Pokud cvičíte doma přes něco, co je živené z baterek (např. Vox amplug) případně přes nějaký adaptér (preamp, v mém případě HB True Tone na kytaru nebo Valeton Dapper Bass na basu), často jsou slyšet ve sluchátkách (nebo malých bedničkách) různé brumy, vrčení, rušení... Prostě proto, že tyhle přístroje nejsou pořádně (galvanicky) uzemněné (klasika je, že když se nedotýkáte strun, ruší to hodně, když je chytnete, tak to ztichne, ale většinou to tam pořád trochu je).
Zkusil jsem úplně primitivní věc, a funguje to perfektně (a je to skladné a přenosné). Vzal jsem asi metr obyčejného izolovaného drátu (přesně technicky tedy lanka), na jednu stranu připevnil krokodýlek a na druhé straně odstranil asi 5cm izolace. Tenhle konec stačí namotat kolem těla (tedy stínění) jacku a ten pak zastrčit do vstupu preampu (nebo kolem těla vstupního jacku na Amplugu před jeho zasunutím do kytary), přičemž ten zasunutý Jack to docela dobře drží (samo to nespadne, při nechtěném potažení se to samo odmotá, takže nic neutrhnete). Krokodýlka pak necháte "zakousnout" do něčeho uzemněného (třeba topení, funguje to i na kovové kostře zahradní lavičky, pokud chcete cvičit venku
Až se divím, že mě to nenapadlo už dávno.