Drasticky slevy na Fokuskytary.cz
Pravidla fóra
Pro "petrpetr"
petrpeter píše:Ja nevim, ja bych ty novy kytary, byt jsou buhvi jak chvaleny uzivateli (kteri mimo tohle hrali treba jen na nejakyho strata za dva litry), nebral... Vzdyt to umele dosuseny drevo proste "nehraje", ani nemuze hrat, to samo o sobe uz je zaklad... musi byt prirozene vyschly, ne v rychlosusickach v cine... A pokud si muze dovolit firma jit takhle s cenou dolu, a neprodelava na tom, tzn. ze ma dost solidni rabat, tak ty kytary dovazi za hodne maly peniz, takze to rozhodne zadna extra kvalita nebude. Taky mi takhle nabizel pred dvemy lety s velkou slevou Straty, SG, LP... z nekolika kytar (asi 6-7) byla trochu dobra jen jedna jedina, jinak hruza... dve naprosto stejny SG, kazdy hralo jinak, LP to samy... SWD - zkrouceny krky a tela...
Jenom krasne nalakovany a vyblejskany kus narychlo vysusenyho dreva... a vsichni se z toho muzou po*****.
Radsi bych hledal v bazaru neco co bude mit jeste dobry drevo. Dreva totiz ubyva (embarga na tezbu, apod., a vyrobci si to lepsi drevo schovavaji na drazsi modely) a tak je jasny ze nova kytara bude velmi pravdepodobne z mnohem horsiho dreva nez ta 5-7 let stara, treba omlacena, ktera ale bude hrat!
Neda mi to abych nereagoval na to co jsi napsal ! Pises tu, ze Fokusky chvali lidi, kteri si predtim zahrali na nejakyho strata za dva litry... No nevim jak kdo, napr. ja nejsem zrovna tento pripad. Za vic nez 15 let hrani mi rukama par kytar proslo, a rozhodne neslo zrovna o kousky za dva litry. Nejake zkusenosti uz asi taky mam... Taky jsem si o Fokuskach nic moc dobreho nemyslel - jen kvuli tomu, ze je to tak levne. Pak mi to nedalo, a kdyz meli na podzim super slevy Les Paulu, tak jsem se tam zajel podivat. Musim rict, ze jsem byl prijemne prekvapen, zkusil jsem tam tech kytar vic, na spatnej kus jsem tam nenarazil - tedy zadne zkroucene krky, atd... Samozrejme, rozdily mezi kytarama byly, nerikam ze ne. Ale daji se vybrat i vyjimecne kousky, proste ta moje kytara skutecne "hraje" celym svym telem, pri hrani skvele masiruje bricho
Pravda, snimace moc zazracne nejsou, chystam se poridit jine, nicmene hrat se s nimi da. Cekal jsem ze budou horsi....
Taky mi to nedá a musím něco k tomu dodat. Nemůžu tak úplně souhlasit s petrpetrem.... Ve skladu Fokusu jsem byl už víckrát a vždycky jsem našel kytaru co předčila kvalitou cenu. Stejně tak jsem ale našel i hodně slabé kousky....
Nechci tvrdit, že jsem nějakej expert. Jsem si naprosto jistej, že by mě petrpeter strčil do kapsy levou zadní. Ale už to bude 9 let co hraju na nějakou kytaru... Souhlasím s tím, že dřevo ze sušičky nikdy nebude tak super jako to dvacet let krásně pomalu sušený.... Jenže když vyberu dobrej kus od Fokusu a osadím ho snímačema za pár tisíc (SD, Fender, EMG,atd) tak rozdíl při reprodukci na podiu pozná tak možná jeden ze sta. A abych pravdu řekl, tak si nedělám iluze, že by výroba Epi v asii byla na nějaký moc jiný úrovni než ten Fokus a Bach apod. Možná u epi bude přísnější výstupní kontrola, ale nedivil bych se, že se to všechno dělá v jedný fabrice....
Když jsem tam jednou byl tak tam ve stojanu stál stratocaster. Pěkně zakrytej hadříkem. Tak jsem se zeptal jestli si ho nemůžu zkusit. A tak že prej jo... Na první dotek mi nebylo něco jasný... Byla těžká a opravdu perfektně udělaná. A když říkám perfektně tak jako fakt hoodně dobře. Byl to nějakej extra kus, nebylo to rozhodně to co se normálně prodává. Když jsem se zeptal kolik stojí tak mi to nechtěl říct. Bylo to něco protekčního. Myslím, že tenkrát už to nějak táhli s Pavlíčkem tak kdoví jestli to nebylo pro něho....
Je to to stejný jako třeba lyže. Takový Fisherky, Heady, Madhus, atd....Myslíte si, že se vyrábí někde kdoví kde v cizině. Jenže pravda je taková, že se jich dost vyrábí nebo vyrábělo ve Sportenu v Novým Městě na Moravě.... Prostě jedna fabrika co dělá pro spoustu renomovanejch značek.
Nechci tvrdit, že jsem nějakej expert. Jsem si naprosto jistej, že by mě petrpeter strčil do kapsy levou zadní. Ale už to bude 9 let co hraju na nějakou kytaru... Souhlasím s tím, že dřevo ze sušičky nikdy nebude tak super jako to dvacet let krásně pomalu sušený.... Jenže když vyberu dobrej kus od Fokusu a osadím ho snímačema za pár tisíc (SD, Fender, EMG,atd) tak rozdíl při reprodukci na podiu pozná tak možná jeden ze sta. A abych pravdu řekl, tak si nedělám iluze, že by výroba Epi v asii byla na nějaký moc jiný úrovni než ten Fokus a Bach apod. Možná u epi bude přísnější výstupní kontrola, ale nedivil bych se, že se to všechno dělá v jedný fabrice....
Když jsem tam jednou byl tak tam ve stojanu stál stratocaster. Pěkně zakrytej hadříkem. Tak jsem se zeptal jestli si ho nemůžu zkusit. A tak že prej jo... Na první dotek mi nebylo něco jasný... Byla těžká a opravdu perfektně udělaná. A když říkám perfektně tak jako fakt hoodně dobře. Byl to nějakej extra kus, nebylo to rozhodně to co se normálně prodává. Když jsem se zeptal kolik stojí tak mi to nechtěl říct. Bylo to něco protekčního. Myslím, že tenkrát už to nějak táhli s Pavlíčkem tak kdoví jestli to nebylo pro něho....
Je to to stejný jako třeba lyže. Takový Fisherky, Heady, Madhus, atd....Myslíte si, že se vyrábí někde kdoví kde v cizině. Jenže pravda je taková, že se jich dost vyrábí nebo vyrábělo ve Sportenu v Novým Městě na Moravě.... Prostě jedna fabrika co dělá pro spoustu renomovanejch značek.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
aivn- máš recht , i Valenta je vidět se Sportenama
možná to je něco jako Pavlíček a jeho protekční strat (ani bych se nedivil)
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
On na těch Sportenech skákal běžně.Greeg píše:aivn- máš recht , i Valenta je vidět se Sportenamamožná to je něco jako Pavlíček a jeho protekční strat (ani bych se nedivil)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
No tak já fakt nevím...
Petr mluvil o zkroucenejch krkách,toje teda fakt opruz...
Na stranu druhou Aivn je chválí už poněkolikátý a má to vlastně nejblíž...
Míval jsem léta LP,teď bych chtěl PRS ale na origo nebude,to rozhodně ne-navíc bych asi začal šilhat,kejtru za ty prachy aby člověk pořád 1dním okem hlídal...tak nevim...
Fakt je to odsuď flák cesty,možná to dopadne tak že-až to bude aktuální- zneužiju Aivna ať mi nějaký to FRSo vybere a pošle dobírkou
.
Koukám že se taky celkem vyzná...
Petr mluvil o zkroucenejch krkách,toje teda fakt opruz...
Na stranu druhou Aivn je chválí už poněkolikátý a má to vlastně nejblíž...
Míval jsem léta LP,teď bych chtěl PRS ale na origo nebude,to rozhodně ne-navíc bych asi začal šilhat,kejtru za ty prachy aby člověk pořád 1dním okem hlídal...tak nevim...
