Patina Guitars

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
jbiker

Patina Guitars

Příspěvek od jbiker »

Designed and engineered in Europe, Patina Guitars deliver the tone, feel and character of vintage instruments without the custom shop price tag.

Teď na mě vybaflo z newsletteru Kytary.cz:

https://kytary.cz/kytary/elektricke-kyt ... and=Patina

Vidím prvně v životě. Nějak si nedovedu představit, že mi na zdi visí něco s nápisem Patina na hlavě ;-). Ani jsem nepátral, ve kterém deštném pralese mají ty nástroje původ. Zkoušel někdo?
HoSl

Re: Patina Guitars

Příspěvek od HoSl »

jbiker píše: 26.02.2026 15:55 Designed and engineered in Europe, Patina Guitars deliver the tone, feel and character of vintage instruments without the custom shop price tag.

Teď na mě vybaflo z newsletteru Kytary.cz:

https://kytary.cz/kytary/elektricke-kyt ... and=Patina

Vidím prvně v životě. Nějak si nedovedu představit, že mi na zdi visí něco s nápisem Patina na hlavě ;-). Ani jsem nepátral, ve kterém deštném pralese mají ty nástroje původ. Zkoušel někdo?
Mě vždycky "baví" ten přelakovaný "relic". Podobně hnusné jako třeba u kytar Vintage, řada Icon.
starypard

Příspěvek od starypard »

Vintage mám doma jen jednu. Je to olšový strat, který není lakovaný, jen nějak navoskovaný, naolejovaný, či co, krk je celojavor a scalloped. Velké tvrdé pražce. Asi dělají kytary různé.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

starypard píše: 26.02.2026 19:56 Vintage mám doma jen jednu. Je to olšový strat, který není lakovaný, jen nějak navoskovaný, naolejovaný, či co, krk je celojavor a scalloped. Velké tvrdé pražce. Asi dělají kytary různé.
No však píšu, že jde o řadu Icon. :roll:
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

V nabídce Patina G. není v žádné ze čtyř uvedených řad ani jedna el. kytara s javorovým hmatníkem.

A jinak...
Music Industries Association (MIA): „Patina Guitars je sesterskou značkou JET Guitars a Spira. Byla vyvinuta stejným evropským týmem, který stojí za oběma těmito řadami, a využívá zavedenou výrobní infrastrukturu.
...
Značky JET Guitars, Spira a Patina Guitars sdílejí stejné logistické zázemí. V UK je distribuuje společnost Almires UK, která je úzce spjata s vedením GigGear, a ve zbytku Evropy často putují přes stejné velkosklady, včetně exkluzivních partnerství, jako má Kytary.cz.
...
Opět tu figuruje jméno slovince - Primož Virant.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“