Včera jsem si půjčil na vyzkoušení Kempera a zapojil jsem si ho do digitálního mixu. Jsem zvyklý hrát na čistě analogovou cestu (krabičky+kombo), takže jsem měl pocit, že cítím tu latenci způsobenou dvěma digitálníma zařízeníma za sebou.
Může to být klam, jistě.
Nicméně je jisté, že od určitého bodu už musí být cítit, že se ty latence digitálních mršek začnou sčítat. Příklad: Kemper + multiefekt + digi mix + bezdrát - to už přece musí být cítit... nebo ne?
Kumulovaná latence
Pravidla fóra
Re: Kumulovaná latence
Když je toho víc a sečte se to, tak určitě. Nicméně je nutný myslet, že určitou drobnou latenci zvuk ziská už jen po cestě od repráku k uchu. Asi tak 3 ms na jednom metru. Když jsi tři metry od repro ( to nic není), jseš na 10 ms a do toho se vejde bezdrat, multiFX i digiMix (ten z nich má latenci nejspíš nejmenší - záleží na scénáři, ale třeba u Behringer Wing je latence od local in do local out 1,3 ms).
Bezdráty typu Mipro Act nebo Sennheiser G3/4 navíc latenci nemají, nejsou Digi.
Bezdráty typu Mipro Act nebo Sennheiser G3/4 navíc latenci nemají, nejsou Digi.
vasekh: Jestli jde opravdu o latenci. Jestli to není spíš tím neanalogovým zvukem reprodukovaným PAčkem nebo FRFR, který ti najednou zní "neautenticky".
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Může se to tam projevit, protože to je všechno jen pocit.
Myslím, že je to hodně o zvyku, protože spousta nástrojů má určité zpoždění v odezvě a muzikant s tím přirozeně počítá.
Myslím, že je to hodně o zvyku, protože spousta nástrojů má určité zpoždění v odezvě a muzikant s tím přirozeně počítá.
Na latenci narážím ve své poslední hudební (zatím) kapitole, totiž, u kytarových synťáků. Myslím si, cítím ve hře, že se dá zvyknout v podstatě na vše. Vždyť je to to samé, jako když hraješ s nějakými lidmi, s rozdílným temperamentem, a někdo hraje "in the pocket" a "to the top". A, samozřejmě, tyto věci se i dělají úmyslně, záměrně. Tedy, pokud máš nějakou znatelnou latenci v aparátu, hraj "to the top".