Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
jbiker

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od jbiker »

Prskyn píše: 27.01.2026 8:52 Vintage 2 od Furchů s luby a zadní deskou z afrického mahagonu. Nejsem si jistý, zda v této řadě někdy mahagonovej "zadek" použili, ale myslím si, že ne. Zajímavostí je i změna tvaru pevného futrálu... viz https://kytary.cz/furch-vintage-2-d-sm- ... /HN292826/
Může to být zajímavá alternativa k někdy přezvoněným palisandrům. A taky cena není marná (sic pořád je to dost tolarů)
Asi máš pravdu, v mahagonu nebyly, minimálně skladem. Chtěl jsem vysloveně tuhle klasiku v SM a byly jen SR.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

jbiker píše: 27.01.2026 12:29
Prskyn píše: 27.01.2026 8:52 Vintage 2 od Furchů s luby a zadní deskou z afrického mahagonu. Nejsem si jistý, zda v této řadě někdy mahagonovej "zadek" použili, ale myslím si, že ne. Zajímavostí je i změna tvaru pevného futrálu... viz https://kytary.cz/furch-vintage-2-d-sm- ... /HN292826/
Může to být zajímavá alternativa k někdy přezvoněným palisandrům. A taky cena není marná (sic pořád je to dost tolarů)
Asi máš pravdu, v mahagonu nebyly, minimálně skladem. Chtěl jsem vysloveně tuhle klasiku v SM a byly jen SR.
mám silné nutkání si ji jít vyzkoušet.... ale asi bych ji teď moc neužil... a bohužel vím, že kdyby se mi zamlouvala, tak si ji i přesto odnesu domů...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

čerstvý postřeh ze včerejška,
kdo hledá výborný pódiový zvuk, tak by se měl poohlednout po Furch Pioneer!
Klasický důkaz, že live sound je jiná disciplína, kytara samotná nasucho je samozřejmě OK, ale žádná superpecka, prostě malá středová kytara
https://furchguitars.com/cs/nastroje/ce ... ioneer-er/
ale včera s obyčejným Fishmann snímačem, TC Bodyrez a trochou reverbu do komba Marshall AS50 (které je podle mě spíš sh*t),
to hrálo jako PRASE!!! čitelný, příjemný, plný sound, bez nějakého otravného piezo střílení...

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

HoSl

Příspěvek od HoSl »

Kufr pěknej!
Ale na tu gotiku to chtělo jinou ukázku, nejaký XIII. století nebo tak. Tohle je moc rozjuchaný. :-D
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Taky jsem si říkal, že k té černotě to chce ňáký Zlo. :D
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Jak mi kombinace červené linky s černou přijde prvoplánová, tak tady se mi to docela líbí, možná i kvůli logu ve stejné barvě.
Kufr je docela mazec, asi bych si na něj musel trochu zvykat (vizuál ala Batman), ale je to zas něco jiného, takže proč ne.
Stejně nakonec záleží především na tom, jak (se na) to hraje
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Redblack je jistota!
osobně se mi (logicky) líbí nejvíc :)
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Dopoledne jsem byl v kompletaci a jednu tam měli. Je to fakt pěkný.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Mně to připomíná Gibson Widow modely. U něj některé jsou super, některé méně. Furch to má decentně zpracováno a je super, že jdou od ustáleného, stokrát omletého designu.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

hyenik píše: 14.10.2025 9:07 pro fanoušky barev ;)

Dnes dopoledne jsem měl cestu do Brna, tak jsem zaskočil i do Kytar. Probrnkal jsem cca 10 Furchů, a ten "barvičkový" v baltské modři byl zpět na zdi v podstatě obratem. Fakt mi
nesedla jak, řekněme, charakterem, tak vzhledem. Jako boomer říkám, ošklivost sama :).
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Prskyn píše: 27.01.2026 14:12
jbiker píše: 27.01.2026 12:29
mám silné nutkání si ji jít vyzkoušet.... ale asi bych ji teď moc neužil... a bohužel vím, že kdyby se mi zamlouvala, tak si ji i přesto odnesu domů...
Dneska jsem zase pár kousků probrnkal a 2x jsem se vrátil pro Vintage 3 Dc-SM. Je to jak říkáš, proti SR je to medovka. Vracel jsem jí na zeď fakt nerad. Favorit č. 2 Red Pure Gc-SR. Jen pro zajímavost, zase jsem si potvrdil, že velké "hranaté" poziční značky na boku hmatníku na mě působí trochu rušivě. Raději malé značky nebo klidně žádné.
accc

Příspěvek od accc »

koukejte... Za mě krásný, snad nejkrásnější "nedřevo".... https://furchguitars.com/cs/nastroje/eclipse/ Jen ta cena. :roll: :roll: :roll:
cara

Příspěvek od cara »

Oranžový krk mi k černému tělu nesedí. A ještě to má ďouru v lubu s plastovýma hejblátkama. Nákupní cena 70k, cena při následném prodeji 20k.
Screenshot from 2026-03-02 10-40-28.png
Screenshot from 2026-03-02 10-40-28.png (114.17 KiB) Zobrazeno 1014 x
smelina

Příspěvek od smelina »

No nevím. Nejsem konzerva a ty barevné desky mě třeba baví, ale tahle černá mi prostě přijde vyloženě hnusná. A ta kombinace s kontrastní barevnou linkou je už úplně mimo.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

accc píše: 2.03.2026 6:40 koukejte... Za mě krásný, snad nejkrásnější "nedřevo".... https://furchguitars.com/cs/nastroje/eclipse/ Jen ta cena. :roll: :roll: :roll:
Tak toto mě překvapilo - za mě naprostá designová pecka, to se jim hodně povedlo - jen by ještě časem mohli zařadit oranžovou Lamborghini a k červené Ferrari ještě i žlutou. Zelené Lambo a modré a šedé Maserati už mají, no pěkně by se jim uzavřel kruh. 8)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nepříznivci malinko pozapoměli, že každý správný kytarista chce svoji první akustiku - černou s výřezem :)
takže Furch těmto tendencím vychází vstříc, muhahaha

Me po těch všech letech trochu nudí spíš ta echt klasika, zkuste si představit jak prochazite na veletrhu mezi tisicovkama kytar... co vás tam zaujme?
ale je hlavně super, že si dnes každý soudruh může vybrat podle svého osobního libida
černá, barevná, klasika, levná, drahá ... co víc si přát
cara

Příspěvek od cara »

No jo, ale černé kytary jsou trend, který už tu dávno byl, ne? Není to zrovna novinka, která zaujme. Černých Ibanezů tady bylo a bude. A mají aspoň krk nalakovaný v barvě těla. Stejně tak ty škaredé plastové ovládací panely co známe z Takaminek. Jsem si myslel, že tyhle invazivní instalace snímačů, které jsou navíc nevyměnitelné, se odebraly na smetiště historie. Zkuste si prodat kytaru s Fishmanem z devadesátek - dostanete míň, než bez snímače.

Co by mě zaujalo na veletrhu? Asi dotažené detaily - finální nastavení strun přímo z fabriky, sloty v kobylce, pečené dřevo, ne-asijská výroba... víceméně věci, které přiblíží tovární kytary těm od kytaráře. A když už barvičky, tak pořádně - žádný černý autolak:
Screenshot from 2026-03-03 15-49-20.png
Screenshot from 2026-03-03 15-49-20.png (485.13 KiB) Zobrazeno 917 x
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

hyenik píše: 27.02.2026 16:07 Redblack je jistota!
osobně se mi (logicky) líbí nejvíc :)
Tak ještě se úplně nabízí "Limetkovaná" edice :D
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“