Kombo na doma i do zkušebny

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Ladap

Re: Kombo na doma i do zkušebny

Příspěvek od Ladap »

A co sluchátka? Nikdo nehrajete doma do sluchátek? Pro mě to řeší vše bez nějakých nevýhod. Na strymonu zapnu delue reverb a mám stejný zvuk jako v sobotu s kapelou.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Jo, když nejsem na baráku sám (což je standardně celou zimu) nebo různě na cestách. Kytaru na těch cestách přes Vox amplug, důležitější je to ovšem u basy. Kytara se dá občas cvičit i "na sucho", u basy to ovšem moc nejde, protože když tam něco nechtěně proznívá, tak na těch nízkých frekvencích to není vůbec slyšet. Pak se do něčeho zapojíš a zjistíš, že to zní úplně debilně, protože tam proznívají blbě zatlumené prázdné struny. Takže kytaru (třeba v kuchyni ) přes Vox amplug a malé compové bedničky, když vím že to bude na pár minut tak třeba nasucho, jinak Vox amplug a sluchátka (v pokoji regulérně přes ten Trace Acoustic).
Basu vždycky přes něco. V kuchyni teď v poslední době Valeton Dapper Bass Mini a buď sluchátka, nebo kompové bedničky (ten Valeton má, podobně jako Trace Elliot Transit B - což se divím, vzhledem k ceně - dobrý dynamický procesing a subsonic filtr, takže v pokojové hlasitosti to jde, aniž by ty repráčky chodily nadoraz) nebo na sluchátka, v pokoji opět přes Trace Acoustic.
Sluchátka jsem si oblíbil ty nejlevnější, v podstatě "oldschool" mostovky (buďto Koss, nebo Panasonic), které vypadají jako od walkmana z devadesátých let. Jsou lehoučké, prodyšné a hrají použitelně. Na cvičení, tedy, na poslech muziky už nejsou úplně top.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Ladap píše: 20.10.2025 5:43 A co sluchátka? Nikdo nehrajete doma do sluchátek? Pro mě to řeší vše bez nějakých nevýhod. Na strymonu zapnu delue reverb a mám stejný zvuk jako v sobotu s kapelou.
Viz Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“