Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
TaPetra

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od TaPetra »

Líbí se mi to, je to tak hezky špinavé. Možná bych tam zkusila ještě jeden riff (ve stylu RATM, Audioslave), protože se to tam moc nemění. Ta bicí jsou top.. Je to napínavé, špinavé, je to fajn.
torst

Příspěvek od torst »

Dík moc! Bicí jsou u nás nejlepší, na to jsme teď přišli taky (budou ještě lepší). Na té špinavosti to vlastně stavíme. Ona je to " z nouze cnost", ale to je prostě vlastnost toho živého nahrávání. A je to skutečně životaschopný protipól vicizelovaným studiovým snímkům.
Jiné riffy už nebudou, jsou to hotové skladby, ale zpěv to ještě rozšíří, počkej si!
"Já bych byla radši, kdybys nebyl v žádný skupině." (Liduška Zemanová)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Bez AI už se nedá žít... takže už jsme si v kapele zautomatizovali proces nahrávání reelsek. Nabere se to na jeden mikrofonek (který je daleko), pak to necháme AI rozebrat na stopy, udělá se ekvalizace a komprese dle potřeby. A samozřejmě poměry. Přes slyšitelnou umělost to ve výsledku je znatelně plnější a srozumitelnější.
torst

Příspěvek od torst »

Paráda, chválím nápad a AI ! Nebylo by od věci vystavit i původní nahrávku, aby bylo srovnání.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Díky, porovnání jsem dával dříve do "co vás zaujalo", najdeš to tam.
Další využití jsme našli při nahrávání zkoušek. Dřív jsem měl všechno ověšené mikrofony, abych byl schopen udělat poslouchatelnou nahrávku ze zkoušky. Teď to nahrajeme na mobil a po rozebrání na stopy pomocí AI se udělá základní úprava (typicky se odhučí basa a přidají vokály). Z toho už se dá slušně posoudit, jak ta muzika funguje.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

vasekh píše: 16.10.2025 7:05 Bez AI už se nedá žít... takže už jsme si v kapele zautomatizovali proces nahrávání reelsek. Nabere se to na jeden mikrofonek (který je daleko), pak to necháme AI rozebrat na stopy, udělá se ekvalizace a komprese dle potřeby. A samozřejmě poměry. Přes slyšitelnou umělost to ve výsledku je znatelně plnější a srozumitelnější.
Takže nějak na tenhle způsob? Teď mi přišlo upozornění na novou Cubase 15. A co myslíš? Měl ho tam :mrgreen:
https://youtu.be/8gt4tl4Wyn8?t=55
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Nojo, to se dalo čekat - zvlášť když Steinberg tuto funci už nějakou dobu má v softwaru SpectraLayers.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Tak ještě jeden bigbítek z obýváku
torst

Příspěvek od torst »

hrubý nástřel nového songu pro vyjádření ostatních z kapely.
https://voca.ro/1kMhUYEnwkmP
kytary a basa linkou plus plugina EZmix2.
Varování pro slabší povahy: Ve slovech "pochopil" a "posloužil" je přízvuk na poslední slabice.
torst

Příspěvek od torst »

https://voca.ro/1aKhdG6Mf473
další nástřel nového songu. Technické provedení totožné s předcházejícím.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak aby byla nějaká legrace, tak trocha toho bigbítu od/ze z Plzně :-D

P.

home recording: Cubase Pro 13+14, WaveLab Pro 12
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Legrační to je, ale srdíčko tam rozhodně je taky.
torst

Příspěvek od torst »

Je toc pěkný, bez ironie. Radost, že se ještě hrajou tyhle klasický tancovačky. Rocková hokejka, obligátní sólo, prostinký text. Pěkný.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Kluci si jsou vědomi chyb, něco jsme ještě poštelovali (před distribucí audia), ke klipu jsem jim pak řekl, že tam bych to audio už nevyměňoval, neb je to teď prostě víc o té autenticitě.

Poznámky při mixu si zapsali a protože mě chtějí příště na komplet práci, tak aspoň vědí, co musej dotáhnout a za co je budu peskovat :-D takže doufám, že laťku výrazně posuneme dohromady víc.

