Úprava šachty pro snímač

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
volfi

Úprava šachty pro snímač

Příspěvek od volfi »

Měl bych otázku na zkušené bastlíře. Potřebuju zvětšit šachtu pro humbuckery, konkrétně na délku o cca 2-3mm. Kytara nemá snímačové rámečky, takže to musí být pěkné. První nápad je použít malou horní frézku a frézu s kopírovacím ložiskem a podle přilepené latě oboustrankou kapsu zvětšit, ale říkám si, že tu může dojít k odštípnutí laku atd. a případný omyl může být fatální. Nemáte někdo tip jak to klidně ručně a bezpečně udělat? napadla mě "custom" rašple, ale nevím zda bych nějakou běžně koupenou dokázal upravit. Nemáte nějaký nápad?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Re: Úprava šachty pro snímač

Příspěvek od fantomasxxx »

Já bych to asi klasicky vzal horní frézkou. Lak bych předem oříznul skalpelem a pak zafrézoval s kopírovacím kolečkem dle šablony jak píšeš. Bez vybavení kopírovací frézy bych to opatrně zvětšil ostrým dlátem.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
volfi

Příspěvek od volfi »

Nakonec jsem to vzal velkým plochým pilníkem, asi to v rámci možností byla nejbezpečnější cesta. Rádiusy od oka kulatým a půlkulatým pilníkem.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Tak dobře, že se to povedlo. Ono někdy je lepší jít na jistotu pomalejším a bezpečným způsobem, než riskovat že to člověk poškodí. Kvalitní ostrá dláta většinou nejsou součástí běžného domácího vybavení. Důležité je si poradit :idea:
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“