Prsty
Pravidla fóra
Delší prsty jsou výhodou, ale není to všechno. Já osobně mám prsty krátký. Chce je to trochu rozhejbat. Ty 4 prašce by to asi ale chtělo obsáhnout, jinak by to byla docela honička.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Já mam sice krátký a tenký prsty, ale nedělá mi problém někam dál tim malíčkem klepnout, stačí bejt dost rychlej a mít dost šikovnej malíček. 4 pražce ale obsáhnout bez změny polohy je nutnost, bez toho se hraje dost těžko 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Pravá ruka
Vim, že se v tomhle topicu řeší spíš levá ruka, ale mě by zajímala poloha pravý ruky při hraní prstama. V jakej poloze by měla bejt pravá ruka? Slyšel jsem spoustu názorů:
- Palec opřenej o Ečko a prsty spíš kolmějc k těle basy
- Palec opřenej o snímač a - // -
- Zápěstí opřený o tělo basy a palec volně podél strun stejně jako ostatní prsty. (radí Schaufler)
Já osobně hraju s palcem na snímači a viděl jsem tak hrát spoustu basáků, ale nevim, jestli to neni špatně a tudíž si pěstuju zlozvyk. Někdy mě trochu chytávaj křeče. Myslim, že bych se to byl schopnej ještě přeučit.
Dík za radu.
- Zápěstí opřený o tělo basy a palec volně podél strun stejně jako ostatní prsty. (radí Schaufler)
Já osobně hraju s palcem na snímači a viděl jsem tak hrát spoustu basáků, ale nevim, jestli to neni špatně a tudíž si pěstuju zlozvyk. Někdy mě trochu chytávaj křeče. Myslim, že bych se to byl schopnej ještě přeučit.
Dík za radu.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pravá ruka
Já mívám palec lehce opřený o kytaru, ne o snímač ale přímo o tělo. Jinak si myslím že žádným z těhlech způsobů se nedá nic zkazit, o strunu opírá palec třeba Wooten a o snímač Magnus Rosén a to jsou podle mě oba dost velké hvězdy. Magnus je bohužel celkem neznámý:)Pepe píše:Vim, že se v tomhle topicu řeší spíš levá ruka, ale mě by zajímala poloha pravý ruky při hraní prstama. V jakej poloze by měla bejt pravá ruka? Slyšel jsem spoustu názorů:
Dík za radu.
Jo ho mívám an snímači, pokdu hraju třeba G tak možná na tom Ečku...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
ja vetsinou take na snimaci (u kobylky), obcas o konec krku a sem tam o hacko 
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Audix OM2s
Tak to máte jak já, takže v tom nebude asi problém. Já jen že mě teď občas při hraní ve stoje chytá křečička do ruky neni to sice nic hroznýho, ale obtěžuje to. Asi to bude chtít víc ruku před hraním procvičit a při hraní celkově ručku uvolnit ...
Jinak když hraju Gčko, tak taky celou ruku posouvám dolu, přeci je to pohodlnější, než když tam ruku kroutíš.
Jinak když hraju Gčko, tak taky celou ruku posouvám dolu, přeci je to pohodlnější, než když tam ruku kroutíš.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
To já s křečema do pravačky nikdy problém neměl. Nebo občas, ale to jsem hrál skutečně zběsilé šestnáctiny:)Pepe píše:Tak to máte jak já, takže v tom nebude asi problém. Já jen že mě teď občas při hraní ve stoje chytá křečička do ruky neni to sice nic hroznýho, ale obtěžuje to. Asi to bude chtít víc ruku před hraním procvičit a při hraní celkově ručku uvolnit ...
No fuj...cenda píše:já mam palec vždycky na struně pod kterou hraju...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
to musi bejt pekne polétáníčkocenda píše:já mam palec vždycky na struně pod kterou hraju...
edit: teda pokud nehrajes vse na jedne strune
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Audix OM2s
Správná poznámkadu-lo píše:to musi bejt pekne polétáníčkocenda píše:já mam palec vždycky na struně pod kterou hraju...
edit: teda pokud nehrajes vse na jedne strune
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Fakt? To jsem ani nevěděl...připadá mi to hrozný..Nesst píše:To není fuj. To je docela dost používaná technika, kterou hraje hodně jazzových basákůKIWI píše:No fuj...cenda píše:já mam palec vždycky na struně pod kterou hraju...
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele: