Nedávno jsem zkoumal rozdíl ve zvuku mezi fenderovskou a gibsonovskou menzurou. Kratší mi sedí nějak víc, protože zní víc plně a to i na metal, kterej já osobně neladim nikam do sklepa. Jednou jsem sh-6 dal místo sh-4 a okamžitě vracel sh-4 a cejtim z toho stejnej případ, jakej tu popisuješ. Asi si neumim představit nacpat sh-6 do něčeho s fender menzurou. Nepozoroval jsi podobnej jev u kytar, že zkrátka dlouhý menzury, který jsou už v základu ve vejškách, potřebujou prostě tlustějš znějící snímače?torst píše: 28.02.2025 16:46 Zkušenost: Mám starou japonskou IB RG 550/570. Dřív mi neseděla, tenký krk, žádné basy pro higain dždž. Nedávno jsem vyměnil bridge za nějaký Cortový Bluebucker (takové ty "čočkové" póly). Najednou podstatná změna, zvuk ztloustl, rozšířil se do hloubek. I koupil jsem bazarem pravý Duncan SH-6. V minulosti jsem je měl na českém Krameru a byl to nejlepší zvuk co jsem na metal potřeboval. Ale v Ibaneze vše jinak, Duncan hraje výškově, jedovatě, spodky opět zmizely. Takže zpět Bluebucker! Někdy méně znamená více.
Seymour nebo RM??
Pravidla fóra
Re: Seymour nebo RM??
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Re: Seymour nebo RM??
Jen v rychlosti. Pořídil jsem bazarovou Ibanez GRG 170. Snímače INF původní, podle referencí naprostá tragedie. Udělal jsem nahrávku a vyměnil za HB noname u krku a SD SH-6 u kobyly. Krk obrovské zlepšení, tovární byl zahuhlaný. Kobylka obrovské překvapení, ten INF hraje +- stejně jako Duncan. Nepodceňovat INF !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)