Fender Squier vs. Mexico Fender

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Hadrburg

Re: Fender Squier vs. Mexico Fender

Příspěvek od Hadrburg »

j_paseka píše: 15.02.2021 9:04 kytaru podobnou té co měl David Gilmour - "Black Strat".
Proč podobnou? Cca rok, dva nazpět se prodával originál. Autentické snímače, žádné umělé staření, možná i osobní setkání s Davidem. Těžko říct o čem bychom si povídali.
Vydražil se, pokud se nepletu cca za 4 miliony.

Dolarů.
Pro mě by to bylo asi lehce přes cenový strop.
torst

Příspěvek od torst »

Video z Kytar. Poslech jsem si. Cenové rozdíly značné. Zvukové?
We are the Champions!
krade

Příspěvek od krade »

2 torst - to je pořád dokola. Z netu nepoznáš nic. Navíc je zásadní rozdíl v hratelnosti - mám 2 telata. Jedno za 8, druhé za cca 40. Rozdíl ve zvuku - plácnu - 25%. Rozdíl v hratelnosti 150%. S drahou kytarou prostě tak nezápasíš...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Splawn Competition, ESH HG 50/2 Mk II, Marshall JTM 45 plexi, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
torst

Příspěvek od torst »

krade píše: 6.11.2024 10:51 2 torst - to je pořád dokola. Z netu nepoznáš nic. Navíc je zásadní rozdíl v hratelnosti - mám 2 telata. Jedno za 8, druhé za cca 40. Rozdíl ve zvuku - plácnu - 25%. Rozdíl v hratelnosti 150%. S drahou kytarou prostě tak nezápasíš...
Hele, souhlas ! Ty tracky na YT jsou ´instantní´! Většinu rozdílů smáznou. Řešil jsem to Les Paulů, ale ono je to asi jedno.
Teď tvrdím: Z PA nebo nahrávky hraje šunka nebo origoš stejně. Ale když doma nebo ve zkušebně mydlíš, tu ´přítulnost´ originálu USA poznáš. Názor torsta 11/024. A zabte mě, že jsem duchař!
We are the Champions!
krade

Příspěvek od krade »

2 torst: Přesně!
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Splawn Competition, ESH HG 50/2 Mk II, Marshall JTM 45 plexi, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
starypard

Příspěvek od starypard »

Ty tracky na Youtube budou asi tak stejně autentické jako zvuky kytar u Thomanna. Nemohu si pomoci, ale mi to tam zní všechno stejně. A jakože jsem jich slyšel nejméně sto.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Aspoň se ukazuje, že zvukově jsou i levné kytary pro posluchače v pohodě, rozdíl pocítí hráč u hraní, jak moc musí bojovat, nebo mu to jde samo od ruky.
torst

Příspěvek od torst »

Hendrek: Ano, ale zase si trošku zaoponuju. Mě se osvědčuje - těžko na cvičiti, lehko na bojišti. Když hraju na nástroj, kterej mi úplně nesedí a trochu se s nim peru, dá to větší práci a ty ruce se naučí zvládnout i to. Pak se ti na ten lepší hraje líp, ale ta lehkost tě zas ukolébá, může to sklouznout do stereotypu....
We are the Champions!
krade

Příspěvek od krade »

Moje zkusenosti jsou takovy, ze levny kytary zvukove obstoji pri nizkych hlasitostech a i na horsich aparatech (treba pri hrani doma...bedroom metal, hehe) a pak jdou do kopru ve zkusebne nebo koncerte, kdyz to ma hrat nahlas a na lampovym aparatu. Mel jsem takhle LP junior od Vintage - doma celkem ok a nahlas ten snimac byl totalni humus nehratelnej...
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Krade: souhlas. Jako basák bych dodal: úplně jinak to leze přes kapelu/ mix. Že to hraje doma, je fajn, ale chleba se láme při živém hraní. Jak nástroje, tak aparatura. Levné nástroje mívají tendenci se ztrácet, zůstávat utopené... Neplatí absolutně, jsou i výjimky, ale v obecné rovině by se to tak dalo definovat.
Nejraději Warwick Streamer pětka přes Trace Elliot Elf do bedny s B&C speakers 10CLA64. Bez krabiček a mršidel. V jednoduchosti je síla, zvlášťe je-li gain pořádně nakrmený :twisted: Pouze bezpražec většinou přes chorus.
Blues/boogie/zydeco/reggae/funk. Prostě pohoda jazz.
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
starypard