Fakt je to odsuď flák cesty,možná to dopadne tak že-až to bude aktuální- zneužiju Aivna ať mi nějaký to FRSo vybere a pošle dobírkou
Koukám že se taky celkem vyzná...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
No ja rozhodne nechci nikoho presvedcovat at to nekupuje... v podstate, to jak kluci reagovali na muj posledni prispevek jen potvrzuje co jsem tam napsal... sami pisou, ze na kytaru uz hraji delsi dobu a par kytar jim v ruce proslo a ze u Fokusek ten jeden dobrej kousek nasli, nez probrali ty spatny a podprumerny... Pomerne dobry kus jsem nasel i u Staggu (PRS)...
(oni ty spatny radsi nevystavi
)
Moje zkusenost s Fokus kytarama je jedina, byl jsem v tom obchode cely odpoledne, a nekoupil jsem radsi nic, kdyz jsem videl tu ruznorodost kvality produkce... meli by se na to asi vic soustredit a vic ty kytary protridit
Moje zkusenost s Fokus kytarama je jedina, byl jsem v tom obchode cely odpoledne, a nekoupil jsem radsi nic, kdyz jsem videl tu ruznorodost kvality produkce... meli by se na to asi vic soustredit a vic ty kytary protridit
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
Jo,ty Staggy jsem taky zkouknul,je tam problémeček s umístěním volume poťáku-moc blízko u kobyly...Hraju na to pravou jako čuně a nechtě a nevědomky o něj při hře zakopávám...Doma se ještě udržím na uzdě,ale na podiu jsem prostě prasomil a mám s tím potíže.To je asi hlavní důvod proč jsem nikdy neměl Strata.U toho Fokuse je přeci jenom o kapánek dál než u toho Staggu,navíc Kent Armstrong asi nebude vyžadovat okažitě upgrade jako sériovky na tom Staggu...
Ještě jsem vyhrabal u sousedů u Thomana nějakou okopčeninu od Harley Benton,tam je cena hodně libová-na druhou stranu si nedělám iluze,jenže mě napadlo že to natvrdo risknu-za těch pár drobnejch to do světa může vždycky...
Na každej pád má mladej přesně za měsíc 17tiny,takže mě čeká sada RMek na jeho strata+se mi tu sešlo složenek že s nima můžu tapetovat...
Takže to vypadá,že si radunu udělám až na 40tiny v červnu...
Ale ta Fokuska je prostě na pohled sympatická až běda
Ještě jsem vyhrabal u sousedů u Thomana nějakou okopčeninu od Harley Benton,tam je cena hodně libová-na druhou stranu si nedělám iluze,jenže mě napadlo že to natvrdo risknu-za těch pár drobnejch to do světa může vždycky...
Na každej pád má mladej přesně za měsíc 17tiny,takže mě čeká sada RMek na jeho strata+se mi tu sešlo složenek že s nima můžu tapetovat...
Takže to vypadá,že si radunu udělám až na 40tiny v červnu...
Ale ta Fokuska je prostě na pohled sympatická až běda
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
No já jsem koupil loni na podzim od Fokusu toho červenýho Les Paula LP2 a zatím si fakt nemůžu stěžovat.Hraje to podle mýho i s těma původníma snímačema fakt dobře.
Navíc jsem to risknul a koupil to přes internet,protože je to pro mě ze Středních Čech do Třebíče přece jenom daleko.Ale zase jsem si říkal,že se nemůže zase tolik stát.Kdyby ta kytara byla špatná tak se dá do 14 dnů v pohodě vrátit bez udání důvodu a jinak je na ní 2 roky záruka.
Nejsem žádnej kytarovej mág,ale přece jenom už mě rukama pár kytar za ty roky prošlo.
V šestnácti,když jsme na učňáku s klukama začínaly s první kapelou tak jsem měl starou Jolanu Alfa,potom jsem hrál na černou Jolanu Diamant,kterou mě později pan Janecký jako protislužbu (vyráběl jsem pro něj tenkrát ocelový jádra do snímačů jeho vlastní výroby) celou předělal - nový mechaniky,jiný snímače a tak.
Potom jsem měl chvíli nějakou hokejku s Floyd Rosem,ale to mě nějak nesedělo a teď posledních 12 let jsem hrál na korejskýho Ibaneza s jednozvratným tremolem.