Jinak za sebe můžu napsat, že to byla jedna z nejpříjemnějších vzájemných komunikací co jsem snad kdy zažil, bylo to dost fajn - připomínky, jejich řešení nebo naznačení možných cest...prostě dobrý to bylo!

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 19.12.2025 13:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava překlepu.

TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

čau všem, zkouším si nový plugin od Neuralu- Tom Morello. Co vy na to, je tam něco špatně? Torste, i tu basu jsem poštelovala..
https://voca.ro/17wmJUkpjsUV
torst

Příspěvek od torst »

Je to dobrý, jako kytaristka jsi jednička, parádní instrumentace! Ohledně basy: Sám jsem utek od toho striktního požadavku na čitelnou basu i na plast. repráčcích, prostě od toho pinkavého středového zvuku. Míchám náš demáč a tam tu basu už taky ladim ´moderněji´.
Ale přesto mi přijde, že u tebe je ta basa opravdu extrémně sametová, hluboká. Že by to nějaké ty středy trochu chtělo, i když je tak výrazně, jako v nějaké mé ukázce.
Zvuk kytary: Jestli je to nějakej úchvatnej plugin s prověřeným zvukem, tak prosim. Ale mě se teda moc nelíbí, obyčejnej lead sound, dost mi připomíná POD, promiň.
Ubral bych kopák.
TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

Díky, jinak s tím pluginem. Nevím jestli je úchvatný, ale myslím si že ten zvuk kytar RATM, nebo Audioslave (Tom Morello kytara) tam +- je. Jasně že to nedám tak jak v originálních nahrávkách kapel Morella, ale mám pocit, že to tam je. Chtěla jsem zkusit něco jinýho než metal a jsem s tím pluginem spokojená. Je to fajn na takový ten "starší", syrový zvuk, rock. Na domácí kutění je to fajn.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hlavně si do těhle věcí nenech obecně moc mluvit 😀😀😀 protože předpokládám, že si nastavuješ zvuk kytary (třeba), aby se líbil tobě a ne torstovi nebo mně nebo jinejm týpkům😉ale to asi víš.

Hezký svátky!

P.

TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

pavlii, to si uvědomuji. Ale třeba to občas pomůže trochu doladit ten zvuk. Třeba ubrat středy, výšky, basy, zkusit, porovnat, protože tomu to někde hučí, někomu nějak divně vyskakuje kopák- mrkni na to.. Prostě v maličkostech to může pomoct, obecně ale asi moc ne, protože každý poslouchá něco jinýho. A další věc je vlastně úroveň "znalostí". Neudělám mix jako ty, protože nemám tolik znalostí, zkušeností a jsem tam kde jsem, nic lepšího momentálně nevykouzlím.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

TaPetra: hele, skvělý! Už jsem si říkal, že na Toma Morella mi tam "něco" chybí (konkrétně bych řekl, že něco spíš na vyšších středech, dá se to najít parametrickým ekvalizérem) a pak mi došlo, že "to" tam možná je a na lepších sluchátkách bych to i slyšel, jenže do outdoor telefonu bohužel vrazím jenom jacka s hodně tenkým tělem (případně ostrouhaného) a tak jsem momentálně omezen na jedny, které sice nejsou úplně strašné ale do studiovek mají daleko. :)
Pokud jde o basu, tak jakožto basák jsem zjistil, že nahrávkou začne dobře prolézat až tehdy, kdy se mi už přestává líbit :) takže je to "věčný boj". Možná bych tam zkusil zvýraznit něco mezi 1-2 kHz. V poslední době se mi na base osvědčil takový fígl: zapnout tam slaboučký chorus. Když mám pocit, že ho slyším "chorusovat", tak mu ještě o kus "přiškrtím" Dephth, aby ten efekt už vlastně nebyl slyšet - ale v tom mixu to pomůže prorazit.
K muzice jako takové: začátek mě skoro odradil (takové jakože "metalové klišé" čistě subjektivní (!) no offence, prosím) ale po 23s najednou LUP - a začalo se mi to líbit!
Naposledy upravil(a) Pawlik dne 25.12.2025 17:16, celkem upraveno 1 x.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“