ENYA NEXG® 2

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: ENYA NEXG® 2

Příspěvek od hyenik »

himself píše: 13.01.2024 13:15 Ja bych to za 15 zkusil, ale ono je to spis 18 a pak clo a dan :(
za desitku na bazaru ;) https://hudebnibazar.cz/enya-nexg-2n-sm ... /ID744668/
me trochu nakopla ta Lava na kterou sem si ted zadrnkal, na domácí robotu, by neco takoveho mohlo byt fajn,
ted nejvic hraju na svoji travel Macho, protoze ji mam postavenou v rohu a okamzite po ruce, ale kdybych chtel neco jineho, tak bych musel zapojovat a propojovat, tak ta Enya (samozrejme steel string) me trochu oslovila, ale musim ji samozrejme nejdriv vyzkouset

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Ses same prekvapko😄
himself

Příspěvek od himself »

A sakra..
himself

Příspěvek od himself »

hyenik píše: 10.05.2026 9:50
himself píše: 13.01.2024 13:15 Ja bych to za 15 zkusil, ale ono je to spis 18 a pak clo a dan :(
me trochu nakopla ta Lava na kterou sem si ted zadrnkal, na domácí robotu, by neco takoveho mohlo byt fajn,
ted nejvic hraju na svoji travel Macho, protoze ji mam postavenou v rohu a okamzite po ruce, ale kdybych chtel neco jineho, tak bych musel zapojovat a propojovat, tak ta Enya (samozrejme steel string) me trochu oslovila, ale musim ji samozrejme nejdriv vyzkouset
Mno... tak jsem s panem v kontaktu.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 10.05.2026 17:29
A jak to dopadlo?
himself

Příspěvek od himself »

Prskyn píše: 13.05.2026 10:29
himself píše: 10.05.2026 17:29

A jak to dopadlo?
Nebuď spěchavičný, v sobotu se stavím v Matce měst :)
smelina

Příspěvek od smelina »

Já jsem si dnes z Amazonu objednal taky Enyu, ale "jen" X3 Pro Mini. Ale nemám to vlastně úplně na hraní, ale jen jako hračku pro svoji výukovou MIDI aplikaci. Ale uvidíme.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Enya X3 Pro Mini
himself

Příspěvek od himself »

Ted jsem to privezl. Behem par hodin az dnu dam zpravu :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Tak jsem zvedavej. Mam cukani poridit si nejakou uplnou ptakovinu na chaloupku a tohle me zajima....
himself

Příspěvek od himself »

No tak jsem zde. Ačkoliv je to smart kytara nejsmartovatější, moje hlavní motivace byla "nylonka s relativně normálním ořechem a s možností lehkého dobarvení zvuku reverbem apod". Hlavní použití - doprovod pro zpěvačku a domácí brnkání a zároveň velmi mobilní varianta (oproti mé Taylor Academy + Roland Jazz Chorus).
Kytara má dost výrazných charakterových vlastností a řekl bych, že vás nenechá bez názoru - něco vás zaujme a něco otráví.
Velmi mě potěšilo, že "hratelnost levé ruky" je parádní. Krk je výborný. Je to poměrně poleno, ale 48mm se ještě dá bez újmy obsloužit i pro hru palcem. Hmatník i pražce jsou zcela bez výhrad, opravdu parádně zpracované. Kytara má nultý pražec, což dnes není úplně časté. Při ladění mají struny trochu tendenci poskakovat, což obvykle přisuzujeme plastovému ořechu, ale tady si nejsem jistý.
Moc dobře neintonuje struna D, což pevně doufám, je její vlastnost (a uvidím po výměně), ne vlastnost kobylky apod.
Tělo kytary je idiotské. Taková škoda!! Hraju sto procent času vsedě, takže to možná někteří vůbec nezaznamenají, ale chybějící "upper bout" (jak se to řekne česky?) má za následek neustálé sjíždění kytary z nohy dolů. V kombinaci s tendencí k padání na hlavu tu ergonomii/geometrii nemůžu označit za dobrou.
Dalším zklamáním je opora pravé ruky. Pravda, je to můj zlozvyk a neschopnost hrát "s rukou v luftě", ale chybí jen malá hrana, plocha, která by mi umožnila opřít pohodlně pravou dlaň a hrálo by se mi výrazně lépe. Skoro bych řekl, že toto je věc, která rozhodne o tom, jestli si kytaru nechám, nebo ne.
Příjemně mě překvapilo, že zvuk si můžete nakroutit, jaký chcete, a podařilo se mi opravdu najít plus minus něco, co jsem hledal. Základní věci uděláte přímo na kytaře, ale je dobré si s tím hrát pomocí telefonu (a samozřejmě pedálu). Tím se dostáváme k té smart části, kterou jsem zdaleka ještě neprozkoumal a asi ani nemám v tomto směru velké ambice. Aplikace je dobrá a je toho v ní hodně, ale něco skoro nepřečtu ani s brýlemi :) Vestavěný bubeník je takový... základní. Backing tracků se do toho dá nahrát spousta. Looper je osmistopý. Myslím, že pro hračičky je prostoru dostatek. Vstupů a výstupů taky.
Když to shrnu, myslím, že je to pěkná hračka, která má ještě prostor pro vylepšení. Jestli si ji ponechám nebo ne, vidím teď na 50:50.
Děkuji za pozornost :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Diky za obsahly report. Je tam par zasadnich veci, ktere na me krici, ze to neni pro meho Gustawa. Ergonomie - jiz delsi dobu hraju vsede. Chybejici opora ruky by pri mem stylu mohl byt obcasny problem... ovsem struny poskakujici na nultaku... to bych po par udalostech vyhledal Chocholouska.
Kazdopadne diky diky nejen za report, ale i osobni obet a usporu mych penez 😃
smelina

Příspěvek od smelina »

himself píše: 18.05.2026 13:49
Takže asi takhle...ta ergonomie na koleně asi bude peklo.
Viz video níže od hyenika...
Naposledy upravil(a) smelina dne 18.05.2026 19:19, celkem upraveno 2 x.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Enya X3 Pro Mini
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

do linku se pise jenom ten posledni kod např. pkIuEtBC_Ms

a my co známe etnické a historické nástroje, které jsou často ergonomické peklo, tak používáme nějaké přísavné opěrky, je toho spousta druhů
https://www.aliexpress.com/item/1005010256806253.html

zkoušel jsem i tenhle nafukovací bazmek, ale nesedí mi to, kdyby to někdo chtěl...
https://www.aliexpress.com/item/1005012261864830.html
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Nebo hrát ve slipech, na holých nohách to chvíli nebude klouzat, než se začnou ta místa potit.
Děda měl na staré akustice ve spodu nalepený nařezaný pruh z neošetřené/nevyhlazené hovězí kůže. Dnes by to nejspíše byl nějaký protiskluzový materiál. :-)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“