Salz guitars

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Matěj Rak

Re: Salz guitars

Příspěvek od Matěj Rak »

Jen drobnost: ve vyjádření Mirka Vlasáka z Epydemie ohledně vašich kytar je chyba, anglicky by mělo být správně primarily, nikoli primarly.
SalzGuitars
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SalzGuitars »

Děkuji za další chybku, víc očí víc vidí. Aneb při psaní a následných nespočetných kontrolách to všechno vypadalo bezchybně :)
accc

Příspěvek od accc »

Našel jsem na facebooku paní Marie Špačková z Třebíče a ta hraje na zajímavou kytaru. Tak kdo si chce poslechnou zvuk v jaksi civilnějším projevu tak má na profilu pár přístupných videí. Ovšem nejsem si jistý, zda je to skutečně Salz nebo třeba Miramen a nebo docela někdo jiný.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

accc píše: 17.04.2024 12:26 Našel jsem na facebooku paní Marie Špačková z Třebíče a ta hraje na zajímavou kytaru. Tak kdo si chce poslechnou zvuk v jaksi civilnějším projevu tak má na profilu pár přístupných videí. Ovšem nejsem si jistý, zda je to skutečně Salz nebo třeba Miramen a nebo docela někdo jiný.
Koukl jsem a bude to Miramen. Výrobce sám(Míra Menoušek) je taky Třebíčák.
accc

Příspěvek od accc »

HoSl píše: 17.04.2024 13:33
accc píše: 17.04.2024 12:26 Našel jsem na facebooku paní Marie Špačková z Třebíče a ta hraje na zajímavou kytaru. Tak kdo si chce poslechnou zvuk v jaksi civilnějším projevu tak má na profilu pár přístupných videí. Ovšem nejsem si jistý, zda je to skutečně Salz nebo třeba Miramen a nebo docela někdo jiný.
Koukl jsem a bude to Miramen. Výrobce sám(Míra Menoušek) je taky Třebíčák.
aha, pak to sem nepatří...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak konečně baryton ADHD v podání mocného kinxe!

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
vasekh

Příspěvek od vasekh »

Moc pěkný, jen mi přijde, že na ty WOW basy by byl asi potřeba signál ze snímače, ne?
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Proč by to mělo generovat wow basy?
Barytonka je normální kytara, akorát trochu podladěná.

Tahle kytara je designově velká paráda, ta by se na výstavě neztratila.
Krásná práce po všech stránkách.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Kinxovu hru raději nekomentuji, mám vždycky chuť nechat hraní a dělat místo toho do včel. Ale - Ku**a, to je zvuk! Jaká je kombinace dřev?
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Megaparádní kytara! :) Tvořitel strašnej frajer!
himself

Příspěvek od himself »

Kytara je nadherna, ale ze by mi pocitac zprostredkoval nejaky paradni zvuk, to bohuzel nemuzu rict. Ani mi to misty uplne neladi. Sorry :(
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

vasekh píše: 29.11.2024 12:47 Moc pěkný, jen mi přijde, že na ty WOW basy by byl asi potřeba signál ze snímače, ne?
No ona to neni a zaroven je pravda.
Velke debaty s cherredou porad dokola, ale me se treba zatim asi nepodarila barytonka sejmout jenom mikrofonem tak aby to melo basy ktere tam citim. Takze ano, standardne snimac primichavam.
Jasne, mikrofon by mel sejmout realitu, ale v tomto pripade....dalsi vzorek snad po vikendu

Jinak je treba zminit, ze Mr.Cherreda graficky doladil SALZ logo, tak aby ho mohla šperkařka vyrobit z mosazi a Mr.Salz vsadit do hmatniku jako posledni vizualni perličku (jinak ten hmatnikovy odskok je volne inspirovan legendarnim Matsudou)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jbiker píše: 29.11.2024 16:57 Kinxovu hru raději nekomentuji, mám vždycky chuť nechat hraní a dělat místo toho do včel. Ale - Ku**a, to je zvuk! Jaká je kombinace dřev?
Kinx jenom tak volne pidlikal ;)
socky uz jsou plne mobilnich jednohubek a bude jeste par dalsich zajimavosti a samozrejme i nejake plnotučné, slusne sejmute ukazky

