pokojová hlasitost,
nahrávka je linkou a je tam trochu přimíchaný room z nahrávadla
vibe je super, ale uz asi nejde koupit
Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jojo, koukal jsem. No kluci z kapely stejně říkali, že už jeden vajb mám. 
Hyenik: Čoveče nevim nevim. Modulaci Vibe jsem do PB taky nedávno vrazil, Marshall Vibratrem, 2 v jednom. Ve tvé ukázce by mi tedy vadily ty slyšitelné "rány" na konci vlny. Možná to dělá maximální poloha poťáku Intensity.
Modulační efekty Vibráto jsou zvláštní. Podle psané charakteristiky by mělo jít o kolísání výšky tónu, tedy v podstatě efekt vibrapáky, ale často jde spíš jen o vlnění jako když na kytaře rychle točíš s tónovou clonou. Aspoň u Marshalla to tak je a myslím, že i u legendy Univibe.
Modulační efekty Vibráto jsou zvláštní. Podle psané charakteristiky by mělo jít o kolísání výšky tónu, tedy v podstatě efekt vibrapáky, ale často jde spíš jen o vlnění jako když na kytaře rychle točíš s tónovou clonou. Aspoň u Marshalla to tak je a myslím, že i u legendy Univibe.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Tady bych se hyenika zastal. Myslím, že to nastavení pro Bridge of Sighs od Robina Trowera vystihl dost přesně, i zvuk celkově a perfektně zahrál. Originál ty "rány" dělá taky, to přece musíš slyšet taky. Možná trochu "měkčí", ale dělá.torst píše: 28.09.2026 15:20 Hyenik: Čoveče nevim nevim. Modulaci Vibe jsem do PB taky nedávno vrazil, Marshall Vibratrem, 2 v jednom. Ve tvé ukázce by mi tedy vadily ty slyšitelné "rány" na konci vlny. Možná to dělá maximální poloha poťáku Intensity.
Já vibe napodobuju kombinací phaseru a tremola, ovšem nezkoušel jsem tak extrémní nastavení. Asi to není jen můj nápad, viz dotaz na AI:
"Yes, a combination of a phaser and a tremolo can simulate a vibe (Uni-Vibe) sound quite well.
Why the Combination Works
• The Phaser Base: A Uni-Vibe is essentially a type of 4-stage phaser circuit at its core. It creates sweeping filter notches that mimic a rotating speaker.
• The Tremolo Throb: The original Uni-Vibe used an incandescent bulb and photocells that caused an asymmetrical pulsing or volume drop ("throb") as it cycled. A subtle tremolo adds back this pulsing volume motion.
• Harmonic Tremolo: Many guitarists find that using a harmonic tremolo combined with a 4-stage phaser (like an MXR Phase 90) gets you extremely close to the real thing because harmonic tremolo splits frequencies in a way that mimics phase-like movement.
How to Set It Up
1. Order: Put the phaser into the tremolo (or use a pedal designed for this like the Pigtronix Moon Pool which combines both).
2. Phaser Settings: Use a 4-stage phaser setting with a medium-to-slow speed.
3. Tremolo Settings: Keep the tremolo depth relatively low/subtle so it doesn't sound like a hard chop, matching the natural pulse of the phase sweep."
Jak je libo, jestli vám to vyhovuje. Mě by to teda spíš dost rušilo.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Nejde o to, zda vyhovovuje či ruší. Někomu prostě jde o autenticitu toho "vintage" efektu. Věrné kopie UniVibe snad dělal Hořínek - Electronic Orange.
Vibratrem je sice možná fajn efekt, ale UniVibe nenapodobuje bohužel ani náhodou. U UniVibe ty pitch změny nejsou tak výrazné, a v Chorus modu se ztratí v tom fázování. Proto je na UniVibe mnohem populárnější Chorus mód. Opět AI:
1. Chorus Mode (Výchozí režim)
• Jak funguje: Míchá čistý (suchý) signál kytary s fázově posunutým signálem.
• Zvukový charakter: Vytváří ikonický, hutný, rotující a „tekutý“ zvuk. Je nesymetrický, pulzující a velmi teplý.
• Využití: Toto je ten „klasický Uni-Vibe sound“, který proslavili Jimi Hendrix (např. Machine Gun), Robin Trower (Bridge of Sighs) nebo David Gilmour z Pink Floyd (Breathe).
2. Vibrato Mode
• Jak funguje: Zcela odpojí čistý signál a propustí pouze 100% efektovaný (mokrý) signál.
• Zvukový charakter: Výsledkem je čistá výšková modulace (pitch vibrato) bez fázového rušení. Zvuk je lehce „mořsky nemocný“, houpavý, připomínající zvlněnou vinylovou desku.
• Využití: Režim Vibrato není historicky tak slavný jako Chorus, ale moderní kytaristé ho často využívají při nízké rychlosti a intenzitě jako jemný 3D podkres, který dodá tónu analogovou hloubku.
Vibratrem je sice možná fajn efekt, ale UniVibe nenapodobuje bohužel ani náhodou. U UniVibe ty pitch změny nejsou tak výrazné, a v Chorus modu se ztratí v tom fázování. Proto je na UniVibe mnohem populárnější Chorus mód. Opět AI:
1. Chorus Mode (Výchozí režim)
• Jak funguje: Míchá čistý (suchý) signál kytary s fázově posunutým signálem.
• Zvukový charakter: Vytváří ikonický, hutný, rotující a „tekutý“ zvuk. Je nesymetrický, pulzující a velmi teplý.
• Využití: Toto je ten „klasický Uni-Vibe sound“, který proslavili Jimi Hendrix (např. Machine Gun), Robin Trower (Bridge of Sighs) nebo David Gilmour z Pink Floyd (Breathe).
2. Vibrato Mode
• Jak funguje: Zcela odpojí čistý signál a propustí pouze 100% efektovaný (mokrý) signál.
• Zvukový charakter: Výsledkem je čistá výšková modulace (pitch vibrato) bez fázového rušení. Zvuk je lehce „mořsky nemocný“, houpavý, připomínající zvlněnou vinylovou desku.
• Využití: Režim Vibrato není historicky tak slavný jako Chorus, ale moderní kytaristé ho často využívají při nízké rychlosti a intenzitě jako jemný 3D podkres, který dodá tónu analogovou hloubku.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 29.09.2026 10:31, celkem upraveno 1 x.
Nehádám se a ani přes ty modulace nejsem kofr. Celá léta jsem se jim vyhýbal, vadilo mi, že snižují srozumitelnost, vlna nerespektuje attack trsátka a td. Až poslední dobou jsem to začal v kapele využívat, i když omezeně. Vibratrem se mi líbí, že je 2 v jednom a analog. Víc neočekávám.
Líbil by se mi EHX Worm. Jenže potřebuje atypický napájení!
https://www.ehx.com/products/the-worm/
Líbil by se mi EHX Worm. Jenže potřebuje atypický napájení!
https://www.ehx.com/products/the-worm/