Kytary Martin

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: Kytary Martin

Příspěvek od cherreda »

Aha, ok, díky.
Já nemám zkušenosti s dostatkem aku kytar, abych se tohle naučil rozpoznat, resp. si sám všimnul.
Ale vzhledem k tomu, že moje sedma má jak na potvoru alpský bearclaw smrček, jsem v rici. :)
Tak aspoň nylonka má cedr. :) Hodná nylonka... :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

cherreda píše: 20.06.2025 11:27 Aha, ok, díky.
Já nemám zkušenosti s dostatkem aku kytar, abych se tohle naučil rozpoznat, resp. si sám všimnul.
Ale vzhledem k tomu, že moje sedma má jak na potvoru alpský bearclaw smrček, jsem v rici. :)
Tak aspoň nylonka má cedr. :) Hodná nylonka... :)
:D :D :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a co teprve kdyz na ni nehrajes, to ti pak tu chybovost pěkně vrátí a musíš si ji udobřit (c) Redl

podobně to popisoval Pat Metheny, ze proto udelal posledni barytonove album na nylonky, protoze kovove neodpusti zadny detail...
akorat ja s tim uplne nesouznim, dycky sem chtel kytary aby hraly to co hraju a ne nejak žehlily moje minely :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
pavlikmik@seznam.cz
Nový uživatel

Příspěvek od pavlikmik@seznam.cz »

Dobrý den, uvažuji o koupi d18 authentic z Japonska, DPH je jasný, otázka pro znalce zní jaké je clo, popřípadě další poplatky.....kromě ceny kytary a dopravy. Díky za případnou odpověď
Jiří Zelist

Martin D35 Johnny Cash

Příspěvek od Jiří Zelist »

Ahoj, byl jsem v kytarach.cz a měli tam zvláštně ohranou Martin D35 Johnny Cash. Koukal jste někdo na ní? Nabízejí ji i na webu jako delší dobu vystavený předmět. Vůbec nechápu, jak se někomu podařilo ji tak zničit - spíše mi přijde, že ji někdo takto poškodil vyloženě úmyslně. Koupit kytaru za 160 tis. Kč a udělat na ní amatérský relic smirkovým papírem? Sleva je na ní veliká (44%) a poškozena je asi jen povrchová úprava, ale... je to děs....

Co si o tom myslíte? Neuvažuje o ni někdo? Hraje dobře ;-)
Naposledy upravil(a) Jiří Zelist dne 24.09.2026 9:08, celkem upraveno 1 x.
HoSl

Re: Martin D35 Johnny Cash

Příspěvek od HoSl »

Jiří Zelist píše: 21.09.2026 13:34 Ahoj, byl jsem v kytarach.cz a měli tam zvláštně ohranou Martin D35 Johnny Cash. Koukal jste někdo na ní? Nabízejí ji i na webu jako delší dobu vystavený předmět. Vůbec nechápu, jak se někomu podařilo ji tak zničit - spíše mi přijde, že ji někdo takto poškodil vyloženě úmyslně. Sleva je na ní veliká a poškozena je asi jen povrchová úprava, ale je to děs....

Co si o tom myslíte? Neuvažuje o ni někdo? Hraje dobře ;-)
Ahoj, no dnes je v módě tzv. relic. Tzn. simulace opotřebení po desítkách let používání. Jsou i různé stupně. Od lehkého až po skutečně hodně ošoupané a podřené. Továrna si za takovou úpravu nechá zaplatit.
Tady ale, jestli koukám správně na webu kytar.cz, to vypadá opravdu nějak divně. Relic není zmíněn v parametrech. Uvádí, že to je častým používáním dlouho vystaveného kusu. No to bych pochopil u toho pickguardu a přední desky atd., ale co je to na té hlavě, to mi moje hlava nebere. :-) To vypadá jako pokus do domácí relic pomocí šmirglu.
smelina

Příspěvek od smelina »

Ta hlava zprasená je teda naprosto nepochopitelná věc. Bych opravdu rád věděl, jak tohle vzniklo.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
cara

Příspěvek od cara »

Pickguard mi přijde normálně hraný. Na hlavě bych si tipl, že měl nálepku a chtěl ji sundat. Lepidlo nešlo dolů, tak to vzal smirglem. Což samozřejmě lak poškrábalo, tak to alespoň osmirgloval do ztracena. Ale to by mělo jít spravit, když je to nitro lak. Za 50-60k by to byl dobrý deal. Za 90 good luck.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“