akustiky Ibanez

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
adiku

akustiky Ibanez

Příspěvek od adiku »

Ahoj,
zaujala mě tato :
https://www.muziker.cz/ibanez-pa300e-nsl
Pro občasný busking s pekusivní hrou a Boss OC-5. Je to polomasiv s kombinací tří různých snímačů přímo určená k této hře.
Moc o ní ale psáno není, a když, tak pozitivně. Nemáte někdo zkušenost, či názor odborníků Dr. Hyenika a spol?
Díky moc
boo-beek

Re: akustiky Ibanez

Příspěvek od boo-beek »

Odborník nejsem, spíš teoretik nováček :D
V posledních týdnech a před koncem roku jsem vybíral kytaru, chvíli jsem se motal okolo příbuzných modelů, jednak https://www.muziker.cz/ibanez-acfs580ce ... ock-965773, která je celomasivní, jednak barytonová acfs380bt, která má stejná dřeva, jako ta Tvoje. Obě mají piezo a tap senzor, ta acfs580 zní na YouTube strašně skvěle (fyzicky jsem ji nehrál), 380 taky fajn... Nakonec jsem skončil u něčeho jiného, ale s hodně podobnou elektronikou (piezo a tap senzor od Shadow - podle značení v servisních dokumentech to asi dělá Shadow i pro Ibanez), po chvíli laborování jsem tu elektroniku ale vykuchal a nechal tam Rare Earth Blend (kombinaci magnet + mikrofon). Jsem vlastně dlouholetej začátečník, mám plno špatnejch návyků, perkusivní hraní se pomalu učím, občas doprovázím nějaký věci v kostele (pár hlasů + kytara, občas k tomu máme cajon, klavír, baskytara), doma cvičím s levným akustickým kombem od Cortu... A dostat dobrej zvuk z toho Rare Earth pro mě bylo mnohem jednodušší.
Jinak s tímhle snímačem hraje Marcin a na bazaru leží jeho signature kytara jen o kousek dražší, možná by i to stálo za zvážení. https://hudebnibazar.cz/ibanez-mrc-10-v ... /ID759823/ (není to můj inzerát).
adiku

Příspěvek od adiku »

Tak Ibanez ACFS580CE objednána. Byla rozbalená,ale za cenu o skoro desítku méně, než je nová aktualní cena. Moc to nechápu, ale při převzetí na dobírku snad bude v balíku ona :). Díky moc boo-beek za tip, této jsem si vůbec nevšiml. A jako jediná v hledáčku celomasiv. Sice PA300 3 snímače, tahle dual, ale podle recenzí v pohodě / oc-5 se pošle druhým/. Navíc tělo Grand Concert, jen trochu hlubší, PA300 je pořádné baroko :).
boo-beek

Příspěvek od boo-beek »

Super, rádo se stalo! Dej pak vědět, jak Tě to s ní baví.
adiku

Příspěvek od adiku »

Tak dnes dojela. Hrozně příjemná kytara, neuvěřitelný krk 45mm ale úzký. Struny na mě trochu nízko , až jsem se divil, nic nedrnčí. Lehký škrábanec na zádech neřeším. Stejně ale budu reklamovat elektroniku, bohužel volume mikrofon snímače nefunguje, perkuse fungují ale jen v jedné hlasitostni úrovni. A druhý výstup je hluchý taky. Na monitoru ukazuje jen nepatrný signál 😟
boo-beek

Příspěvek od boo-beek »

To mě mrzí. Ale celkově tedy,jestli to chápu správně, stojí Ti za to ji nevrátit, ale reklamovat? Když mi utekla na reverbu, docela mě to mrzelo (byla někdy v prosinci za asi 500 eur) :D
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“