Nejdříve vstupní info: Mám za sebou cca 10 let intenzivního vztahu s kytarou, pak 20 let absolutní pauza (od veškeré hudební produkce). Takže hrát už na to prakticky neumím, nicméně něco o tom vím
Teď jsem si na zkoušku pořídil levného Jacksona JS22 Dinky, který se chlubí high output snímači. A přijde mi, že to má velmi špatný zvuk. Přesněji řečeno, moc pěkně to hraje do té doby, než se to zapojí do komba (Katana ver. 3). Hlavně zkreslený zvuk je takový zahnojený, tóny bzučí i ve středních polohách, zatlumené E je divné. Když uberu drive stojí to také za prd. Čistý zvuk je jakž takž, ale dokázal bych si představit něco průraznějšího. Kombem, nebo jeho obsluhou to myslím není - zkoušel jsem svojí prastarou homemade kytaru, která je ve všech ohledech tragická, ale použitelný zvuk jsem z ní vymámit dokázal, podstatně čitelnější než z toho Jacksona.
A teď co s tím? Zdvojnásobit cenu kytary a zainvestovat do snímačů (samotné dřevo myslím hraje dobře)? Máte zkušenost s přezvučením obdobně levné kytary? Vrátit ji (14 dní ještě neuběhlo) a pořídit něco jiného? Ale Co? Netrvám na vyloženě metalovém zvuku, jen se mi takové kytary líbí (kdysi jsem Jacksona měl). Také se mi do toho nechce moc investovat, protože hrozí, že už to prostě po těch letech nepůjde.
Koukal jsem ještě na Ibanez
https://www.thomann.de/cz/ibanez_grg170 ... itarre.htm
Zde mě láká potenciálně větší zvukové možnosti.
A ještě jedna věc. Ten Jackson má 09 struny a zdají se mi tvrdší než 10 (prastaré D´Addaria) na tom nonamu. Je to možné? (dohmat srovnatelný)