Příspěvek od starypard »

To, jak to leze krz kapelu, je věc ekvalizace jednotlivého nástroje a nařasení celé kapely.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Starypard: V zásadě souhlasím, jenže... Ačkoli sem nechci vtahovat nějakou duchařinu, jako "mojo". :) ... No možná to má i nějaké "vědecko - technické" vysvětlení. Buďto mají ty kvalitnější nástroje spektrální složení takové, že už to žádnou výraznou ekvalizaci nepotřebuje, nebo hrají prostě v širším (plném) frekvenčním spektru, takže je co ekvalizovat.
S tímhle problémem jsem se setkal docela nedávno, když jsem potratil sluchátka a musel si nahonem koupit nové. S omezeným rozpočtem a jasnými požadavky (mostovky přes hlavu a drátové, nikoli BT). A navíc na malém městě. Na výběr jsem měl v podstatě jen dvoje (úplně marné Sencor se nedají počítat za relevantní nabídku). JBL a o něco levnější JVC. Vyhrály to JVC, protože sice mají taky "komerční" charakteristiku (přehulený středobas a slabší středy) ale alespoň šly na tabletu jakž takž vyekvalizovat k poslouchatelnosti. Ty JBL měly středy tak "potrhané", že vyekvalizovat nešly, prostě nebylo CO ekvalizovat, některé frekvence tam vůbec nebyly.
Nejraději Warwick Streamer pětka přes Trace Elliot Elf do bedny s B&C speakers 10CLA64. Bez krabiček a mršidel. V jednoduchosti je síla, zvlášťe je-li gain pořádně nakrmený :twisted: Pouze bezpražec většinou přes chorus.
Blues/boogie/zydeco/reggae/funk. Prostě pohoda jazz.
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
starypard

Příspěvek od starypard »

Samozřejmě, je to tak, jak píšeš. Když je nástroj z dobrého dřeva, vhodně okován, má dobré struny a snímače, jsme rázem někde jinde. Tam, pak, JE co ekvalizovat.
krade

Příspěvek od krade »

2 Pawlik - mam to stejne. Sice nevim, cim to je, ale proste to tak je. Kvalitni nastroj se v pohode prosadi v kapele, kdezto nekvalitni...hmm, to je boj a nidy to nefunguje poradne...
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Ja by som to takto nebral, čisto teoreticky, že, kvalitný a nekvalitný nástroj, Zvuk je skutočný a možný ( Aristoteles )
Ďalej sú tu rôzne ruchy, nehudobné zvuky, ktoré sú nahrané vo filmoch, kladivo, cirkulár, autobus atd. Tam je v kope hovorené slovo, tie zvuky a ešte aj hudba.
Balalajka musí byť tiež kvalitná, aby sa presadila :?: :) Syntetizátor sú umelo vytvorené zvuky.
To je equalizácia v tom priestore, na pódiu, nahrávke, skúšobni.
V starých Live videách Gustava Broma, Václava Vlacha a takýchto orchestrov je vidno hocikedy Vikomt-ku, Iris-ku a má trebárs kombo Fender a normálne mu to hrá.
Každý ten zvuk sa dá nastaviť tak, aby bol prierazný, len sa treba odosobniť od toho, že to, čo ja počujem pri aparáte, počuje niekto to isté o 10 m ďalej a aj o 50 m, na koncerte napr.
Kvalitný nástroj robia kvalitným tie materiály a presnosť pri výrobe. Ako poslucháči to nemáme šancu rozoznať.
K tomu ešte koľko je na svete vyrobených nástrojov, státisíce.
Počuteľnost nástrojov v skladbe aj tak robí hlavne aranžmá, no a equalizácia.
Vidím, teda počujem to u seba, ked nahrávam, nahrám tam kopec gitár a je to furt horšie a horšie. Potom začnem tie gitky mutovať a hneď to začína byť priezračnejšie.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“