NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
innerself

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od innerself »

No to co popisuješ je divadelní hudba no :D Nejlepší je proto taková autentická. Třeba jak vznikal Thrash, tak se mi líbilo přirovnání, když lidi poprvé slyšeli Metallicu (ačkoli nejsem jejich fanoušek a je to na mě pořád hodný). "Na pódium přišli kluci z ulice a najednou začali hrát hrozně rychle". Přesně tak to mám rád. Žádný divadla, prostě přijdou lidi odehrát hudbu a nic víc. Žádný převleky, masky, ani ohňostroje.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
José

Příspěvek od José »

Koukám, že skutečně nejlepší ouverdrajv (byť společenský) je kleš jedinců majících pocit, že jimi preferovaný žánr je ten správný/pravdivý/nadřazený. :D
No asi se jdu cítit na výši a domixovat do skvělého aranžmá Vltavy pro varhany od Jonathana Scotta nějaký samply vytahaný od Gusgus, NIN a Atheny Chlebový..
Hills Next HNB5n - BSS AR133 - JHS p’n’p - Echolette M120 - Soundelirium NY 121 (B&C 12HPl64)
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo jsme dost mimo téma, ale i k tomu vysokýmu zkreslení je třeba overdrive. Ne kvůli přidání zkreslení, ale kvůli vestavěnýmu ekvalizéru, co ty krabičky maj :D Ještě k tématu mimo mísu. Nedávno mi kolegyně z práce říkala, že viděla nějakou tvrdou hudbu (podle popisu bych odhadnul black), kdy si "stěžovala", že jim vůbec nebylo rozumět a že byli pomalovaný jak klauni a vzápětí na to říkala, jak byla na nějaký opeře. Tak jsem si taky postěžoval, že jim neni rozumět a maj oblečení jak šašci. Jsou to vlastně oba nějaký extrémy na opačným konci ale ten správnější samozřejmě používá overdrivery 🤣🤣
innerself

Příspěvek od innerself »

innerself píše: 5.11.2025 13:33 Včera jsem letmo zkusil porovnat Ibanez TS808 s Maxonem OD808. Identicky je to samozřejmě stejnej obvod, ale překvapilo mě, že Ibanez je nejsilnější ze všech originál screamerů. Měl jsem za to, že je to právě naopak, protože čínský kopie s přepínačem, fungovaly právě tak, že u TS808 klesnul signál. No opak je pravdou a nejslabější signál měly TS-9/OD-9. Jinak samozřejmě křivka u všech stejná, "devítky" musely mít akorát o půl políčka otočenější tone.
Ještě přidávám důkaz :D
IMG_20251214_112917.jpg
IMG_20251214_112730.jpg
or maxon od808 vs. gr ibanez ts808.jpg
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“