jedno kombo pro akustiku i elektriku

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
kedarda
Bandzone: https://bandzone.cz/hledani.html?q=radek+%C4%8Dih%

jedno kombo pro akustiku i elektriku

Příspěvek od kedarda »

Ahoj
Mám na vystupování kombo Acus, ale doma si blbnu i s elektrikou. V poslední době si říkám, že bych někdy vzal obě kytary s sebou ven, ale nechce se mi tahat dvě komba. Tady jsem z různých rad pochopil, že elektrika do akus komba není ideál, ok, ale kde je vlastně problém, když jakákoli kytara jde stejně nakonec přes podiový aparát, kde už je jen jeden reprák, ať hraje kdo chce na co chce. Respektive když projedu eshopy, nic jako dvojité kombo pro obojí neexistuje. Je to řešitelné nebo pokud nechci šidit zvuk příliš nehorázně, musím bezpodmínečně tahat dvě komba?
starypard

Re: jedno kombo pro akustiku i elektriku

Příspěvek od starypard »

Ehm, podiové repro je ale dělané na vyzáření celého zvukového spektra (tedy vzdáleně podobno tvému domácímu tří, čtyř, pásmovému hifi - v praxi je to ekvalizované na co největší srozumitelnost, takže hifi to není, to prostor většinou neumožní), zatímco kytarová aparatura je určena na elementární zesílení (a obarvení) zvuku kytary. Vyzkoušej si to doma. Kup si ještě jedna malé kytarové (na elektriku) kombo a zkus zapojit jedno do druhého, tam a zase zpátky, ve všech čtyřech zapojeních (dvě komba a dvě kytary, že?). Zvuk bude pokaždý jiný a skoro vždy nahovno. A teď si představ ještě do toho konec s velkými třípásmovými bednami.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ja bych elektriku prohnal pres nejaky simulator kytaroveho aparatu a repraku. Mam vyzkouseny treba Mooer Micro Preamp. Primo do Accuse jsem hral pres 006 US Classic Deluxe (simulace Fendra, spis na ciste zvuky) a taky pres 008 Cali (MesaBoogie Mk3). Oboji pouzitelne reseni za par korun a v kapesni velikosti, ikdyz lampa je samozrejme zvukove a pocitove lepsi. (Nosim to na koncerty jako zalohu, kdyby mi zdechlo velky kombo)

Zapojovat dve komba do sebe mi prijde jako zbytecne komplikovany experiment s diskutabilnim vysledkem.... A navic neresi problem tahani dvou beden.
Hraju výhradně na šrot.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Souhlas s Abu. Zachovat akustické kombo a elektrickou kytaru je třeba připojit přes simulátor kytarováho aparátu např. ten Mooer Micro Preamp, nebo multiefekt se simulacemi aparátů a reprobeden.
himself

Příspěvek od himself »

Já zcela spokojeně pro tento účel používám Roland Jazz Chorus 22, ale jen pro domácí účely a navíc si libuji v čistém tlustém zvuku. Dokonce mě to nebavilo vozit do zkušebny, tak jsem pořídil druhý stejný (chvíli jsem tam měl Katanu, ale ten zvuk se mi nelíbil).
affordano

Příspěvek od affordano »

Jedu už léta housle a elektrickou kytaru do komb Boss Katana, momentálně 100W, ale 50W verze je lehčí a pravděpodobně také postačí. Hrajem od Etc. po Párply... Katana obsahuje acoustic preamp, funguje dobře na housle i akustickou kytaru, na elektriku jenom zvolím jiný preset s kytarovějším preampem a je to. Čistě akustické kombo s el. kytarou, co jsem kdy slyšel, nikdy oukej nehrálo.
Naposledy upravil(a) affordano dne 3.12.2024 20:32, celkem upraveno 1 x.
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

To já viděl a slyšel dostačující Roland AC60 - akustiku dává standard a strata na bluesové zkreslení taky v pohodě... (samo že metal nedá)
Jinak jsem roky v jedné zkušebně používal starý Laney EA65. Akustiku v pohodě, elektriku taky. Ale těžký je to jako prase, nikam bych se s tim netahal... A na pódia? Stejně pak dojdeš k tomu, že chceš "svůj" zvuk akustiky i elektriky - takže si seženeš super znějící 2 komba..... :lol:
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“