dřevo jsme pečlivě vybírali a k sobě dolaďovali pomocí moderních metod
top - smrk Lutz (sonically graded by Pacific Rim Tonewoods)
back/sides - flamed Oregon Myrtle (takový trochu tajný tip)
krk - stained african mahogany
zbytek - crelicam ebony
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Michnov píše: 29.11.2024 20:07 Megaparádní kytara! :) Tvořitel strašnej frajer!
Vyřídím a děkuju i za sebe ;)
Byla to skvělá a inspirativní spolupráce (víc než trochu jsem taky přiložil hlavu k dílu :))
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

himself píše: 29.11.2024 20:53 Kytara je nadherna, ale ze by mi pocitac zprostredkoval nejaky paradni zvuk, to bohuzel nemuzu rict. Ani mi to misty uplne neladi. Sorry :(
Ze by chyba na straně počítače? ;)
ale vážně, kinx se tou "boží kytarou" nechal přece jenom trochu unést (což se občas projevilo na ladění i na zvuku)
Není totiž navržená ani stavěná na takovéhle expresivni mlácení, i když jak to komentoval tvůrce: Když přežila, tohle, tak už přežije všechno :)
PS 4kinx: Ty škrkance od trsátka nakonec nejdou tolik vidět ;)

Další ukázky budou trochu klidnejsi, at to ukaze cele spektrum
btw už druhý týden jsem ji neladil, takže buď drží docela slušně, nebo už jsem hluchej :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

hyenik píše: 30.11.2024 1:39
vasekh píše: 29.11.2024 12:47 Moc pěkný, jen mi přijde, že na ty WOW basy by byl asi potřeba signál ze snímače, ne?
No ona to neni a zaroven je pravda.
Velke debaty s cherredou porad dokola, ale me se treba zatim asi nepodarila barytonka sejmout jenom mikrofonem tak aby to melo basy ktere tam citim. Takze ano, standardne snimac primichavam.
Jasne, mikrofon by mel sejmout realitu, ale v tomto pripade....dalsi vzorek snad po vikendu
:)
Jako dost diskutabilní cítím slovo "cítím". :)
Mikrofon snímá to, co je slyšet.
Tím snímačem k mikráku přimícháváš svoji představu o basech - což je v pořádku, když se ti to tak líbí - no a mně se to obvykle tolik nelíbí, protože pak ve spodkách "cítím" jakousi gumovatost, která v mikráku nebývá.
O tomhle cca je debata s šeredou, prostě typická závažná problematika. :)
vasekh

Příspěvek od vasekh »

cherreda píše: 29.11.2024 15:12 :) Proč by to mělo generovat wow basy?
Barytonka je normální kytara, akorát trochu podladěná.
Pokud hraje barytonka sama, tak tam tyhle basy chci slyšet, přece proto si ten nástroj pořizuješ (nebo ne?). Někdy dřív sem hyenik dával nahrávky, kde tyhle basy byly a tak to má být, tak je to správné (dle mého vkusu).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

cherreda píše: 30.11.2024 23:16 Mikrofon snímá to, co je slyšet.
To jsem si myslel taky, holt asi slyším fantomové basy ;)

Další nedělní jednohubka

vasekh

Příspěvek od vasekh »

Jo, tenhle zvuk je možná míň přirozený, ale prostě má sílu. Akorát komprese hodně vytahuje škrkance při změně akordů.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Však když bude v nahrávce normální kytara v E-E samotná, tak se tam taky vymíchá víc spodků, to je v pořádku a samozřejmě chápu, proč to tam chtít a mít.
Akorát v reálném světě při poslechu před hráčem takovýhle bas z barytonky neleze, to by tělo muselo být pomalu zvíci kontrabasu, žejo.
Neberte to jako dehonestaci, mně se to líbí - jen jsem zareagoval na to Vaškovo podivení, kde jsou wow basy.
Kytara se krutopřísně povedla a jsem rád, že nemá 7 strun, protože to bych ji pak hodně záviděl a chtěl taky a to by doma asi neprošlo, takže bych trpěl. :) Takhle jen obdivuju krásnou práci. Víc k tomu nemám co dodat a už držím pec.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“