Akustická / westernová kytara do 20.000

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
cid

Re: Akustická / westernová kytara do 20.000

Příspěvek od cid »

Prskyne, musím jenom souhlasit. Nechci to rozmazávat, původní myšlenka byla, zda to někdo nemá doma. Já jsem si všimnul, že v některých nahrávkách Richwoody tak nějak divně plechově šustí, jenom z odposlechu na YT a bylo mně to divné.
Oni jsou Číňani šikovní kluci, ale aby ušeřili tři dolary na strunách, jsou schopní zničit dobrou věc a můžou tam psát, že je to jakákoliv značka strun. Našel jsem odkaz a vypadá to, že je to sejmuté profesionálně mikrofonem z prostoru.
Diskutující se ptá, jaké používá struny a mají to být Galli Lucky LS20 Star phosphor bronze 0,12. Kdyby to hrálo takhle po výměně strun, tak neváhám ani vteřinu.
Oni jsou na YT i ukázky kytar za tisíce dolarů, ale je to mizerně sejmuté.
Jedno je mně jasné, než zaplatím, tak kytaru musím mít v ruce a mít možnost porovnat!
https://www.youtube.com/watch?v=c_R5yto8abE

Edit: Píšu dodatečně jenom proto, abych někoho neuvedl v omyl. Dal jsem na rady, které jsem zde na foru dostal, připlatil si a koupil nového Furcha řady blue. S tím co mám doma je to nesrovnatelné.
Pes5

Příspěvek od Pes5 »

Byl jsem se v sobotu podívat v kytarách.cz, skutečně ten "fialový" Furch ve slevě pod 20 000 je skvělá nabídka cena/výkon/kvalita
https://kytary.cz/furch-violet-d-sm/HN238462/
Ve slevě je momentálně spousta Furchů, ptal jsem se proč, ale stejně by mi neřekli, kdyby se neprodávalo dost... asi chtějí před vánocemi rozjet nákupy.. nevím.

V Taylorech mě pod 20 tísíc VELMI zaujalo tohle - novinka TAYLOR 114ce-S - je to elektroakustika za 19 390.
https://kytary.cz/taylor-114ce-s/HN2604 ... N3pg%3d%3d
Zvuk nádhera, zpracování bez chyby... a že to není celomasiv bych v tomto případě oželel...= rozhodně to nejde slyšet, a pro začátečníka to může být jen výhoda z hlediska údržby a trvanlivosti nástroje... Má to ale 43 mm nulový pražec, Furch výše standard 45 mm
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

pro OMkáře... https://kytary.cz/cort-gold-oc8-nat/HN223619/ v akci. Benefit je v kombinovaném snímání, ale i ve vcelku nadprůměrném zpracování i zvuku ( v dané cenovce )
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Placka

Re: Akustická / westernová kytara okolo 10.000

Příspěvek od Placka »

Obracím se na místní znalce akustických kytar - nás bubeník si chce koupit akustickou kytaru kolem 10k. Nerozumí tomu a tak přesně ani neví co chce. Já se mu samozřejmě pokusím poradit, ale v akustikach nemám takový přehled a zmaknuty bazar jako v elektrikach, tak se obracím na místní znalce - nemáte tip na novou nebo ještě lépe bazarovou kytaru kolem 10k (může být za min nebo v případě zajímavé nabídky i mírně víc )?
Není třeba se snímačem, ale bude-li , nevadí. Stejně tak výřez, není třeba, ale nevadí. Osobně bych mu doporučil nějaké menší tělo, nějaké OM, ale nemám v tomhle ohledu preferencí, zatím prvotně prezkoumávám trh.
Sám mám doma LAVA ME, která je podle mě v pohodě, malá, odolná, vestavěný reverb je fajn... Jenže pak mám doma Dowinu Chardonnay a ta prostě hraje líp a vypadá líp (taky důležitý parametr). Samozřejmě je dražší, ale kdysi jsem ji koupil haluzově právě za desítku i s kufrem...
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Placko, v tehle cenovce je to stejne kus od kusu. Hledal bych mezi Cort, ale neopomenul bych Lag, Oboji kvuli stabilite konstrukce. Samozrejme pokud by se na bazaru objevila za slusnej peniz Dowina, tak vsemi 10. Jeste byvaji vcelku dobre i Sigmy.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“