FUZZ ?
Pravidla fóra
Re: FUZZ ?
Big Muff Pi 2 with Tone Wicker - Dual Op-Amp Fuzz
„... ale že to trvalo, než se k takové verzi dopracovali!“
„... ale že to trvalo, než se k takové verzi dopracovali!“
https://www.thomann.de/cz/electro_harmo ... wicker.htm
najdi 5 rozdílů ! :-J
najdi 5 rozdílů ! :-J
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Klasický fuzz se dělal (bastlili jsme si to všichni) z magnetofonové hlavy, transistoru, odporů, kondíku a nějakého poťáku. Ouplně už ti to neřeknu, jak to bylo ..... ale prasilo to zvuk ....... inženýři ještě stvořili krabici se šlapkou, kde byl ozubený věnec přiléhající k pastorku na poťáku, tedy jsi nohou ovládal volume či nasycení celé věci. Zároveň se tam dalo, tím pádem, nabastlit i kvákadlo. Není to atomová věda, i dnes by si to spáchal každej ... jen se nechce. Když je to z Číny za pár stovek ......
A nebylo by lepší i jednodušší poškodit zesilovač, zakvedlat okolo elektronek, poštrachat okolo trandáků či natrhnout zepředu reproduktor, co?
K čemu by tam měla být magnetofonová hlava? IMHO opět plácáš hlouposti.starypard píše: 25.04.2026 14:42 Klasický fuzz se dělal (bastlili jsme si to všichni) z magnetofonové hlavy, transistoru, odporů, kondíku a nějakého poťáku. Ouplně už ti to neřeknu, jak to bylo ..... ale prasilo to zvuk ....... inženýři ještě stvořili krabici se šlapkou, kde byl ozubený věnec přiléhající k pastorku na poťáku, tedy jsi nohou ovládal volume či nasycení celé věci. Zároveň se tam dalo, tím pádem, nabastlit i kvákadlo. Není to atomová věda, i dnes by si to spáchal každej ... jen se nechce. Když je to z Číny za pár stovek ......
Využít se ovšem dala přímo v magneťáku. Já hrával přes teslácký tapedeck v režimu recording se zastaveným posunem, kdy jsem přebudil záznamovou úroveň. Beatles tak nahrávali např. fuzz v Revolution, i když asi přebuzením mixu. I Blackmore používal preamp v tapedecku, i když asi jen jako boost. Přebuzovala se i pásková echa.
Nene, neplácám, tak to bylo a já jsem to jen používal. Já pak bastlil AD/DA převodníky kvůlivá propojení synthu s počítačem. Ale tyhle fuzzy s mgf hlavou si dělali kytaristi a fuzzilo to .... Nu, hlava je cívka, takže prostě RLC oscilační obvod asi v nestandarním režimu, na to tam byl ten transistor. Nechce se mi to znovu zkoumat, ale asi bychom to i dali dohromady .... Za výsledek to ovšem nestojí.
mě by spíš zajímalo, jak moc se ten BM wTW 2 liší od 1. verze.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Dle AI v režimu „think harder“ se to všelijak drobně liší, ale jistě chápeš, že dokud o to nebudu vysloveně požádán, tak jeho rozbor (bez záruky k 100% relevanci) sem nebudu vkládat.
https://www.electronic-orange.com/cs/ky ... ty/diamond
Po čase jsem ze zájmu zabrousil na Hořínkův web. Pokud mě paměť neklame, Diamond je žhavá novinka. Trošku tím popírá svůj názor, že už není příznivcem multifunkčních efektů s množstvím ovladačů. Ale vem to nešť. Mimo jiné odhaluje některé "nectnosti" FF, ale hlavně naplno uvádí, že prostě křemíkový FF je výrazně, výrazně jiný než germaniový, ostřejší a výškovější, proto přidal poťák na tuto korekci.
To pro všechny kytaristy, kytaristky a kytaristčata, kteří tvrdí, že Si a Ge hrají totožně. Už jsme to tu propírali horem dolem.
P.S: Ty překlepy by moh opravit.
Po čase jsem ze zájmu zabrousil na Hořínkův web. Pokud mě paměť neklame, Diamond je žhavá novinka. Trošku tím popírá svůj názor, že už není příznivcem multifunkčních efektů s množstvím ovladačů. Ale vem to nešť. Mimo jiné odhaluje některé "nectnosti" FF, ale hlavně naplno uvádí, že prostě křemíkový FF je výrazně, výrazně jiný než germaniový, ostřejší a výškovější, proto přidal poťák na tuto korekci.
To pro všechny kytaristy, kytaristky a kytaristčata, kteří tvrdí, že Si a Ge hrají totožně. Už jsme to tu propírali horem dolem.
P.S: Ty překlepy by moh opravit.