Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Čárls

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Čárls »

To já taky davam třeba 2 analogový a dvě digitální vedle sebe v místnosti + meteostanice a dá se říci že se shodují tak uvidím jak ten novej co mám objednaný jak se bude lišit Pokud mám na těch svých cca 45-50 procent tak jsou v pohodě žádný žeš by bobtnali a pokud je víc tak už nezvlhčuji no a nyní uvidím u té nové jak sebude chovat při jaký vlhkosti Tenstarší furch prostě nejlíp hraje když má 50% podle těch mejch měřáků deska rovná jak pravitko
Čárls

Příspěvek od Čárls »

Prskyn píše: 26.04.2026 9:17
Čárls píše: 24.04.2026 15:01 JJ koukal jsem Dnes mi taky dorazil newsletter
Tak už mi včera přišla https://kytary.cz/furch-yellow-plus-g-s ... ce=UnknownPoslední Grand Auditorium co jsem sehnal na netu novou se smrkovou deskou
Spokojenost veliká :D Původně jsem chtěl nechat si postavit , ale to vyjde na mooc peněz na mne
Vzhledově kráska kvalitní použité dřevo a hlavně nejni moc cingrlátek na kytaře Na to si opravdu nepotrpím Koukal jsem po vyššířadě ale cingrlátka mě jaksi opravdu nejdou pod vousy
Tak sem dej fotku lisaka (barva padouku ). A ses spokojenej?
Tady jsou
Obrázek
Obrázek
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

jojo, hezká to kytara
cara

Příspěvek od cara »

Taky se mi líbí tohle GA. Bez výřezu, tak to má být. Navíc s tím padaukem pěkně ladí oranžový mahagnový krk.

Na jinou notu: všimli jste si, že Furch zredukoval řadu Green na jedinou kombinaci dřev sitka/palisandr? A že ta ozvučnice je pečená/stařená? Značí to Green TR. To bych si docela rád vyzkoušel, ale nezdá se mi, že už by to někde měli na skladě.
Čárls

Příspěvek od Čárls »

Osobně já zas nejsem takovej hráč že bych musel mít na kejtě výřez Hraju spíš klasika country 60 a dřívějších let a jen pro sebe Omluva za kvalitu fotek jen mobilem a když sem si přisvítil bleskem tak sem viděl na fotce kulový a nějaký strašidlo co drželo mobil :lol: :lol: :lol:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

respektuju zvukové vlastnosti padouku,
ale tu jeho načervenalost každý nezkousne :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

cara píše: 28.04.2026 9:16 Taky se mi líbí tohle GA. Bez výřezu, tak to má být. Navíc s tím padaukem pěkně ladí oranžový mahagnový krk.

Na jinou notu: všimli jste si, že Furch zredukoval řadu Green na jedinou kombinaci dřev sitka/palisandr? A že ta ozvučnice je pečená/stařená? Značí to Green TR. To bych si docela rád vyzkoušel, ale nezdá se mi, že už by to někde měli na skladě.
Řekl bych, že více kombinací směrují do právě rozšířené Vintage řady. Ale spekuluji. Nicméně právě green řadu mám rád kvůli kombinaci s mahagonem... no, tak holt nezbývá, než omrknout Vintage, pokud chceš něco jiného, než palisandr.
Mám teď nějaké nepalisandrové období, asi se mi s věkem mění sluch, ale ucinkanost palisandru mi docela prolejzá nervy...
cara

Příspěvek od cara »

Mě by zajímalo, jestli je nějaký konstrukční rozdíl mezi Vintage a barevnými. Jako například tloušťky desek, tvar, tloušťka a umístění žebrování. Nebo je to jen vizuál?
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

cara píše: 28.04.2026 14:19 Mě by zajímalo, jestli je nějaký konstrukční rozdíl mezi Vintage a barevnými. Jako například tloušťky desek, tvar, tloušťka a umístění žebrování. Nebo je to jen vizuál?
Měl jsem Vintage 2 a zněla jinak, než barevné řady (barevné řady jsou - ty lakované - zvukově dost konzistentní). Vintage šla hodně do BG/Country a trochu jsem měl podezření, že je konstrukčně až echt Martinovská. Nicméně to jsou jen individuální dojmy, fakticky nikterak nepodložené.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

hyenik píše: 28.04.2026 13:04 respektuju zvukové vlastnosti padouku,
ale tu jeho načervenalost každý nezkousne :)
Každej padouch by se měl červenat (až na prde-i)
Čárls

Příspěvek od Čárls »

Jo tak to nejsi sám Pokud nemáš rád cinkavej zvuk tak natáhní Thomastik PLECTRUM AC112 nebo 111 nebo já se chystám vyzkoušet D'Addario EFT15
Oboje jsou hlazený a Thomastik má opředení z hedvábí na E a d g strunách Neuvěřitelně to změní cinkavost do měkkých tónů Používám je na svým Dreadnought Na nový sem je zkušebně natáhl a pujdou dolu a zpátky adarka ale 11 přeci jen z těch 12 mě hoodně bolej prsty a chytaj křeče do zápěstí Jinak počítej s tím že ty Thomastik PLECTRUM 11 jsou tvrdostí jak 10 adarky Pokud jsi zvyklý na 12 tak klidně ber 12
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Čárls píše: 28.04.2026 14:30 Jo tak to nejsi sám Pokud nemáš rád cinkavej zvuk tak natáhní Thomastik PLECTRUM AC112 nebo 111 nebo já se chystám vyzkoušet D'Addario EFT15
Oboje jsou hlazený a Thomastik má opředení z hedvábí na E a d g strunách Neuvěřitelně to změní cinkavost do měkkých tónů Používám je na svým Dreadnought Na nový sem je zkušebně natáhl a pujdou dolu a zpátky adarka ale 11 přeci jen z těch 12 mě hoodně bolej prsty a chytaj křeče do zápěstí Jinak počítej s tím že ty Thomastik PLECTRUM 11 jsou tvrdostí jak 10 adarky Pokud jsi zvyklý na 12 tak klidně ber 12
Kdepak, já mám jako prime svý D-SA (sitka+zebrano) a to je na rychlou hru úplně ideální. A nedám dopustit na struny DAD XSA PB 1152.
Čárls

Příspěvek od Čárls »

Každý má svý oblíbený Já mám rád hlazený struny tak vyzkouším D'Addario EFT15
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

kdysi dávno sem vyhrál deset sad D'Addario EFT15, tak je letos dojedu pri nahravani desky
jsou fajn, ale dost drahé a dost rychle se ohrajou a ten jejich vyzdvihovany benefit (nizsi hluk pri přesunech) je spíš decentní než nejak realne znatelny :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Čárls

Příspěvek od Čárls »

Dík za zkušenost
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“