Pořád jsem ale vzpomínal na tu Diamantku (do dnes mě mrzí že jsem jí tenkrát prodal) a protože se mě ze všeho nejvíc líbí právě Les Paul,začal jsem loni uvažovat o nějaký levnější kopii,protože Gibson je pro mě jaksi mimo.
Samozřejmě jsem se zaměřil v první řadě na Epiphone,ale protože se mě líbí výhradně typ Les Paul Standard bylo pro mě těch asi 14 000 pořád moc.Přece jenom mám dvě malý děti,splácím nějaký půjčky a muziku mám hlavně jako svůj koníček,no to asi každej zná,peněz není nikdy nazbyt......
Jak už jsem jednou psal,nějaký výhrady by byly,kytara nebyla seřízená (krk,oktávy) i celkový zpracování krku není úplně nejčistší,ale není to zase žádná tragedie.Pravděpodobně ani materiál hardwaru nebude žádná extra kvalita,ale jinak kytara dobře ladí ani se nerozlaďuje,má dobrej sustain i zvuk.Co víc si za těch 5 600 Kč přát.
A hlavně jde o to co člověk dokáže zahrát a ne o to jestli má kytaru za desetitisíce korun.
Jo a ještě jedna věc.I kvalita těch Epiphone kytar není rozhodně zaručená,spíš mě připadá,že nějak upadá.Zrovna před týdnem jsem byl v Kytarách.cz v Děkanský ulici v Praze a zkoušel si tam jenom tak pro srovnání pár Les Paulů a fakt nevím.Dílenský zpracování nebylo nic extra ani na tom černým Customu co tam mají a navíc mě ty kytary přišli i o něco lehčí než je ten Fokus.Zvukově jsem podle zběžnýho poslechu nepoznal žádnej rozdíl.A to ten Custom stojí 17 000 Kč.
No je to jenom můj soukromej názor.
Trošku jsem se rozepsal
Navíc jsem to risknul a koupil to přes internet,protože je to pro mě ze Středních Čech do Třebíče přece jenom daleko.Ale zase jsem si říkal,že se nemůže zase tolik stát.Kdyby ta kytara byla špatná tak se dá do 14 dnů v pohodě vrátit bez udání důvodu a jinak je na ní 2 roky záruka.
Nejsem žádnej kytarovej mág,ale přece jenom už mě rukama pár kytar za ty roky prošlo.
V šestnácti,když jsme na učňáku s klukama začínaly s první kapelou tak jsem měl starou Jolanu Alfa,potom jsem hrál na černou Jolanu Diamant,kterou mě později pan Janecký jako protislužbu (vyráběl jsem pro něj tenkrát ocelový jádra do snímačů jeho vlastní výroby) celou předělal - nový mechaniky,jiný snímače a tak.
Potom jsem měl chvíli nějakou hokejku s Floyd Rosem,ale to mě nějak nesedělo a teď posledních 12 let jsem hrál na korejskýho Ibaneza s jednozvratným tremolem.
Pořád jsem ale vzpomínal na tu Diamantku (do dnes mě mrzí že jsem jí tenkrát prodal) a protože se mě ze všeho nejvíc líbí právě Les Paul,začal jsem loni uvažovat o nějaký levnější kopii,protože Gibson je pro mě jaksi mimo.
Samozřejmě jsem se zaměřil v první řadě na Epiphone,ale protože se mě líbí výhradně typ Les Paul Standard bylo pro mě těch asi 14 000 pořád moc.Přece jenom mám dvě malý děti,splácím nějaký půjčky a muziku mám hlavně jako svůj koníček,no to asi každej zná,peněz není nikdy nazbyt......
Jak už jsem jednou psal,nějaký výhrady by byly,kytara nebyla seřízená (krk,oktávy) i celkový zpracování krku není úplně nejčistší,ale není to zase žádná tragedie.Pravděpodobně ani materiál hardwaru nebude žádná extra kvalita,ale jinak kytara dobře ladí ani se nerozlaďuje,má dobrej sustain i zvuk.Co víc si za těch 5 600 Kč přát.
A hlavně jde o to co člověk dokáže zahrát a ne o to jestli má kytaru za desetitisíce korun.
