld je fórum kde jsou každý den desítky příspěvků a mohu potvrdit co píše PtJaa, tento problém se tam neobjevuje.
Pianoworld je fórum kde jsou každý den desítky příspěvků a mohu potvrdit co píše PtJaa, tento problém se tam neobjevuje.
To nechci říct Jen i já s tím mam zkušenosti. Znám ve svém okolí 2 lidi/dva nástroje, kterým se to stalo. I na YT je dost videí, takže budu spoléhat na případnou reklamaci
Jestli se jedná o nové typy, tak čas ukáže zda to není nějaká výrobní chybka. Ale starších Yamah jsem viděl u známých mnoho a nevím o žádné mechanické závadě ani v jednom případě. Sám mám 10-ti letou a je mechanicky perfektní.
PTJaa: Nechci zde začínat nějaký Flame, ale ten názor na Pianoteq máte z denodenního používání? Ano je to velice dobrý VST, ale řekl bych, že dnešní Digipiána dosahují podobné a spíše vyšší kvality. Na druhou stranu máte možná zkušenost s jinou versí, modernější.
Zrovna vybírám v podstatě MIDI klaviaturu s nějakými zvuky, předpokládám, že většinu času budu hrát přes VST(Ivory, Alicias keys, na výběr VST dojde později). Vestavěné zvuky by byly dobré kvůli přenášení. Vybírám z Yamaha P115, Roland PF30, Kawaii ES... mám v plánu obrazit nějaké obchody a vyzkoušet si různé klaviatury.
Za Váš názor na Pianoteq díky.
Zrovna vybírám v podstatě MIDI klaviaturu s nějakými zvuky, předpokládám, že většinu času budu hrát přes VST(Ivory, Alicias keys, na výběr VST dojde později). Vestavěné zvuky by byly dobré kvůli přenášení. Vybírám z Yamaha P115, Roland PF30, Kawaii ES... mám v plánu obrazit nějaké obchody a vyzkoušet si různé klaviatury.
Za Váš názor na Pianoteq díky.
Ano, z denodenního používání, Ostatní VST piana jsem skoro přestal používat (Galaxy Vintage D, Galaxy Vienna, a pod.).
Je to ale otázka osobního vkusu a co na VST hledáte - pro mne nejdůležitější je, jak dokáže reagovat na moji hru a realistické chování třeba u pedálu.
Také má ohromné množství variací zvuku, které se dají zvolit, takže se tak snadno neoposlouchá.
Některé (spíš jen dražší) modely pián dnes mají slušný zvuk, IMHO Pianoteq je pořád ještě lepší.
Je to ale otázka osobního vkusu a co na VST hledáte - pro mne nejdůležitější je, jak dokáže reagovat na moji hru a realistické chování třeba u pedálu.
Také má ohromné množství variací zvuku, které se dají zvolit, takže se tak snadno neoposlouchá.
Některé (spíš jen dražší) modely pián dnes mají slušný zvuk, IMHO Pianoteq je pořád ještě lepší.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Děkuji za odpověď PtJaa. Jakou verzi Pianoteq tedy používáte? Vzhledem k tomu, že mi jde nejspíše o to samé o co jde Vám, doporučil byste nějaké hudebniny v ČR, kde toho mají pohromadě více? Je možné, že nakonec skončím v jiné cenové relaci. Na druhou stranu mi jde opravdu jen o klaviaturu a o generování zvuku se bude starat VST. Na pianoworldu jsem se ještě nezoirentoval, ale zdá se, že tamní uživatele prosazují spíše Kawaii, který však bohužel v česku není dobře k sehnání.
Piana Kawai mívají v Praze běžně vystavené např. v v kytarách.cz v prodejně Děkanka nebo v Music-City.cz u O2 arény.
Mám Pinoteq 5 Stage, i když, koukám, asi starší verzi 5.7.1.
Mám Pinoteq 5 Stage, i když, koukám, asi starší verzi 5.7.1.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Digitální piáno do 30K (aneb stále totéž v bledě modrém)
Zdravím všechny a prosím nejen o prominutí ohledně dalšího omílání již omletého , ale hlavě o radu s výběrem.
Rozhodl jsem se po mnoha letech vrátit k piánu a rád bych pořídil digitální (bydlím v bytě atd., prostě klasika). Mělo by být pocitově (z pohledu hráče) co nejbližší klasickému klavíru a mít výstup na sluchátka, nic jiného vlastně nepotřebuju (neplánuju z toho dělat cembalo ani varhany, nic nahrávat, míchat si doprovod atd.), vše ostatní je už jen možný bonus navíc tak maximálně pro děti do budoucna.
V cenovém rozmezí do 30000,- Kč jsem nakonec vybral následující "kandidáty":
https://kytary.cz/roland-f-140r-cb/HN160045/
https://kytary.cz/yamaha-ydp-163-b/HN164441/
https://kytary.cz/casio-px-860-bk/HN154962/
https://kytary.cz/casio-ap-460-bk/HN154968
Pokud by to představovalo opravdu razantní změnu směrem vzhůru (i když jde už o starší model) tak možná i
https://kytary.cz/kawai-cn-25-b/HN156175/
ale tam nevím nevím, jestli bych to cenově obhájil
Co byste volili Vy a proč? Budu moc vděčný za Vaše názory a postřehy. Předem díky!
Rozhodl jsem se po mnoha letech vrátit k piánu a rád bych pořídil digitální (bydlím v bytě atd., prostě klasika). Mělo by být pocitově (z pohledu hráče) co nejbližší klasickému klavíru a mít výstup na sluchátka, nic jiného vlastně nepotřebuju (neplánuju z toho dělat cembalo ani varhany, nic nahrávat, míchat si doprovod atd.), vše ostatní je už jen možný bonus navíc tak maximálně pro děti do budoucna.
V cenovém rozmezí do 30000,- Kč jsem nakonec vybral následující "kandidáty":
https://kytary.cz/roland-f-140r-cb/HN160045/
https://kytary.cz/yamaha-ydp-163-b/HN164441/
https://kytary.cz/casio-px-860-bk/HN154962/
https://kytary.cz/casio-ap-460-bk/HN154968
Pokud by to představovalo opravdu razantní změnu směrem vzhůru (i když jde už o starší model) tak možná i
https://kytary.cz/kawai-cn-25-b/HN156175/
ale tam nevím nevím, jestli bych to cenově obhájil
Co byste volili Vy a proč? Budu moc vděčný za Vaše názory a postřehy. Předem díky!
Já sem jenom přidám, že už mám objednáno a to Claviniovu CLP525. Na prodejně Kytary.cz jsem zkoušel YDP-163 a i CLP 525 a musím říct, že na první dotek a zvláště pro ne-odborníka v tom rozdíl téměř není. Stejná klaviatura, stejný vzorek piana, nezkoušel jsem to dlouho, ale rozdílu ve zvuku jsem si taky nevšiml. Podařilo se mi však sehnat Clavinovu za mnohem výhodnější cenu než byla původně a tak jsem si už z takového rozmaru řekl "why not" a šel do ní. Kdybych však zvýhodněnou cenu neměl, nebo musel počítat každou korunku, rozhodně bych šel do YDP-163 a tímto bych to i chtěl doporučit všem. Dokud nejste profesionální klavírista, učíte se a hrajete si pro radost, limitovat vás to skutečně nebude. GH3 klaviatura je skutečně výborná a překvapilo mě, jak moc se to podobá skutečnému akustickému klavíru.
Tohle však berte s rezervou, jako názor amatéra, co sice hudbu miluje a hraje každý den, ale nikdy nechodil do hudebky a obě piana si zkoušel asi 3 minuty.. I tak jsem však byl mile překvapený
Tohle však berte s rezervou, jako názor amatéra, co sice hudbu miluje a hraje každý den, ale nikdy nechodil do hudebky a obě piana si zkoušel asi 3 minuty.. I tak jsem však byl mile překvapený
Tak mám vybráno. Šlo pouze o piáno a jeho co nejlepší náhradu v této cenové relaci. Z Roland FP-30, Kawaii ES100 a Yamaha P115 nakonec vyhrála Yamaha. Nemohu říct, že mě některý z těchto nástrojů zklamal a rozhodování opravdu nebylo jednoduché. Nevím jak ostatní uživatelé, ale mě se zdá, že před deseti lety v této kategorii nebylo moc z čeho vybírat.
Následují čistě osobní dojmy. Nikdo by se tím neměl řídit. Jednoduše - běžte si na to zahrát, tyhle piána skoro všude mají.
Roland má nejlepší vybavení, co se periferií týče - Bluetooth a pár dalších. Zvukově nemám Rolandy příliš rád, ale tento se mi líbí a má některé fičury, které známe spíše z dražších modelů(propracovanější rezonance v harmonických).
Kawaii jsem mohl porovnat pouze z popisů na internetu a zvukových ukázek. Zdá se, že je to z celé trojice nejvíce vyhraněný nástroj, který cílí ve všem na klavirní hru(damper rezonance, zvuk pouštění kláves), ale protože je pro mne nejdůležitější klaviatura a v mém okolí nebyl nástroj k vyzkoušení, musel jsem tuto možnost opustit. Navíc bohužel nemá USB to Host. Na Pianoworldu jsou Kawaii oblíbená a uživatele tam píší o věrné simulaci akustických vlastností a dobrých klaviaturách, snad někdy v budoucnu.
Yamaha vyhrála kvůli klaviatuře, která mi sedí a také díky dostupnosti. Subjektivní dojem ze zvuku byl dobrý, ale nebyl to pro mne nejdůležitější faktor, protože budu používat 90 procent času VST. Roli hrálo i to, že mám dlouhodobě s různými nástroji Yamaha dobré zkušenosti.
Následují čistě osobní dojmy. Nikdo by se tím neměl řídit. Jednoduše - běžte si na to zahrát, tyhle piána skoro všude mají.
Roland má nejlepší vybavení, co se periferií týče - Bluetooth a pár dalších. Zvukově nemám Rolandy příliš rád, ale tento se mi líbí a má některé fičury, které známe spíše z dražších modelů(propracovanější rezonance v harmonických).
Kawaii jsem mohl porovnat pouze z popisů na internetu a zvukových ukázek. Zdá se, že je to z celé trojice nejvíce vyhraněný nástroj, který cílí ve všem na klavirní hru(damper rezonance, zvuk pouštění kláves), ale protože je pro mne nejdůležitější klaviatura a v mém okolí nebyl nástroj k vyzkoušení, musel jsem tuto možnost opustit. Navíc bohužel nemá USB to Host. Na Pianoworldu jsou Kawaii oblíbená a uživatele tam píší o věrné simulaci akustických vlastností a dobrých klaviaturách, snad někdy v budoucnu.
Yamaha vyhrála kvůli klaviatuře, která mi sedí a také díky dostupnosti. Subjektivní dojem ze zvuku byl dobrý, ale nebyl to pro mne nejdůležitější faktor, protože budu používat 90 procent času VST. Roli hrálo i to, že mám dlouhodobě s různými nástroji Yamaha dobré zkušenosti.
Tak gratulace k novému nástroji, a díky za informaci jak jste si vybral a proč. Je skvělé když ty diskuze mají i pointu.
Budeš určite spokojný. Tiež mám slabosť pre Yamahu (gitara Y. Pacifica V112 a piano P-45) a nedám dopustiť, aj keď teraz už trochu ľutujem, že som nesiahol skôr po P-115. Majú síce rovnakú klaviatúru, ale P-115 má určite lepšiu projekciu zvuku ako P-45, kvôli (asi) lepšiemu "sound" systému a dodatočným repro. Tiež zavážilo USB Host, keď som vyberal, to je pre mňa nepostrádateľný fíčur...
Nech to hraje!
Nech to hraje!
Zítra mi přijde Clavinova a až jí aspoň ten týden ozkouším, tak sem pro následující hledače e.p. hodím svoje osobní a amatérské dojmy. Jinak co se týče Yamah, tak z mého pohledu vždycky všechny nástroje měly v dané cenové relaci alespoň o pár procent lepší zvuk.
Ať už to byly laciné klávesy do 10 tisíc (kde se ten zvuk u mých za 7k absolutně nedal srovnávat s ostatníma shitama za přibližně tuto cenu), nebo flétny, či žesťové nástroje, vždy vyhrála Yamaha.
Ačkoliv na obranu (sorry za offtopic) musím říct, že to co vše dovedou Roland klávesy/syntezátory za nějakých 18-20 tisíc, to je hustý
Ať už to byly laciné klávesy do 10 tisíc (kde se ten zvuk u mých za 7k absolutně nedal srovnávat s ostatníma shitama za přibližně tuto cenu), nebo flétny, či žesťové nástroje, vždy vyhrála Yamaha.
Ačkoliv na obranu (sorry za offtopic) musím říct, že to co vše dovedou Roland klávesy/syntezátory za nějakých 18-20 tisíc, to je hustý
Jestli to tu autor ještě čte, tak by mě zajímalo, jak dopadlo testování Clavinovy:D Mám pro dceru v hledáčku buď yamaha YDP 165, nebo nejnižší řadu právě Clavinovy (rozdíl v ceně je jen asi 3 tisíce).johncreek píše: ↑25.11.2016 14:10 Zítra mi přijde Clavinova a až jí aspoň ten týden ozkouším, tak sem pro následující hledače e.p. hodím svoje osobní a amatérské dojmy. Jinak co se týče Yamah, tak z mého pohledu vždycky všechny nástroje měly v dané cenové relaci alespoň o pár procent lepší zvuk.
Jde hlavně o klaviaturu. YDP165 má GH3, na to už se dá hrát. Clavinova 725 má Grand Touch S, tu neznám. Je to sice vyšší řada, ale vyšší řada nemusí být nutně lepší v simulaci klavíru - např. Roland FP10 a FP90, vždycky bych volil mechaniku FP10.
Za tuhle cenu by mohl být i nějaký Kawai s RH III.
Zvuk je řádově méně důležitý a dneska už hraje dobře všechno.
Jinou značkou bych se vůbec nezabýval, pokud to má simulovat piano, ale přiznávám, že můj názor je vytvořeny na pár let starých zkušenostech.
Všechno to každopádně bude na hony vzdálené slušnému pianinu (které by i mohlo být levnější).
Za tuhle cenu by mohl být i nějaký Kawai s RH III.
Zvuk je řádově méně důležitý a dneska už hraje dobře všechno.
Jinou značkou bych se vůbec nezabýval, pokud to má simulovat piano, ale přiznávám, že můj názor je vytvořeny na pár let starých zkušenostech.
Všechno to každopádně bude na hony vzdálené slušnému pianinu (které by i mohlo být levnější).
RHEA - progressive rock HLEDÁME BUBENÍKA
Fender USA Strat / Tele PRODÁM USA STD TELE ---->Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM USA STD TELE ---->Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C