Výběr reproduktoru do 1x12 reproboxu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr reproduktoru do 1x12 reproboxu

Příspěvek od bubucci »

Tak jsem ten zmiňovaný Jensen Stealth 65W zkoušel a nebylo to špatné, řekl bych někde na úrovni Celestionu V-type, nenadchne, ale ani neurazí :)
Redback, váze navzdory, je lepší repro než neodymy. Plné basy a dost nižších středů díky velkému magnetu, výšky mají pořád dost presencí i na 2'' cívku a ve středech je tam slyšet crunch typický pro Celestiony.
Já mám v 1x12 boxu Celestion Alnico Cream a v druhé Scumback J75, což můžu doporučit. Jediné negativa jsou, že Cream je drahý a Scumback nesehnatelný :)
Přílohy
IMG_2251.jpeg
José

Příspěvek od José »

Ať slouží!
K tomu neo neo Jensenu (SE), kterej jsem zaznamenal, právě káním Ignazia Vagnona z Jensenu, že ty neodymy neměli úplně zmaklé a teď, že to prý dost vylepšili https://youtu.be/FTasbJBalnc?si=Sr9u2I055wJOTze4. Jen ještě nejsou žádné ukázky mimo jejich.
G LPJ T DC B BS - L6 HXs - GK 400RB - SD NY 121 (B&C 12HPl64) (:
affordano

Příspěvek od affordano »

bubucci: krásná soupravička, respekt....
Od Redbacku si taky slibuju větší punch na nižších středech a vyhlazení upištěných výšek, musím ale vždy hledat kompromisní řešení pro el. kytaru vs. el. housle, které live střídám. Navíc někdy hrajeme komořinu, kde na Kataně i 0,5W je moc nahlas :lol: , někdy celkem velké prostory přímo z nástrojovek do lidí na 100W a jindy minifesťáky se zvukařem na 50W, nechci toho po repráku málo, tak uvidíme. V-Type jsem měl v neodym verzi a nenadchnul potichu ani nahlas, chápu ale, že je to bednu od bedny jiné....
affordano

Příspěvek od affordano »

Redback sedí v Kataně - hezky to vypadá i hraje. Porovnával jsem 1:1 dvě Katany vedle sebe - ta s origo reprem hraje měkčeji, hodněji, do obýváku asi příjemněji. Ta s Redbackem je nekompromisně přímočará, natlakovaná, s potlačeným úplně horním a úplně dolním okrajem frekvenčního spektra, takže volume může jít libovolně doprava a to podstatné tam pořád je, nic se nevlní, netřepí, netluče, nezadýchává, paráda. Výrazně charakteristický Celestion/"Marshall" sound, který jsem na originál Roland reprák nakroutit nedokázal. Překvapivě oba repráky hrají srovnatelně hlasitě (t.j. hodně), ve zkušebně na 50W max do poloviny hlasitosti a uši už krvácí, čekal jsem že Redback bude ještě hlasitější, že by Roland měl taky citlivost 100dB? První test při živém hraní v klubu bude za týden, těším se a podám referát. Srovnávací nahrávky jsem netočil, je to hlavně o osobním pocitu a na YT je jich už tak dostatek....
IMG_20241116_195301_686~2.jpg
affordano

Příspěvek od affordano »

V sobotu jsem odehrál v malém klubu cca 4-hodinovou veselici na Katanu s nově osazeným Redbackem, na 50 W, zhruba na půlku volume, přímo do lidí bez dalšího snímání, něco ale určitě pochytaly zpěvové mikrofony, nahlas to bylo až moc, a to stojím vedle basáka a bicmena. Zlepšil se zvuk oproti stock repráku? Jak to slyším já, tak na zkreslenou kytaru určitě, zvuk je důrazný a pevný, na housle už to taková paráda není, tam to kouše až moc, ale to se vyladí. Redbacka tam nechám, věřím, že se ještě zaběhne, já mezitím zaběhnu do fitka, abych ty dvě kila váhy komba navíc dával bez ztráty lidské důstojnosti... večírek se nahrával, tak až budu u kompu, tak nějakou ukázku pro zajímavost postnu...
affordano

Příspěvek od affordano »

Níže posílám link na slíbenou ukázku ze sobotního večera. Moje Katana s novým Redbackem je v levé stopě, střídám housle a kytaru, ta krásná kytarová sóla v pravé stopě bohužel nejsem já :lol: ... Je to sestříháno hodně na hulváta, jen jsem nahrávku trochu zkomprimoval v Audacity, nahrávalo se na maličký Zoom recorder (s integrovaným stereo mikrofonem) umístěný hodně těsně před kapelou. Škoda, že nejsou moc slyšet klávesy, vokály jsem tam vůbec nedával - je to jen pro představu, jak Katana sedne do kontextu šesti/sedmičlenné kapely, pokud by to také někdo chtěl praktikovat:

https://on.soundcloud.com/eDda52yQnersmnEs8

P.S. ještě bych chtěl poděkovat Volfimu a Bubuccimu za inspiraci a morální podporu v tomhle "speaker swap" projektu, dík!!! :wink:
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Super, sóla fakt nádhera. Rád bych si vás někde poslechl naživo.
Jen k Born to Be Wild mám výhrady, odklon hlavního riffu od originálu je úmyslný?
affordano

Příspěvek od affordano »

Díky za pochvalu - já bych se spíš divil, kdybychom se od originálu vůbec někde neodklonili :lol: . Bereme ty verze dost volně, vlastně ani nezkoušíme, řeknem si co budem hrát, doma to nějak natrénujem každý zvlášť a pak to dáme do lidí - buď se to chytne, nebo ne. Určitě dám vědět až budem hrát někde blíž Praze, nebo si i rádi zahrajeme pokud nás třeba někdo pozve, hrajeme teď většinou spíš na Jablonecku ...
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

My v kapele kompletně přešli na krampery,basák dva zesilovače a dvě bedny od něj,já Mesa mark 4,Mesa Thiele a bedna od krampery,u thiele electrovoice jsme vyměnili za kramperu,hraje to stejně,ale neváží tunu😁Ale jeho bedny váží tunu i s jeho reprákem,to dělá snad z litiny😫😁
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“