Jo a ještě jedna věc.I kvalita těch Epiphone kytar není rozhodně zaručená,spíš mě připadá,že nějak upadá.Zrovna před týdnem jsem byl v Kytarách.cz v Děkanský ulici v Praze a zkoušel si tam jenom tak pro srovnání pár Les Paulů a fakt nevím.Dílenský zpracování nebylo nic extra ani na tom černým Customu co tam mají a navíc mě ty kytary přišli i o něco lehčí než je ten Fokus.Zvukově jsem podle zběžnýho poslechu nepoznal žádnej rozdíl.A to ten Custom stojí 17 000 Kč.
No je to jenom můj soukromej názor.
Trošku jsem se rozepsal
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
-
facha.music
Rekl bych, ze je to standardni obchodnicky tah, kdy prodejce proste potrebuje vyprazdnit sklad zrejme pro novou varku nastroju. Vědu bych v tom nehledal, Fokusky naprosto cenove odpovidaji te cenove relaci, pro kterou jsou urceny, a ja si osobne myslim, ze jsou relativne levnejsi nez konkurence. Osobni zkusenost jednu mam - mel jsem cca 4 roky Van Halen model, a i pres to, ze jsem si vlastni zbrklosti vybral ve finale horsi kousek, jemuz ani R.M.pickup nepomohl, tak mi po celou tu dobu vyhovovala. Ale je to 7 let nazpatky a od ty doby obe znacky dost zmenily k lepsimu. U Fokusek ocenuju i design, kterej je ciste dle myho subjektivnimu vkusu fakt povedenej. U nas ve zkusebne maj Fokusky z 5 kapel 4 kytaristi a vladne tam vseobecna spokojenost. Dovolim si tvrdit, ze pro zacatecnika je to moznost jak prijit k slusnymu prvnimu nastroji. Jenom mu musi nekdo zkuseny poradit s vyberem.
Tohle není ani tak o slevách, ale jenom mě docela zaujaly ty kytaray co mají ted na webu. Škoda, že tam nemají ještě ceny.... 
http://www.fokuskytary.cz/111-novinky.html?#clanek=293
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to na kytary Acepro podle loga.aivn86 píše:Tohle není ani tak o slevách, ale jenom mě docela zaujaly ty kytaray co mají ted na webu. Škoda, že tam nemají ještě ceny....
http://www.aceguitars.co.kr/
Další korejská značka. Ale zas možná lepší korejská než čínská.
\\Edit: Tak nic no, dělaj to v Číně.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Teď prohlížím ty jejich stránky a mají teda solidní výběr modelů. Akorát s v tom blbě orientuje, ty názvy modelů nic nenapovídají.
Myslím si, že to za moc levno ale prodávat nebudou. To by fokus přišel na buben. Podle mě to bude kvalitativně tak srovnatelný, možná o něco lepší než fokusky.
Myslím si, že to za moc levno ale prodávat nebudou. To by fokus přišel na buben. Podle mě to bude kvalitativně tak srovnatelný, možná o něco lepší než fokusky.
Znacka neznacka, dneska je to u kytar do cca 7tis. uplne jedno.... Muze tam byt treba napsany "Trabant" a muze to hrat mnohem lip nez kdejaka vychvalovana Fokuska (ad chvaleni Fokusek - je jasny, ze jeji stastny majitel, co si na ni treba i dlouho setril, ji nebude hanit...)
Vzdycka zalezi na drevu (stari, zpusob suseni), na peclivem zpracovani toho dreva... atd.
Vzdycka zalezi na drevu (stari, zpusob suseni), na peclivem zpracovani toho dreva... atd.
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Vypadaj pěkně, další vykradený Corty, Ibaneze, Jacksony atd... Lae vypadaj solidnějš než Fokusky, takže bych to vyděl cenově trochu vejš, třeba na úrovni těch Cortů, možná malinko víc, protože v řetězi je ještě o meziprodejce víc než u Cortek...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No tak jsem trošku googlil a ten extra Les Paul je tady za cca 500€.
http://www.dino-music.com/index.php?opt ... 5&Itemid=1
http://www.dino-music.com/index.php?opt ... 5&Itemid=1
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele: