akustiky Ibanez

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
adiku

akustiky Ibanez

Příspěvek od adiku »

Ahoj,
zaujala mě tato :
https://www.muziker.cz/ibanez-pa300e-nsl
Pro občasný busking s pekusivní hrou a Boss OC-5. Je to polomasiv s kombinací tří různých snímačů přímo určená k této hře.
Moc o ní ale psáno není, a když, tak pozitivně. Nemáte někdo zkušenost, či názor odborníků Dr. Hyenika a spol?
Díky moc
boo-beek

Re: akustiky Ibanez

Příspěvek od boo-beek »

Odborník nejsem, spíš teoretik nováček :D
V posledních týdnech a před koncem roku jsem vybíral kytaru, chvíli jsem se motal okolo příbuzných modelů, jednak https://www.muziker.cz/ibanez-acfs580ce ... ock-965773, která je celomasivní, jednak barytonová acfs380bt, která má stejná dřeva, jako ta Tvoje. Obě mají piezo a tap senzor, ta acfs580 zní na YouTube strašně skvěle (fyzicky jsem ji nehrál), 380 taky fajn... Nakonec jsem skončil u něčeho jiného, ale s hodně podobnou elektronikou (piezo a tap senzor od Shadow - podle značení v servisních dokumentech to asi dělá Shadow i pro Ibanez), po chvíli laborování jsem tu elektroniku ale vykuchal a nechal tam Rare Earth Blend (kombinaci magnet + mikrofon). Jsem vlastně dlouholetej začátečník, mám plno špatnejch návyků, perkusivní hraní se pomalu učím, občas doprovázím nějaký věci v kostele (pár hlasů + kytara, občas k tomu máme cajon, klavír, baskytara), doma cvičím s levným akustickým kombem od Cortu... A dostat dobrej zvuk z toho Rare Earth pro mě bylo mnohem jednodušší.
Jinak s tímhle snímačem hraje Marcin a na bazaru leží jeho signature kytara jen o kousek dražší, možná by i to stálo za zvážení. https://hudebnibazar.cz/ibanez-mrc-10-v ... /ID759823/ (není to můj inzerát).
adiku

Příspěvek od adiku »

Tak Ibanez ACFS580CE objednána. Byla rozbalená,ale za cenu o skoro desítku méně, než je nová aktualní cena. Moc to nechápu, ale při převzetí na dobírku snad bude v balíku ona :). Díky moc boo-beek za tip, této jsem si vůbec nevšiml. A jako jediná v hledáčku celomasiv. Sice PA300 3 snímače, tahle dual, ale podle recenzí v pohodě / oc-5 se pošle druhým/. Navíc tělo Grand Concert, jen trochu hlubší, PA300 je pořádné baroko :).
boo-beek

Příspěvek od boo-beek »

Super, rádo se stalo! Dej pak vědět, jak Tě to s ní baví.
adiku

Příspěvek od adiku »

Tak dnes dojela. Hrozně příjemná kytara, neuvěřitelný krk 45mm ale úzký. Struny na mě trochu nízko , až jsem se divil, nic nedrnčí. Lehký škrábanec na zádech neřeším. Stejně ale budu reklamovat elektroniku, bohužel volume mikrofon snímače nefunguje, perkuse fungují ale jen v jedné hlasitostni úrovni. A druhý výstup je hluchý taky. Na monitoru ukazuje jen nepatrný signál 😟
boo-beek

Příspěvek od boo-beek »

To mě mrzí. Ale celkově tedy,jestli to chápu správně, stojí Ti za to ji nevrátit, ale reklamovat? Když mi utekla na reverbu, docela mě to mrzelo (byla někdy v prosinci za asi 500 eur) :D
adiku

Příspěvek od adiku »

Nerad bych ji vracel, fakt příjemná. Pokud by opravili, dokoupil bych časem magnet. snímač a byla by kompletní.
boo-beek

Příspěvek od boo-beek »

Nebo můžeš přeskočit opravu a (nechat) to rovnou přestavět podle toho pa300:
https://cs.hoshinogakki.co.jp/pcw.nsf/i ... de=newpage
Tý díly jsou celkem dostupné, když to proženeš Googlem, případně jednotlivé komponenty by měly být zaměnitelné s Shadow produkcí. T-bar máš, magnet předpokládám bude stejný jako Nanomag, který se dá nalepit a nemusíš ho vrtat, jen nevím, jestli ten tap modul by šel použít s tím preampem (na Tvojí je mikrofon / transducer, na pa300 jsou to asi piezza - nevím, jestli to ten preamp dokáže korektně zpracovat).
adiku

Příspěvek od adiku »

Když, na mě už je to moc složité 🙂. V pondělí si posílají dopravu pro kytaru, tak počkám, jak to dopadne. Zvuk z ní leze pěkný, už teď. A kdyžtak bych dokoupil LR Baggs M80….
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

adiku píše: 22.05.2026 13:19 Když, na mě už je to moc složité 🙂. V pondělí si posílají dopravu pro kytaru, tak počkám, jak to dopadne. Zvuk z ní leze pěkný, už teď. A kdyžtak bych dokoupil LR Baggs M80….
A jak bys tu kytaru popsal hodne subjektivne? Protoze si pamatuji -snad dobre-, ze na kytarach tyhle "perkusni" modely meli a dlouho tam nebyly, pomerne v kratke dobe byly pryc, tedy prodany.
adiku

Příspěvek od adiku »

Prskyn píše: 22.05.2026 18:17
adiku píše: 22.05.2026 13:19 Když, na mě už je to moc složité 🙂. V pondělí si posílají dopravu pro kytaru, tak počkám, jak to dopadne. Zvuk z ní leze pěkný, už teď. A kdyžtak bych dokoupil LR Baggs M80….
A jak bys tu kytaru popsal hodne subjektivne? Protoze si pamatuji -snad dobre-, ze na kytarach tyhle "perkusni" modely meli a dlouho tam nebyly, pomerne v kratke dobe byly pryc, tedy prodany.
Bezchybné, minimalistické zpracování, a jak už jsem psal výše, na mě až moc nízký dohmat na 12. pražci, bez drnčení. Na to si ale rád zvyknu :) . Na sucho v porovnání s mým Lag polomasiv a s dodělaným sound portem pokulhávala, to se dá ale pochopit. Je určená na ozvučení a struny taky už na ní chvilku budou, a je nevyhraná. Po zapojení doma do Blackstar acustic už to hrálo parádně, jak repro, tak sluchátka. Jenže tady jsem zjistil, že nefunguje volume mikrofonního vnitřního snímače. On sám fungoval a v dobrém poměru vůči piezzo snímači, takže jak struny, tak údery byly vcelku v dobrém poměru. A pak po zapojení druhého výstupu se neozvalo nic. Ještě jsem to odvezl do home studia kamaráda, aby mi potvrdil, že skutečně to je nefunkční, zřejmě preamp.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

To je docela skoda, ze elektronika dokaze pokazit radost z jinak dobreho nastroje. Tak at ti anabaze dobre dopadne
adiku

Příspěvek od adiku »

Tak reklamaci uznali, nabízejí výměnu nástroje. Jenže naskladnění očekávají za několik měsíců…, případně vybrat něco jiného a rozdíl doplatit. Jenže jsem ji koupil za dobrou cenu, o deset tisíc méně než je nová cena ( byla vrácena někým a asi poslední kus). Napíšu jim zda nemohou vyměnit elektroniku, ale evidentně se jim do toho nechce. Co dál?
cara

Příspěvek od cara »

Dál nic. Když mi praskla kobylka na Eastmanu, taky mi to nechtěli opravit a nabídli prachy nebo novou. Takže jsem vzal prachy, to je jasná volba. Pochybuju, že u nové kytary asijské výroby bude zdejší prodejce něco opravovat - nemá díly, nemá opraváře a má ve smlouvě s dodavatelem, co se má stát se zmetky.
adiku

Příspěvek od adiku »

No, ještě je tu varianta, jak psal boo-beek, poslat zpět.
Je to krásný celomasiv za 22 tisíc. Piezzo hraje, microfon taky, nejde regulovat ale hlasitost ok. Dořešit elektroniku, třeba právě LR Baggs M80. Pořád to bude za slušnou cenu. Ale asi to samé jde udělat i s nástrojem z bazaru, anebo sehnat komplet..
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“